Neumann KH 310

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
mumu
Kontaktovat uživatele:

Neumann KH 310

Příspěvek od mumu »

Dovolil som si založiť toto vlákno, keďže už asi týždeň žijem s týmito škaredými krabicami.
Na úvod len jedno - večná škoda, že som sa tak ukrutne dlho bránil aspoň to skúsiť. Moje predsudky voči pojmu "štúdiový monitor" boli neprekonateľné - je to dokonalá sterilná smrteľná nuda.
Opak je pravdou (pre moje uši).
Zatiaľ pre mňa dva závery.
"1": Zrejme to nebude zvukové podanie pre každého.
"2". Určite je to zvukové podanie pre mňa.
Našiel som cestu, ktorou pôjdem. A zrejme bude tiež dosť dlhá a drahá. (týmto zdravím Fidji99).🙂👍

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Neumann KH 310

Příspěvek od Jarda69 »

Před pár lety jsem přestal blbnout s komponenty a hledám spíš zajímavý obsah.
Věrný "monitorový" zvuk by u zajímavých skladeb neměl vadit.

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

Oč škaredší jsou, tak o to líp hrají...
Blahopřeji k rozhodnutí a ke koupi. *palec*

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Vtipné je, že som to objednal zo zvedavosti. Na 99% som rátal s tým, že zapojím, vypočujem a vďačne im tie sterilné hnusné bazmeky vrátim.😁
Toto, čo pociťujem pri posluchu teraz, nie je nadšenie z novej hračky.
Nie som ohromený zvukom, ani sa nedokážem sústrediť na nejakú analýzu ich charakteru, len akoby všetko do seba zapadlo. Čistá radosť z posluchu.
Skypi díky 👍🙂

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Mumu gratulujem, citit z toho uprimnu radost, to je na tomto konicku velmi skvele

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Hej, 310ky su taky skryty diamant. Podla mna este lepsie bedne ako 420ky, ale to je len moj sukromny nazor. Dobre je je ich teraz nechat par dni usadit, a potom sa za at hrat s nastaveniami. Fajn je aj, ze su velmi nenarocne na polohu v miestnosti a da sa s tym vyhrat- hraju dobre aj pri stene, aj v priestore.

Ja si spominam, ako som ich prvykrat pocul, bol to nejaky smooth jazz, ale aj tam boli skvele. Hlavna vyhoda, ze az do limitu FR idu absolutne bez skreslenia a bas je pod kontrolou ako malokde. To mi vzdy najviac imponovalo - taka ta cistota.

Uzivaj

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Jarda69 píše:
06 bře 2023 18:27
Před pár lety jsem přestal blbnout s komponenty a hledám spíš zajímavý obsah.
Věrný "monitorový" zvuk by u zajímavých skladeb neměl vadit.
Toho som sa bál najviac, totiž že mi to vyradí z posluchu nedobre nahrané veci. Nevyradilo, naopak. Uši samozrejme registrujú, že je to nekvalitná nahrávka, ale môjmu "emočnému centru" to pri posluchu týchto repro nejako nevadí. Zatiaľ netuším, prečo je to tak. Sčasti možno preto, že napr. pri posluchu metalu aj pri koncertnej hlasitosti miestnosť drží hubu, repro zmiznú od prvej sekundy a vnímam len energiu a podstatu hudby.
Naposledy ma takto metal zomlel pri posluchu na dobré otvorené sluchátka. Teraz je to bez tých nevýhod sluchátkového posluchu, +krásny benefit v podobe slušného tlaku na hrudník.
Blesku a Fidji99 - ďakujem 8-)
Hrať sa nastaveniami začnem neskôr, keď sa trochu spamätám a pochopím, čo sa to kur.a deje.🙂

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Niečo málo k prevádzke..
S uchom na výške slabý šum, 30 cm od repro nič.
Chladiče po celodennom hraní cca 40 stupňov.
Nastavenia zatiaľ predvolené. Input gain plný, output level spl na hodnote 100. S hlasitostou som pri hlasnom posluchu na preampe na 75%, pri plnom spl na nejakých 40%.
Kutloch má 20 štvorcov, strop 3.2m, posluchova vzdialenosť 2.5 m.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Sumovo to je teda dobre, ked to pri plnom input gain sumi pocutelne len do 30cm od vyskaca. Hladinu sumu si mozes este znizit, ked si znizis input gain a nastavis si output tak aby si aj pri plnych pouzivanych hlasitostiach bol s preampom v dostatocnom rozsahu (neviem aky mas a ako je na tom z hladiska skresleni blizko max vystupnych urovni). Do radovo 80-95% hlasitosti na preampe by vsak myslim normalne skonstruovanemu preampu nemali este rast skreslenia, skor naopak mali by byt najnizssie

audafreak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od audafreak »

Porovnání KH310+LSR310S (112 tis. Kč) a KH80+LSR310S (35 tis. Kč), jak bez korekcí, tak s korekcemi Dirac.
Bohužel nebyl použit sub KH750 s korekcí MA1 ale sub od JBL a Dirac. Určitě by byly výsledky ještě vyrovnanější.

https://www.audiosciencereview.com/foru ... nts.23034/

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Áno, tie vlákna na ASR som čítal. Mňa skôr zaujímali reálne skúsenosti pri dlhodobom "hi-fi" posluchu, toho je ale veľmi málo, skoro nič..

audafreak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od audafreak »

Jasně, jen jsem zkusil naznačit spíše pro druhé, že podobného výsledku a možná i lepšího jako s KH310 se dá dosáhnout i za poloviční cenu (2xKH80+KH750+MA1).

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

To je nepochybne možné 🙂 👍

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

Pri KH120 mám všetko nastavené na minimum (input -15, output 94) a bohato stačí aj na mid-field. Nikdy som nemal pocit sterility, až je to zvláštne, ak si človek prečíta všetky tie všeobecné vyjadrenia o monitorovom zvuku. Na také malé rozmery snaha o maximum informácií a maximálnu kontrolu každého pásma.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

“sterilita” vo zvuku je relativny pojem. V zasade je to nieco v retazci zle. Za “studiove monitory” sa da skryt kadeco, Je toho na trhu dost co je takto koncipovane ale je to od naprosteho “trashu” az po skutocny “high end”. Neumann bude “slusnej oddil”

Odpovědět