Opera Callas Divina
Opera Callas Divina
Zdravím, chci se zeptat, zda nemáte někdo zkušenosti s repro Opera Callas Divina? Případně přijmu radu na něco v podobné cenové a velikostní relaci na kvalitní poslech zejména varhanní hudby. Chtěl bych zkusit výrazněji upgradovat svou hifi soustavu v obýváku a tyhle opery jsem letmo zaslechl v Itálii a líbil se mi jejich zvuk (bohužel to ale hrálo nějakou španělskou temperamentní muziku, nic z klasiky na kterou bych to chtěl), ale byly příšerně drahé. Teď jsem našel od nějakého dealera nabídku za podstatně rozumnější peníz (v přepočtu pod 100tis českých), tak je znovu zvažuju. Následně bych k tomu chtěl koupit nejspíš nějaký integráč od Accuphase, event. možná Luxman nebo MacInthosh. Co vy na to?
Re: Opera Callas Divina
Pokud chceš opravdu tyto bedýnky, není nejlepší si je pořádne poposlouchat?
A abych nevypadal jen jako Radil z Radilova. tak tady máš kde je mají a myslím, že můžeš vyzkoušet i docela slušnou řádku zesilovačů.
Což je to nejlepší, co můžeš mít k svýmu rozhodnutí. Za tu cestu tam to určitě stojí. Jinde je asi nikde moc nenajdeš a tady za ně nechtějí až tak velkou raketu a je to se zárukou kvalitního prodejce.
A abych nevypadal jen jako Radil z Radilova. tak tady máš kde je mají a myslím, že můžeš vyzkoušet i docela slušnou řádku zesilovačů.
Což je to nejlepší, co můžeš mít k svýmu rozhodnutí. Za tu cestu tam to určitě stojí. Jinde je asi nikde moc nenajdeš a tady za ně nechtějí až tak velkou raketu a je to se zárukou kvalitního prodejce.
Diky. Bratislava je určitě blíž než se kvůli tomu vracet do Itálie. Myslím, že jsem na tuhle stránku už někdy narazil, ale mají tam, že repro nelze objednat, tak nevím, jestli bude poslech možný. Asi je tentokrát zkusím kontaktovat a uvidíme.
No a co nějaký názor na něco podobného s čím to třeba někde jinde srovnat? Teda něco na tu varhanní muziku a tak. Někde jsem četl dost chvály na větší modely PMC. Co vy na to? Stálo by za to se zkusit někam vydat na ně? Chtěl bych si udělat v září pár dní volna, že bych je mohl využít a objet pár míst a srovnat než něco koupím.
No a co nějaký názor na něco podobného s čím to třeba někde jinde srovnat? Teda něco na tu varhanní muziku a tak. Někde jsem četl dost chvály na větší modely PMC. Co vy na to? Stálo by za to se zkusit někam vydat na ně? Chtěl bych si udělat v září pár dní volna, že bych je mohl využít a objet pár míst a srovnat než něco koupím.
Zajímavé bedny, originální značka konstrukce.
Líbí se mi Scanspeak Revelator lesklou papírovou membránou.
A když se na výstavě líbily, tak ano !
Líbí se mi Scanspeak Revelator lesklou papírovou membránou.
A když se na výstavě líbily, tak ano !
Maj tam napsáno, že je mají za tolik proti původní ceně za tolik.
A maj taky napsáno, že vše co mají na stránkách mají i ve studiu.
Že nejdou objednat mají proto, že se už tento typ nevyrábí.
Jak hrají si musíš odpovědět sám, protože to za tebe nikdo neudělá. Každej má jiný uši a každej si představuje něco jiného jako to pravé. Záleží jakou máš místnost a co dalšího k tomu dáš.
Takže pokud chceš něco kupovat, nezbyde ti nic jiného, než to prubnou sám se svou hlavou a ušima.
PMC jsou výborné bedny ,ale jsou anglické, takže zvuk bude jiný. Nejblíž je maj ve Vídni.
A maj taky napsáno, že vše co mají na stránkách mají i ve studiu.
Že nejdou objednat mají proto, že se už tento typ nevyrábí.
Jak hrají si musíš odpovědět sám, protože to za tebe nikdo neudělá. Každej má jiný uši a každej si představuje něco jiného jako to pravé. Záleží jakou máš místnost a co dalšího k tomu dáš.
Takže pokud chceš něco kupovat, nezbyde ti nic jiného, než to prubnou sám se svou hlavou a ušima.
PMC jsou výborné bedny ,ale jsou anglické, takže zvuk bude jiný. Nejblíž je maj ve Vídni.
Zdravím, po školení od Daviduse, jež jest varhanním nadšencem a sběratelem vinylu / cd s všelikými varhaními díly všech dob autorů, nástrojů a interpretů, mám velký respekt k nárokům tak komplexního žánru.Martinski píše: No a co nějaký názor na něco podobného s čím to třeba někde jinde srovnat? Teda něco na tu varhanní muziku a tak. Někde jsem četl dost chvály na větší modely PMC. Co vy na to? Stálo by za to se zkusit někam vydat na ně? Chtěl bych si udělat v září pár dní volna, že bych je mohl využít a objet pár míst a srovnat než něco koupím.
Každá nahrávka jiná.
Jiná akustika, mikrofony, AAA / AAD / ADD / DDD nahrávka a to vše by mělo být z beden slyšet.
Nejlépe bedna chameleon.
Přesnější s co možná nejnižším rozsahem pro audiem obávané varhanní pedálem hrané Éčko.
Když ministrant pohne páčkou registru (jiné píšťaly) musí to zaplnit byt výrazně jiným zvukem a to nekompromisně.
Jsou laděné píšťaly co trhnou hlemýždkem v uchu jako příklepová vrtačka.
Velmi drahé PMC jsem na výstavě ocenil, ale šlo o částky přes půl "míče".
To máme blízko k Franco Serblin Ktema.

Pokud chceš bedny na varhany, tak z toho, co jsem měl možnost slyšet, nejvíc mi seděly na varhany vyšší modely Quadral: Titan, Vulkan nebo Montan. Nemusí to být ty nejnovější moodely. I ty starší (cca 10 - 15 let) jsou velmi dobré.
to eficak: díky za akurátní popis problematiky. Konečně mám pocit, že někdo ví, o čem mluvím. Onehdy jsem v jednom poslechovém studiu dost štval dealera, protože jsem na tom co mi předváděl neslyšel to a nebo ono a on mi tvrdil, že si vymýšlím nesmysly.
to Davidus: díky za tip. Dají se ty Quadraly někde slyšet? Jsem ze západních čech, takže ani Německo v rozumném dojezdu by nemusel být problém, i když cestuju pravidelně nejvíce mezi Chebem a Prahou. Koukal jsem, že v Deutschlandu se dají 10 - 15 let staré modely koupit celkem za rozumný peníz.
to Davidus: díky za tip. Dají se ty Quadraly někde slyšet? Jsem ze západních čech, takže ani Německo v rozumném dojezdu by nemusel být problém, i když cestuju pravidelně nejvíce mezi Chebem a Prahou. Koukal jsem, že v Deutschlandu se dají 10 - 15 let staré modely koupit celkem za rozumný peníz.
Tie majú predsa v Niseli tiež, takže by mohlo dojsť aj k priamemu porovnaniu s tými Operami a to na zosíkoch čo spomínal. A niekolko km od Niselu môže odskúšať Quadral vo Floydcomme ( http://floydcom.sk/ ).boxer píše:PMC jsou výborné bedny ,ale jsou anglické, takže zvuk bude jiný. Nejblíž je maj ve Vídni.
Ešte by mohol stáť za úvahu aj nejaký výšší model od Elac - dajú sa vypočuť tak isto kúsok odtial - http://www.imageaudio.sk/ .
Možny by výlet do Bratislavy nemusel byť stratou času.
Nad verziou menších bední podporených kvalitným subwooferom si neuvažoval?
JV
Díky. Fakt jsem si nevšiml. No tak už pak nevím, co by chtěl kdo lepšího, než se stavit v Niselu a zkoušet a poslouchat.

Díky. Fakt jsem si nevšiml. No tak už pak nevím, co by chtěl kdo lepšího, než se stavit v Niselu a zkoušet a poslouchat.
Ešte ma napadlo - na jednej výstave som počul hrať niečo organové nejaké velké stĺpy Klipsch. Neviem či to znelo "správne" v zmysle popisu nášho miestneho poeta, ale dosť ma vtedy ten zvuk ohromil svojou monumentálnosťou. Sú to už roky a dodnes si to pamätám.
to JV: díky za info. Tak asi jo, zkusím si naplánovat návštěvu Blavy na nějaký brzký termín. Co se týče doplnění mojí soustavy o woofer - tuto variantu jsem jednak zavrhl hned na počátku, jelikož ty SF Signum hraju na lampě Jadis, kterou nechci měnit, protože to hraje opravdu dobře, a ke které to není jak připojit (nebo nevím) a jednak mi nejde jen o basy. Doufám, že někdo nenabyl takového dojmu. Ty varhany jsou opravdu mnohem víc než jen o basech. Na to aby člověk získal alespoň trochu dojem prostornosti kostela, se vší tou bohatostí projevu kvalitních varhan je fakt asi potřeba větší bedna. Dost to slyším,když si dám vedle sebe svoje stařičké podomácku vyrobené velké bedny. Zvuk sice není tak čistý a kontrolovaný jako z těch SF, ale ten prostor - fakt má člověk najednou pocit jako vtom kostele.
Proto mám v plánu nechat tu lampu se SF v pokoji a zapracovat nějak výrazněji na staré sestavě v obýváku a z výše uvedených důvodů bych tam rád něco většího.
Proto mám v plánu nechat tu lampu se SF v pokoji a zapracovat nějak výrazněji na staré sestavě v obýváku a z výše uvedených důvodů bych tam rád něco většího.
Pokial by ti nevadil dizajn reprákov od BVaudio a netrváš na komerčných značkách - tak by možno nebolo zlé zbehnúť aj do Trnavy (cca 40km od Bratislavy).
Ja som tam počúval F3B ( http://www.bvaudio.sk/f3b.htm ) a patrilo to určite k tomu najlepšiemu čo som mal možnosť počuť. Velké univerzálne bedne na ktoré som zatial nepočul/nečítal zlú referenciu. Mne osobne ten dizajn nesedí - s tými Operami sa to snáď ani nedá zrovnávať, do obývačky by som ich určite nedal, ale to je môj problém
.
Mám pocit že ich má v ponuke aj nejaké pražské štúdio.
Ja som tam počúval F3B ( http://www.bvaudio.sk/f3b.htm ) a patrilo to určite k tomu najlepšiemu čo som mal možnosť počuť. Velké univerzálne bedne na ktoré som zatial nepočul/nečítal zlú referenciu. Mne osobne ten dizajn nesedí - s tými Operami sa to snáď ani nedá zrovnávať, do obývačky by som ich určite nedal, ale to je môj problém

Mám pocit že ich má v ponuke aj nejaké pražské štúdio.
Pokud bys netrval na komerci, tak v rámci HighEndu 2013 můžeš poslechnout u checka VMA spolu se zesilovači od SPaudio. Mrkni http://www.customworks.cz/he_2013/
Kde slyšet současné Quadraly zde už je napsáno. Starší modely z Německa by mohly být i ve slušném stavu. Jedny, které mohu doporučit minimálně k poslechu jsou i tady v inzerci. Nevím jak u nových, ale starší modely jsou hodně žravé. Silný a zesilovač je nutnost.Martinski píše: to Davidus: díky za tip. Dají se ty Quadraly někde slyšet? Jsem ze západních čech, takže ani Německo v rozumném dojezdu by nemusel být problém, i když cestuju pravidelně nejvíce mezi Chebem a Prahou. Koukal jsem, že v Deutschlandu se dají 10 - 15 let staré modely koupit celkem za rozumný peníz.
Jinak jsem se kdesi dočetl, že Quadral Titan vznikly právě kvůli tomu, aby se na nich dala reprodukovat varhanní hudba (myslím, že konstruktér měl rád varhany a tak si k tomu postavil patřičnou bednu - nevím, kolik je na tom pravdy).