Opera Callas Divina

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Opera Callas Divina

Příspěvek od efičák »

Obrázek

Magie Sonusů s povedeným lampáčem by v třípásmovém provedení stál násobek ceny.
To sosání barev pokud jsi trefil kabely se možná nezopakuje.

Snad koupě Musical Fidelity Superchanger k Jadisu na posílení plně lampového zvuku k pořádným třípásmům ?

Bedna Callas Divina se mi dost líbí. Nevím jak je dělané napojení výškáče na báječné Scanspeaky, jestli je to hladké vyplatí se.
Nebo se vzdát té neuchopitelné magie plného dvoupásma a zainvestovat do nekompromisního děleného zesilovače a beden.
S tím, že některé sladké melodie nebudou již vhodné, žato jiná muzika získá pevnost a definici.
Věrnost má tolik podob, že najít tu svou je dlouhá cesta.

Navrhuji dělence, třeba dvoučinné tranzistorové áčko, nebo A-Bčko bez celkové zpětné vazby jako je to udělané v Jadisu a něco jako Opera, nebo Franco Serblin Ktema.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Myslím, že Martinski má jeden z nejemocionálnějších systémů přiznaných u naší komunity posluchačů.

http://www.blackpearls-shop.de/WebRoot/ ... CDE020.jpg

Začíná italským přehrávačem s plně elektronkovou analogovou částí, velmi povedený lampový integráč s téměř neslyšnýma výstupníma trafama a magické SF Signum.

Čekal bych asi nějakou korekci směrem k přesnosti a znělosti pomocí postříbřené mědi nebo čistého stříbra pomocí kabeláže, ale jemně rafinované Audioquesty tomu daly ještě více potemnělý témbr do barevna.
Osobně zastávám názor, o mnoha tvářích správného sterea. Jen to co baví je správně.
Pro mnoho z nás, včetně mne je poslech aparátu prostředkem k relaxaci a přepnutí od povinností dospěláka v surově tržním prostředí.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

eficak píše:Osobně zastávám názor, o mnoha tvářích správného sterea. Jen to co baví je správně.
Pro mnoho z nás, včetně mne je poslech aparátu prostředkem k relaxaci a přepnutí od povinností dospěláka v surově tržním prostředí.
*thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*
Málo ludí by to vedelo tak pekne vystihnúť.
Otázne je cez kolko úskalí sa musí jedinec k tej spokojnosti prelúskať.

Martinski
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martinski »

Hezký popis. Stříbro jsem ještě v ruce neměl, ale ten potemnělý, tělnatý charakter zvuku, který to s Audioquesty získalo, se mi rozhodně líbí. Hlavně teda k muzice, kterou na tom poslouchám. Já totiž zase nějak cítím, že na charakterově různou muziku není špatné mít i různě laděný systém. Proto taky mám druhou sestavu v obýváku na jejíž upgrade tady zrovna zkouším nachytat nějaké moudro.

Jinak ten obrázek je k vyššímu modelu CD přehrávače Unison Research CDE, který má mít opravdu skvělý zvuk a rád bych si ho někdy poslechl. Co by mě na něm asi štvalo, stejně jako na mém, je použití CDROMu, jako transportu. Problém je v tom, že při poslechu jemné tiché meditativní muziky (u mě cokoliv od Arvö Parta) pozdě navečer, je ten CDROM dost slyšet a ruší. Podobně začíná zlobit i můj lampáč, kterému je čím dál víc slyšet bzučící trafo. Tady mám ale už domluvenou výměnu u pana Žaloudka, dealera pro Jadis.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Ano - Arvö Part vyžaduje ticho a klud - teda pokial práve vevypeckuješ nejakú organovú pasáž, ale to samozrejme nemá nič spoločného s večerným posluchom pri červenom víne. Máš fajn vkus. *palec*

Martinski
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martinski »

Tak jsem byl v neděli na výstavě High-End a myslím, že mám pro svůj výběr nových repro nejžhavějšího favorita. Pokud ste byli a slyšeli, jistě mi dáte za pravdu, že doposud neznámý Rýmařovský výrobce značky Reymart, může směle konkurovat nejlepším značkám ze zahraničí. Údajně i pánové z vedlejšího salónku, kde měla stánek fa. Tykon, měli údajně prohlásit, že tak dobré repráky ještě neslyšeli. Pánové z Reymartu měli zapojený pouze model D1 v ceně 75 000 Kč, který ještě nemají ani na webu, ale tvrdili, že nějaký vyšší model, který tam nemohli mít, hraje ještě lépe. Tak uvidíme, už se těším až budu mít čas vyrazit na poslech. Vzhledově jsou sice dost bizarní, ale zvuk je bezkounkurenční. Doporučuju si taky domluvit v Rýmařově poslech.

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

A potom že HE výstavy nemajú význam. Že sú to len spoločenské udalosti Trt. :D

Martinski
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martinski »

V pohodě, není třeba se omlouvat. Chápu, že to nezní moc důvěryhodně. Nicméně, jak jsem psal "údajně" to tak bylo. Nicméně musím poznamenat, že vlastně nevím, jestli mysleli studio Tykon. Říkali "pánové od vedle" (což byl Tykon, v druhém saonku vedle byl pán jen jeden a to od Accuphase). Prý jim i nabídli, že na nějakou další výstavu, snad do Německa, by je vzali s sebou a vystavovali je ve své expozici.

Co se týče mého dojmu z reproduktorů, je třeba si přečíst celé vlákno a uvědomit si zásadní fakt, a to, že jsem varhanář, ale nemám velké zkušenosti s tím, která značka má být podle všeobecného mínění správně kvalitní a která ne. Zajímají mě akustické, nikoliv elektrické hudební nástroje a prostě bych rád, aby se reprodukce alespoň blížila skutečnému nástroji. Upřímně, nechal jsem si v různých studiích, i na výstavě předvádět kdeco vč. zn. Klipsch, Focal, BW, i zde navrhovaných Quadralů (které z toho všeho byly asi nejhorší) a jiných (skoro vždy jsem je i ukecal na přehrání něčeho ze svého CD) a byl jsem dost překvapený, jak to nehrálo nic moc. Na výstavě mi ještě přišly tak nejlepší Martin-Logany, ale jenom s tím, co tam na tom hráli (rock), na varhany je to k ničemu. Kolega mi dnes říkal, že jsem to neměl vzdát a jít do salonků ve vyšších patrech, kde byly ty nejkvalitnější značky, což bych byl i udělal, ale nějak mi nezbyl čas. Nicméně, čím dál víc nabývám dojmu, že většina současné produkce se zaměřuje na rockovou muziku a jiné žánry, které mě nezajímají. Proto jsem se, zřejmě pod dojmem slabé konkurence, nechal strhnout těmi Reymarty. Až se dostanu do Rýmařova a budu mít za sebou 1-2 hodiny poslechu, vč. jiných žánrů než varhan, napíšu více.

Mimochodem, TAD bych si býval rád poslechl, ale vzhledem k tomu, že nehodlám dát milion za reprosoustavy, bylo by to spíše frustrující. Co se týče českých Xavianů, moc nechápu ten povyk kolem nich. Slyšel jsem zatím asi 2 modely a hrály dost uboze (jak varhany, tak smyčcovou muziku) rozhodně bych je českými sonus faber, jak jsem to někde četl, nenazýval. Legrační bylo, že mi pán, co je prodával, dával přednášku, co mám slyšet a co ne, vč. matematických výpočtů a schémat zapojení, a jak je to, co to hraje tak jedině správně. Živý nástroj sice zřejmě v životě neslyšel, ale ani to by ho asi nepřesvědčilo. Takže můj názor je, co se týče varhaní hudby (jiné zatím nehodnotím), ty Reymarty Xaviany přehrály ve všem. U těch jsem měl opravdu pocit, že stojím vedle varhan (a ty v reálu mám naposlouchané hodně dobře, to mi věřte). Víc hodnotit nedokážu.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Martinski píše:čím dál víc nabývám dojmu, že většina současné produkce se zaměřuje na rockovou muziku a jiné žánry, které mě nezajímají
Pri tomto ma napadlo podla toho popisu že by ti mohla sedieť zanačka Chario. Sám som sa nedávno stal majitelom ich regáloviek strednej triedy (to jest kvalitatívne niekde v strede ich výrobného programu) a musím (trochu sklamane) skonštatovať že na rockovú, elektronickú a neviem akú produkciu nie sú práve to pravé orechové. Nie že by to bol celkom prúser, ale nie je to práve ich doména. ALE - akonáhle nastúpia akustické žánre, orchestre, husle, alebo jazz, podanie hlasu, tak to je už trochu iná káva. Toto im sedí ako riť na šerbel (po česky asi ako prdel na nočník :) ). A to ich zadial kŕmim neadekvátnym železom.
V Prahe ich ponúka http://www.highend.cz/Vyrobce-Chario-p71.aspx . Možno by stáli aspoň za vypočutie.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Martinski píše:V pohodě, není třeba se omlouvat. Chápu, že to nezní moc důvěryhodně. Nicméně, jak jsem psal "údajně" to tak bylo. Nicméně musím poznamenat, že vlastně nevím, jestli mysleli studio Tykon. Říkali "pánové od vedle" (což byl Tykon, v druhém saonku vedle byl pán jen jeden a to od Accuphase). Prý jim i nabídli, že na nějakou další výstavu, snad do Německa, by je vzali s sebou a vystavovali je ve své expozici.
Možná Accuphase, to zní dobře a proč vlastně ne. Mnichov je dost drahý, ale tak originální design může zaujmout.
Co se týče mého dojmu z reproduktorů, je třeba si přečíst celé vlákno a uvědomit si zásadní fakt, a to, že jsem varhanář, ale nemám velké zkušenosti s tím, která značka má být podle všeobecného mínění správně kvalitní a která ne. Zajímají mě akustické, nikoliv elektrické hudební nástroje a prostě bych rád, aby se reprodukce alespoň blížila skutečnému nástroji.
Každý slyší jinak, navíc se zkušeností vyvíjí. Jestli jsi to své slyšel u Reymartu, fajn. Máš směr a toho se drž.
Upřímně, nechal jsem si v různých studiích, i na výstavě předvádět kdeco vč. zn. Klipsch, Focal, BW, i zde navrhovaných Quadralů (které z toho všeho byly asi nejhorší) a jiných (skoro vždy jsem je i ukecal na přehrání něčeho ze svého CD) a byl jsem dost překvapený, jak to nehrálo nic moc. Na výstavě mi ještě přišly tak nejlepší Martin-Logany, ale jenom s tím, co tam na tom hráli (rock), na varhany je to k ničemu. Kolega mi dnes říkal, že jsem to neměl vzdát a jít do salonků ve vyšších patrech, kde byly ty nejkvalitnější značky, což bych byl i udělal, ale nějak mi nezbyl čas. Nicméně, čím dál víc nabývám dojmu, že většina současné produkce se zaměřuje na rockovou muziku a jiné žánry, které mě nezajímají. Proto jsem se, zřejmě pod dojmem slabé konkurence, nechal strhnout těmi Reymarty. Až se dostanu do Rýmařova a budu mít za sebou 1-2 hodiny poslechu, vč. jiných žánrů než varhan, napíšu více.
Určitě napiš jak to v klidu a v lepším prostoru hraje.
Zaujalo jak dobře zvolili dělené zesilovače. Tohle nekompromisní zesílení přiblížilo nahrávku asi nejvěrněji k varhanímu dopadu na uši. Na varhany sem byl jen párkrát a třeba v Lipsku mě zaskočil zvuk a hluk barokního Bachova nástroje.
A když to aparát přenese, jen dobře.
Mimochodem, TAD bych si býval rád poslechl, ale vzhledem k tomu, že nehodlám dát milion za reprosoustavy, bylo by to spíše frustrující. Co se týče českých Xavianů, moc nechápu ten povyk kolem nich. Slyšel jsem zatím asi 2 modely a hrály dost uboze (jak varhany, tak smyčcovou muziku) rozhodně bych je českými sonus faber, jak jsem to někde četl, nenazýval. Legrační bylo, že mi pán, co je prodával, dával přednášku, co mám slyšet a co ne, vč. matematických výpočtů a schémat zapojení, a jak je to, co to hraje tak jedině správně. Živý nástroj sice zřejmě v životě neslyšel, ale ani to by ho asi nepřesvědčilo. Takže můj názor je, co se týče varhaní hudby (jiné zatím nehodnotím), ty Reymarty Xaviany přehrály ve všem. U těch jsem měl opravdu pocit, že stojím vedle varhan (a ty v reálu mám naposlouchané hodně dobře, to mi věřte). Víc hodnotit nedokážu.
Hegel H300 s 250 watty na kanál s 8. ohmovou zátěží nekonkuruje monoblokům s předzesilovačem s baterií tranzistorů a obrovskýma trafama ve Vincentech.
A Virtuozy byly 2 dny nové. Závěsy a všechno nové, teprve teď se rozehrávají.
V pohodě, Reymart má dobré měniče, umí bedny předvést jak se patří, tak jim dej šanci.

Martinski
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martinski »

Hegel H300 s 250 watty na kanál s 8. ohmovou zátěží nekonkuruje monoblokům s předzesilovačem s baterií tranzistorů a obrovskýma trafama ve Vincentech.
A Virtuozy byly 2 dny nové. Závěsy a všechno nové, teprve teď se rozehrávají.
V pohodě, Reymart má dobré měniče, umí bedny předvést jak se patří, tak jim dej šanci.
Nojo, to je další věc, kterou neumím úplně rozlišovat intuicí. Ono je to dost těžký. Dealeři při poslechu ve studiu ještě tak maximálně bývají ochotní přehazovat kabely mezi, dle nich, vhodnými reprosoustavymi, ale na požadavek vyzkoušet vícero zesilovačů na stejných repro bývají dost rezistentní. Alespoň taková je má omezená zkušenost. Nějak tyhle věci neumím s nimi domlouvat.

Odpovědět