Monitor Audio Silver 500

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
octavius
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Monitor Audio Silver 500

Příspěvek od octavius »

Zdravím máte niekto tie repro? Chcel by som vedieť názor na ne ako ste s dlhodobejšieho hľadiska spokojní?
Premýšľam, že by som ich kúpil do priestoru 48m2 je to obývačka plus jedáleň. Krmene by boli bud Yamaha AS801 alebo Technics SU-VX700.

Limited
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Monitor Audio Silver 500

Příspěvek od Limited »

Ahoj, mám je pět měsíců, teprve nyní jsou rozehrané. Mají muzikální charakter, zvuk který neunavuje a mě baví. Nejsou to zrovna zvukové lupy a více se soustředí na pohodu celkové scény. Potřebují ale prostor a zesilovač s dobrou kontrolou basů. Potom jde zvuk do stran až za ozvučnice. Recenze na HIFI-VOICE.COM vcelku odpovídá.
Prostý pobíječ parazitních kmitočtů se stává Hifistou v okamžiku kdy vyladí svou soustavu tak, že při poslechu skladby Hůl ve slunečních hodinách, slyší tyto hodiny tikat.

octavius
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od octavius »

Ďakujem za pekny popis. Mne sa muzikalne repro bedny páčia, presne ako si napísal taky neúnavný by som si želal. Prostor mam 48m2 co je celkom dosť hádam...
Mal by som dve možnosti na napájanie ako som hore písal bud 140W/4ohm SU-VX700 alebo tiež 140W yamaha. Oba su dost silné zosilňovače ale každý s inými charakterom...
Su Silver 500 skôr jasnejšie znejúce repro?

Limited
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Limited »

Jasnost záleží na kabelech, dosti to ovlivňují. Je to plný zvuk v celém rozsahu, ne bum-cink. Zvládnou reprodukovat i klasickou hudbu. Zkoušel jsem různé kabely, zatím jsem si nechal atohm max. Testovat kabely chce až po rozehrání cca 500h. Moje zkušenost: je dobré od beden sedět co to jde nejdále, u mě cca 3m. 48m bude bezproblému, ba naopak velké plus. Já mám poslechovku 25m a to je asi minimální prostor kde je lze provozovat. Hrají vcelku zřetelně i potichu. Určitě to chce řešit i filtraci napájení komponentů. U mě: bez fitrace je zvuk "takový hrubší" s filtrací hladký. Zesilovač si určitě zaslouží lepší. Potom vyniknou jejich kvality.
Prostý pobíječ parazitních kmitočtů se stává Hifistou v okamžiku kdy vyladí svou soustavu tak, že při poslechu skladby Hůl ve slunečních hodinách, slyší tyto hodiny tikat.

Odpovědět