Nové repro

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Nové repro

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Zvažuji nákup nových (i second hand) sloupových repro do místnosti 8x4x 2,7m.Komponenty Gramofon PRO-JECT EXPRESSION III,přenoska ortofon 2Mred,phono preamp TUBE BOX SEII,propojené kabely VDH, kožený slipmat, stabilizer s vodováhou, CD přehrávač Cambridge Audio 640C V2.O, zesilovač Cambridge Audio azur 840A V2 propojen Nordost black rider.Repro Tannoy 635 propojené paolovo kabelem.Jde o obývací pokoj částečně :roll: zatlumen.Styl muziky rock.Můžete mě navézt,poradit ?Díky

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nové repro

Příspěvek od drfish »

Tak zajedem někam na poslech? :lol: Anebo ti můžu nechat svý starý TVMka. To by byl asi krutej krok zpátky. :lol:
Chystám se navštívit Highend Pardubice, Excelii Chrudim a Britek audio Hradec.... (Spendor, Proac, BW, KEF atd.) Co?

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

ake su to TVM? ja by som sa ich mozno ujal

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

nstar-dej si to do sz!!!

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Ještě dodám že poslech je na delší stranu místnosti.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

sice neuvádíš cenu, ale za mne rozhodně Triangle Antal EX, pokud to rozpočet dovolí, pak ve verzi Anniversary (mají výškáč z řady Magellan), ještě bych uvažoval o Sonus Faber Venere 2.5

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Díky,jdu studovat *thumbs up*

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

A jako vlastník starého modelu neuvažuješ nad nějakými novějšími modely od Tannoy? Už řada Precision je určitě zajímavá, např. 6,4 - samá chvála a na Audio-markt.de jsou zrovna za pěknou cenu.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Ale jo taky pokukuji.Ale proč nezkusit něco nového? :idea:

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Jo s tím souhlasím. Bude to ale asi větší prácička si vyhledat (vyslechnout) to pravé ořechové.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Tak to máš pravdu. *thumbs up* Proto nejdříve průzkum a pak pomalu stahovat smyčku :D

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

DRVOŠTĚP píše:Tak to máš pravdu. *thumbs up* Proto nejdříve průzkum a pak pomalu stahovat smyčku :D
Jojo, taky zrovna vážu smyčku! :lol:
Prší tak jsou zahradníci a dřevorubci doma co? :lol:

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Prší,prší ale ráno jsem vyjel.Jenom závozník (nakládá dřevo) zmokl :lol: :lol: :lol: Díky za typy.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

Zatímco ve Vltavě uteklo opravdu hodně vody (Povodně 6/2013)... No v současné době jsem na tom s hledáním podobně, ale k dispozici mám míň než poloviční místnost. Zaměřuji se na poslech převážně akustických nástrojů a fine kytary, a tak jsem vytipoval parametry na repro:
a) 3 pásmo - měl jsem 3p a byla spokojenost (ale věděl jsem že je potřeba jít výše), pak regály Xavian Mia II - ty hrály výborně jen ne hluboko, teď hraju na 2,5 p a slyším, že mi chybí střeďák (ale zase to není nějaká extra třída)
b) bassreflex dopředu - protože mám malou místnost a i tak nechci repro cpát ke zdi
c) Z => 8 Ohm, 3p bylo 4 Ohm a Volume na zesilovači jsem točil na 9h, teď co hraju na 8 Ohm na 2,5 p, točím na 11 až 12h, kdy zesilovač posílá do repro větší výkon (má dostatečný) a nemusím se bát poklesu imped. na nějaké nízké hodnoty nežádoucí pro zesilovač anebo naopak poškození repro při vyšších hlasitostech. Bydlím obkopen 50 a 80 cm zdmi, takže se nemusím omezovat dle okolí... Taky mi přijde, že zesilovač hraje v optimálních výkonových podmínkách okolo 50% Volume lépe než když jsem ho šudlal jen na 1 nebo 2 (ale je to možná jen psychoakustika)
d) výška reprobeden - 90 cm je minimum, raději 100-105 cm je optimum, kdy výškáče je umístěn přímo ve výši uší, přímo hledím na výškáč (pomůcku - naklonění repro jsem zatím nezkoušel)
e) výškáče - HiQ hedvábná kalota 1" (3/4" je taky výborná ale na 3p malá) Vifa DX vs XT RingRadiator, "plecháče" (Ti, ferrofluid ap.), výškáč a lá Nautilus B&W 700-800, pásek - v tom se motám
f) basáky - raději 1x 10-12" (a nejlépe v samostatné bedně, uzavřenk/b-flex) než 2x 8-10", ale to by taky mohlo být přijatelné
g) střeďák - v reprobedně musí těsně navazoat na výškáč a je to pro mě jedna z nejdůležitějších komponent, a tady jsem s výběrem, hodnocením, preferencemi úplně v čoudeli... Z toho mám strašný dilem jak k tomu přistoupit.

Pokud mám něco blbě nebo máte jiný zkušenosti, tak si rád nechám poradit *sunglases*
Naposledy upravil(a) Dinosaurjr dne 04 črc 2013 19:36, celkem upraveno 2 x.

Odpovědět