Martinski píše:V pohodě, není třeba se omlouvat. Chápu, že to nezní moc důvěryhodně. Nicméně, jak jsem psal "údajně" to tak bylo. Nicméně musím poznamenat, že vlastně nevím, jestli mysleli studio Tykon. Říkali "pánové od vedle" (což byl Tykon, v druhém saonku vedle byl pán jen jeden a to od Accuphase). Prý jim i nabídli, že na nějakou další výstavu, snad do Německa, by je vzali s sebou a vystavovali je ve své expozici.
Možná Accuphase, to zní dobře a proč vlastně ne. Mnichov je dost drahý, ale tak originální design může zaujmout.
Co se týče mého dojmu z reproduktorů, je třeba si přečíst celé vlákno a uvědomit si zásadní fakt, a to, že jsem varhanář, ale nemám velké zkušenosti s tím, která značka má být podle všeobecného mínění správně kvalitní a která ne. Zajímají mě akustické, nikoliv elektrické hudební nástroje a prostě bych rád, aby se reprodukce alespoň blížila skutečnému nástroji.
Každý slyší jinak, navíc se zkušeností vyvíjí. Jestli jsi to své slyšel u Reymartu, fajn. Máš směr a toho se drž.
Upřímně, nechal jsem si v různých studiích, i na výstavě předvádět kdeco vč. zn. Klipsch, Focal, BW, i zde navrhovaných Quadralů (které z toho všeho byly asi nejhorší) a jiných (skoro vždy jsem je i ukecal na přehrání něčeho ze svého CD) a byl jsem dost překvapený, jak to nehrálo nic moc. Na výstavě mi ještě přišly tak nejlepší Martin-Logany, ale jenom s tím, co tam na tom hráli (rock), na varhany je to k ničemu. Kolega mi dnes říkal, že jsem to neměl vzdát a jít do salonků ve vyšších patrech, kde byly ty nejkvalitnější značky, což bych byl i udělal, ale nějak mi nezbyl čas. Nicméně, čím dál víc nabývám dojmu, že většina současné produkce se zaměřuje na rockovou muziku a jiné žánry, které mě nezajímají. Proto jsem se, zřejmě pod dojmem slabé konkurence, nechal strhnout těmi Reymarty. Až se dostanu do Rýmařova a budu mít za sebou 1-2 hodiny poslechu, vč. jiných žánrů než varhan, napíšu více.
Určitě napiš jak to v klidu a v lepším prostoru hraje.
Zaujalo jak dobře zvolili dělené zesilovače. Tohle nekompromisní zesílení přiblížilo nahrávku asi nejvěrněji k varhanímu dopadu na uši. Na varhany sem byl jen párkrát a třeba v Lipsku mě zaskočil zvuk a hluk barokního Bachova nástroje.
A když to aparát přenese, jen dobře.
Mimochodem, TAD bych si býval rád poslechl, ale vzhledem k tomu, že nehodlám dát milion za reprosoustavy, bylo by to spíše frustrující. Co se týče českých Xavianů, moc nechápu ten povyk kolem nich. Slyšel jsem zatím asi 2 modely a hrály dost uboze (jak varhany, tak smyčcovou muziku) rozhodně bych je českými sonus faber, jak jsem to někde četl, nenazýval. Legrační bylo, že mi pán, co je prodával, dával přednášku, co mám slyšet a co ne, vč. matematických výpočtů a schémat zapojení, a jak je to, co to hraje tak jedině správně. Živý nástroj sice zřejmě v životě neslyšel, ale ani to by ho asi nepřesvědčilo. Takže můj názor je, co se týče varhaní hudby (jiné zatím nehodnotím), ty Reymarty Xaviany přehrály ve všem. U těch jsem měl opravdu pocit, že stojím vedle varhan (a ty v reálu mám naposlouchané hodně dobře, to mi věřte). Víc hodnotit nedokážu.
Hegel H300 s 250 watty na kanál s 8. ohmovou zátěží nekonkuruje monoblokům s předzesilovačem s baterií tranzistorů a obrovskýma trafama ve Vincentech.
A Virtuozy byly 2 dny nové. Závěsy a všechno nové, teprve teď se rozehrávají.
V pohodě, Reymart má dobré měniče, umí bedny předvést jak se patří, tak jim dej šanci.