To je jenom namet, pro nas, co se v pristrojich radi stourame. Dobre pristroje (absolutne, ne v pomeru k cene) nema smysl menit, ale upravit treba vymenou nejake soucastky, aby byly jeste lepsi. Co se tyce pomeru naklady/zlepseni je to nejvhodnejsi cesta. Kdybych vedel, ze to zvuk zlepsi, rekl bych, at se ti na to podiva pesi. Vynechani desky korekci je relativne jednoduche, je to vlastne pripojeni kabelu (s potenciometrem nebo ze zdroje s regulaci hlasitosti), i kdyz dovnitr zesilovace. Nebude libit -- nevadi, V7000 je porad v originalnim stavu, staci vratit zpatky 1 konektor. Jenom pri tomhle provizornim reseni prijdes o prepinani vstupu (a samozrejme ty korekce). FB825 maji pekne proporce, jako moje RF-7řeba "vazební elyty" - kdybych to slyšel nezávisle, tak vůbec nevím, kam to přiřadit. genetika? botanika?? chemie???
Philips FB825
Re: Philips FB825
petrL
což o to. já se v přístrojích taky rád šťourám. bohužel, co se týče poměru náklady/zlepšení, je to v mém případě nejnevhodnější cesta. tedy spíš "necesta", jak říká hradní pán.
jsou fajn pipisi. poctivá práce. kdyby mi je štěstěna nepřihrála, tak šetřím na uzavřené sloupky od Xavianů. já mám takové bedny prostě rád. proč si předělávat chutě?
což o to. já se v přístrojích taky rád šťourám. bohužel, co se týče poměru náklady/zlepšení, je to v mém případě nejnevhodnější cesta. tedy spíš "necesta", jak říká hradní pán.
jsou fajn pipisi. poctivá práce. kdyby mi je štěstěna nepřihrála, tak šetřím na uzavřené sloupky od Xavianů. já mám takové bedny prostě rád. proč si předělávat chutě?
Tak tady se musím zmínit,že na mne při osobním setkání FB825 zapůsobily úctyhodně.Při příležitosti odposlechu dadaftova pro1OOru jsem si je též proklepnul.Je to fakt kus poctivé řemeslné prácičky a je z nich cítit obrovský potenciál.Je vidět,že v dřívějších dobách to u Filipsů se zvukem a poslechem hudby mysleli fakt hodně vážně a poctivě.Páskový výškač v těchto bednách je úžasný a hraje velmi lehce, rychle a pěkně rozlišuje i jemné změny barev na výškách.Na opačném konci spektra je zase cítit ohromná hloubka a váha v podání basů a přitom z nich lezou tak lehce a samozřejmě.Středy mi tady přišly takové nenucené(na můj zvyk možná trošičku potlačené nebo méně výrazné)možná to je dáno i tím,že jak říká Pipisek,že stačí u takových beden i menší hlasitost a výšky i basy jsou již plnotučné.Škoda,že dadaftovy Grundigy nedávají trošku té výkonové rezervy.Potichu je to hezké,ale ty bedny mě přímo sváděly k pomyšlení pustit jim trošku víc do těla. Ale na to si je dadaft nepořídil,on si je bude vychutnávat jen v nižších poslechových hladinách.Asi jako se vychutnává HarleyDavidson,tam se taky nemačká plyn na doraz... 
Přes řeku do stínu stromů.
Korysku,korys píše:......Asi jako se vychutnává HarleyDavidson,tam se taky nemačká plyn na doraz...
Aleska
Ahoj! Fakt mi to tak nějak přirozeně přišlo jako to správné přirovnání.
Mezi námi(aby to dadaft neslyšel),si myslím,že by to možná mohl být konečně pro něj ten správný uklidňující prvek jeho touhy po tom svém správném zvuku a snad už by nemusel mít důvod k neustálému bádání...,ale když on je jak sám říká, neposeda a já říkám pábitel
.
Ahoj! Fakt mi to tak nějak přirozeně přišlo jako to správné přirovnání.
Mezi námi(aby to dadaft neslyšel),si myslím,že by to možná mohl být konečně pro něj ten správný uklidňující prvek jeho touhy po tom svém správném zvuku a snad už by nemusel mít důvod k neustálému bádání...,ale když on je jak sám říká, neposeda a já říkám pábitel
No, já si myslím, že bude hledat dál. A tak to má být, kdo hledá najde a bez touhy poznat nové není pokroku, to by jsme ještě byli u Edisonova válečku. 
první zkušenosti s poslechem Philips FB825.
po připojení odpovídajícího zesilovače a propojení správnou kabeláží potvrdily pro mě nejdůležitější a zcela zásadní vlastnost, která je pro bedny, které mají takříkajíc patřit do rodiny, nijak a ničím "neokecatelná": nesmí ani při nízkých hlasitostech ztrácet detailnost. nad čímkoliv jiným jsem ochoten přimhouřit oko a doufat, že se to časem vychytá a poddá. nad tímhle po note commona ne. musí prostě umět zahrát i potichu.
to fb825 naplňují vrchovatě. poslech v nočním tichu v plném rozlišení je balzámem na duši.
ostatně soudím, že v ruchu většího města a v 13. patrovém skeleťáku k tomu je denní plnohodnotný poslech bez následného pískání v uších a anonymních výhrůžek ve schránce utopií. a to je naše čtvrť z těch tišších.
průzračnost a čistota výšek je z rodu pásků a žádný kaloťák, co znám (až na jeden inverzní titanový), se s nimi nemůže měřit. takové činely Billa Stewarta na albu John Scofield & Pat Metheny - I can see your house from here, to je prostě lahůdka. bez agrese a kovové až na půdu. má jich snad 30 různých. od zlacených těžkotonážníků po malé stříbrné jásavky. není slyšet jen údery, ale i když metličku tahá po činelu... mám páskáče rád.
po vyřešení basových úletů se naplno ukázala síla 3-pásmové konstrukce. 16cm papírový střeďák je mocný čaroděj. hlasy jsou delikátní a naprosto přirozené. stejně tak nástroje. to, že se reprák nemusí zároveň zabývat basy, se blahodárně projevuje. celá scéna je zobrazená za a kolem beden. (pamatuješ bohušu na přesně lokalizovaný zvuk FB815 úplně vedle pravé bedny, co se ti tak líbil? proti FB825 to byl čajíček
) nic netrčí a bedny (skoro) mizí. (občas, když vysávám prach, se u těch podivných tmavých hranolů zarazím a maně vzpomínám, co jsou zač a proč jsem si je vlastně přitáhl domů...
) obzvlášť předozadní prostor je famózní. hlasy jsou jasně prostorově lokalizované (díky kvalitě cd-playeru), ale přitom nejsou rozsypané. proplétají se v harmonii souznění sólisty a zpěváků ve sboru a ladí, až srdce usedá.
no a basy - kapitola sama pro sebe. nevím, co k nim říct než: takhle hrajou basy bedny s uzavřenou ozvučnicí.
když uvážím, že jsou to ve svých letech nejvyšší bedny katalogové nabídky významné firmy a jejich současnou cenu na trhu, tak se nebojím říct, že se jedná o nejlepší kup mého hifi života.

trochu mě zlobí úhlopříčné ustavení - nemůžu docílit symetrie. pravá bedna je moc blízko příčky. budu bourat boxere...
po připojení odpovídajícího zesilovače a propojení správnou kabeláží potvrdily pro mě nejdůležitější a zcela zásadní vlastnost, která je pro bedny, které mají takříkajíc patřit do rodiny, nijak a ničím "neokecatelná": nesmí ani při nízkých hlasitostech ztrácet detailnost. nad čímkoliv jiným jsem ochoten přimhouřit oko a doufat, že se to časem vychytá a poddá. nad tímhle po note commona ne. musí prostě umět zahrát i potichu.
to fb825 naplňují vrchovatě. poslech v nočním tichu v plném rozlišení je balzámem na duši.
ostatně soudím, že v ruchu většího města a v 13. patrovém skeleťáku k tomu je denní plnohodnotný poslech bez následného pískání v uších a anonymních výhrůžek ve schránce utopií. a to je naše čtvrť z těch tišších.
průzračnost a čistota výšek je z rodu pásků a žádný kaloťák, co znám (až na jeden inverzní titanový), se s nimi nemůže měřit. takové činely Billa Stewarta na albu John Scofield & Pat Metheny - I can see your house from here, to je prostě lahůdka. bez agrese a kovové až na půdu. má jich snad 30 různých. od zlacených těžkotonážníků po malé stříbrné jásavky. není slyšet jen údery, ale i když metličku tahá po činelu... mám páskáče rád.
po vyřešení basových úletů se naplno ukázala síla 3-pásmové konstrukce. 16cm papírový střeďák je mocný čaroděj. hlasy jsou delikátní a naprosto přirozené. stejně tak nástroje. to, že se reprák nemusí zároveň zabývat basy, se blahodárně projevuje. celá scéna je zobrazená za a kolem beden. (pamatuješ bohušu na přesně lokalizovaný zvuk FB815 úplně vedle pravé bedny, co se ti tak líbil? proti FB825 to byl čajíček
no a basy - kapitola sama pro sebe. nevím, co k nim říct než: takhle hrajou basy bedny s uzavřenou ozvučnicí.
když uvážím, že jsou to ve svých letech nejvyšší bedny katalogové nabídky významné firmy a jejich současnou cenu na trhu, tak se nebojím říct, že se jedná o nejlepší kup mého hifi života.
trochu mě zlobí úhlopříčné ustavení - nemůžu docílit symetrie. pravá bedna je moc blízko příčky. budu bourat boxere...
omlouvám se za překlep, ty tlačítka jsou vedle sebe: středový reproduktor má průměr 13cm, jak bylo správně uvedeno v technických údajích na začátku vlákna.
design je trochu poplatný době vzniku (89 - 93 katalogové 1čky) - nicméně mě momentálně FB825 přijdou jako nejkrásnější bedny ve sluneční soustavě a taky na design se v konečném důsledku opravdu nehraje...
design je trochu poplatný době vzniku (89 - 93 katalogové 1čky) - nicméně mě momentálně FB825 přijdou jako nejkrásnější bedny ve sluneční soustavě a taky na design se v konečném důsledku opravdu nehraje...
to by bylo, aby Hledač pokladů nakonec nějaký ten poklad nenašel...

-
boxer
pravá bedna je moc blízko příčky. budu bourat boxere
Tak tak.Správně.
Tak tak.Správně.