Poznáte Infinity KAPPA 7/ 7A

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
ravenman
Kontaktovat uživatele:

Poznáte Infinity KAPPA 7/ 7A

Příspěvek od ravenman »

Pozdravujem všetkých, po dlhšom uvážení a prečítaní rôznych názoro americkích vlastníkov týchto sústav som viac menej rozhodnutý pre kúpu daných Infinity Káp model 7 . Panujú diskusie o problematických impedanciách klesajúcich až ku 1-2 ohmom, to mi bolo vyvrátané a povedané že sa to týka modelov 8 a 9 . Tie moje sú po generálke - nové závesy basákov, nové svorky a predpokladám aj nové svitky v výhybkách . Požiadavky na zosilňovač sú mi známe, vlastním vlajkový Harman Kardon PM665 s 80 rokov s 120W do 8 ohmov ,tam by problém nemal byť. Momentálne vlastním novodobé Heco Metas 500 (cirka v cene 710€) a plánujem ich nahradiť práve tými Kappami a výrazne si tak polepšiť. Chcel by som sa preto vás skusených opýtať či máte nejaké osobné skúsenosti s danými modelmi , prípadne nejaké rady a doporučenia na čo si dať pri obhliadke pozor a pod

Ďakujem vopred z postrehy

Martin

ravenman
Kontaktovat uživatele:

Re: Poznáte Infinity KAPPA 7/ 7A

Příspěvek od ravenman »

Toľko ludí a nikto nič ? ...asi budem prvý kto ich zažije

ravenman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ravenman »

Stal som sa hrdým majiteľom Kappa 7 , v podstate prvý posluch mi vyrazil dych , odhalil že Metas sú len ptačí budky , tá úžasná presná kontrolovaná basa , nával detailov a tá čistota , priestor sa na mňa vyrútil v pódiovej kráse a to som ich ešte ani nenastavil , nerozostavil a hral som Radio Viva na analogu zo 70 rokov ,.. , ked ich riadne nastavím a zabydlím tak popíšem detailnejšie . V skutočnosti sú to riadne megalomanské obrovské bedniská , dých z toho luxus , váha a tie meniče sú poriadne veľké , basák tuhý ako krava .... Treba zažiť

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Ahoj, tak je mám taky, asi rok a sedím u nich každý večer :D , čekám kdy je manželka prořízne nožem. Muziku jsem poslouchal na Videotonech (stejná velikost basaku) , kamarád radil že zvukově nové lepší pod 15k nekoupím . Když jsem dovezl Kappy 7.2 šli Videotony hned na půdu a už se dolů nedostanou, leda k někomu jinému. Skvělý přesný bas , prostor, prostě muzika jak má být!

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Tak se konečně dočkal a trvalo to jenom pět let! :)
Taky už jsi mohl počkat do 15.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

toto letité vlákno je o Infinity Kappa 7 což jsou jiné bedny a docela rád bych si tyto "skoro víc široké než vysoké" ledničky s páskáčem poslechl *thumbs up* . Infinity Kappa 7.2i důvěrně znám a musím říct, že za bazarovou cenu jakou se prodávají je jejich poměr kvalita/cena nedostižný! Stejný názor měla každá návštěva, která odcházela se slovy "kdyby jsi je prodával, dej vedět" :))).

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

A tak jsem to po... hned 2x. Jednou že jsem měl počkat do 15. na výročí a po druhé že jsem sem vmáčkul 7.2ky :?
Já ale na fóru nikde nic kloudného k IK 7.2 nenašel a chtěl se tak trochu pozeptat jak vzadu nastavit optimálně potenciometry středů a výšek (emit a polydome). Ono je to asi individuální a o akustice, ale přece ?

Leony5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leony5 »

:D individuálně podle sebe,jak jsi napsal :D

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

S regulací výšek a středů jsem nikdy nijak nelaboroval, ale zkus vždy nastavit hodnotu a nechat třeba na nějaký den, případně popros někoho dalšího o regulaci ať máš slepý test a né víru, ale nečekal bych drastické změny :). Jinak na internetu jsem narazil i na tuning IK 7.1 a tam jejich majitel dokonce zjistil, že aby obě reprosoustavy měly stejně nastavenou hodnotu, tak jedna z nich musela mít o 2 dílky vyš potočený poťák proti druhé :). Jinak užívej, jde o super bedny za hubičku *thumbs up*.

OT: Leony5 změň si obrázek, jedeš už v Yamaze a máš stále logo Pincka :D

Leony5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leony5 »

:D Ještě mám BDP od pincka :D Kdybys někdy prodával I.K.dej vědět *2thumbsup* SPOKOJEN? *2thumbsup*

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Za cenu kolem 15k Kč si nedovedu představit lepší, dospěle hrající, bazarové 3-pásmo *klanimse*.

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Jjooo, hrajou skvěle a když se jim dá správný prostor, je to ještě lepší. Ze špatné nahrávky sice Floydy nevykouzlí, ale dobrej zdroj přednesou skvěle. Zatím neprodávám, trošku jsem zvažoval 8.2ky, ale to bych je musel slyšet vedle sebe, pak se rozhodnout ;) . Jinak k problematice potenciometrů jsem našel http://www.soundfountain.com/infinity/kappa7a_4.html ale stejně je to jak píšeš a píšou o uchu a hodinách nastavování a poslouchání.

Odpovědět