Ostré sykavky
Ostré sykavky
Poslední dobou si u poslechu všímám výrazných sykavek, které jsou uchu velmi nepříjemné. Zkoušel jsem různé zdroje - přehrávač, zesilovač, ale problém je zřejmě v reprobednách B&W DM601. Může někdo poradit, co s tím? Je to běžný projev třeba nějaké amortizace bedny nebo tam je závada? Dříve jsem to neslýchal.
Díky.
Díky.
Re: Ostré sykavky
Problém je zřejmě, zesilovač , přehrávač možno akustika a asi aj káble aké máš.Repro, sieťové aj prepojovacie. Možno aj uši máš už citlivejšie.
Nič konkretne si nenápisal aké tie pristroje ku tomu máš a si skušal tak nikdo nevie veštiť čo ako sedí. Apraturu treba ku sebe doladiť.
Nič konkretne si nenápisal aké tie pristroje ku tomu máš a si skušal tak nikdo nevie veštiť čo ako sedí. Apraturu treba ku sebe doladiť.
Dělají to obě bedny?
Ve výhybce jsou bipolární kondiky, je možné, že vysychají, pak by bylo lepší je vyměnit za lepší svitkové, krabicové apod. Pak bych o něco zvětšil odpor před vyskacem, původní 0,47ohm na třeba 1- 2,2ohm (poslechem). Sykavky i omezí kabely k bednam, taky síťový filtr ke všem aparátům, no je to taková alchymie.
Blbě jsem koukal, odpor je tam už 2,2 takže přidat na 3,3 ohmů
Změň hodnotu kondíků v sérii s vejškáčem ale, přibližně stejný výsledek
dá korekce "treble" na zesilovači stažená mírně do "mínusu"
staré bedny Sony, Technics...měly točítko přímo na přední stěně
dá korekce "treble" na zesilovači stažená mírně do "mínusu"
staré bedny Sony, Technics...měly točítko přímo na přední stěně
- Přílohy
-
AV Receiver Technics SA-DX930jimmi píše: ↑11 pro 2021 13:19Problém je zřejmě, zesilovač , přehrávač možno akustika a asi aj káble aké máš.Repro, sieťové aj prepojovacie. Možno aj uši máš už citlivejšie.
AV Receiver Pioneer VSX-D511
CD player Technics SL-PS770A
Po připojení menších beden Philips bez problémů.
Díky, ale na tohle opravdu nejsem školenýmesky píše: ↑11 pro 2021 14:02Ve výhybce jsou bipolární kondiky, je možné, že vysychají, pak by bylo lepší je vyměnit za lepší svitkové, krabicové apod. Pak bych o něco zvětšil odpor před vyskacem, původní 0,47ohm na třeba 1- 2,2ohm (poslechem). Sykavky i omezí kabely k bednam, taky síťový filtr ke všem aparátům, no je to taková alchymie.

To rozeber a mrkni na součástky. Trochu divné je, že to dělají obě bedny najednou. Až to rozebereš, tak se podívej, které dráty jdou na výškáč. Pak se podívej, na jaké součástky na výhybce. Když tak to můžeš vyfotit a postnout. Třeba opravdu najednou odešly kondíky u výšek.
Jakou máš verzi beden?
http://rutcho.com/tweaks/01_bw_dm601s3/bw_dm601s3.html
Jakou máš verzi beden?
http://rutcho.com/tweaks/01_bw_dm601s3/bw_dm601s3.html
Díky všem, zkusím se s tím nějak poprat.
Takhle vypadá vnitřek, ale s tím já asi nic nesvedu.
Dobré fotky. Ten kabel jsi odpojil ty, od výškáče? Dokázal bys napsat, kdy jsi zpozoroval, že jsou nepříjemné sykavky? Měnil jsi něco na sestavě?
Až zapojíš ten kabel zpátky, tak se pokus do toho konektoru zasunout odpor cca 10 ohmů/4-6W tak, aby jedna nožka byla u červeného drátu a druhá u černého a aby se jich dotýkaly.
Zkus to udělat tak, aby tam aspon trochu držel a nevypadl. Zkus napsat, co to udělá. Kdybys měl alespon nejaký mikrofon, tak bys to mohl zkusit poměřit a porovnat s bednou Philips. Stačit by měl i nějaký běžný Genius mikrofon na klopu. Program třeba Arta.
Sykavky jdou z výšek, to máš ověřené?
Prvně zkus ten odpor/odpory a dej vědět.
To, že je výškáč 4 a basák 8 je trochu zvláštní, ale podle datumů to asi nikdo neměnil.
Až zapojíš ten kabel zpátky, tak se pokus do toho konektoru zasunout odpor cca 10 ohmů/4-6W tak, aby jedna nožka byla u červeného drátu a druhá u černého a aby se jich dotýkaly.
Zkus to udělat tak, aby tam aspon trochu držel a nevypadl. Zkus napsat, co to udělá. Kdybys měl alespon nejaký mikrofon, tak bys to mohl zkusit poměřit a porovnat s bednou Philips. Stačit by měl i nějaký běžný Genius mikrofon na klopu. Program třeba Arta.
Sykavky jdou z výšek, to máš ověřené?
Prvně zkus ten odpor/odpory a dej vědět.
To, že je výškáč 4 a basák 8 je trochu zvláštní, ale podle datumů to asi nikdo neměnil.
Kdyby to dělala jenom jedna, tak by se dalo mluvit o závadě a třeba hned vyměnit kondíky. Že by zrovna vyschnuly oba najednou je divné. Ale jestli chceš mít jistotu, že to kondíky není, už mají svůj věk, tak odloupni ten papírek a zjisti kolik má ten druhý kondík. Pokud máš alespon trafopájku nebo nějaký tvůj známý a klíč na ty matky, tak můžeš všechny kondíky nahradit svitky stejných hodnot. Stačí na nějaké menší napětí, z hlavy mě napadají na 63 nebo 100V.
To záleží na tobě, jestli chceš zkusit bádat a měřit nebo rovnou vyměnit ty kondíky.
Na první zkoušku stačí ty odpory i 1W
To záleží na tobě, jestli chceš zkusit bádat a měřit nebo rovnou vyměnit ty kondíky.
Na první zkoušku stačí ty odpory i 1W
Jo, to jsem odpojil a tam jsem taky skončil. Asi to hodím odborníkovi.
Slyším to právě ve výškáči a třeba ve sluchátkách vůbec.
Výškáč 4 a basák 8 mají i v tom odkazu, co jsi postnul, takže to bude už z výroby.
Každopádně díky za postřehy.
Pořád nevíme, jestli to dělají obě bedny. Ale jestli to někomu budeš dávat na opravu tak je to fuk.