Proac Studio 125

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
noaid
Kontaktovat uživatele:

Re: Proac Studio 125

Příspěvek od noaid »

Patmann píše:NOAIDE,poslouchej uchem,né břuchem :)
Pokud se Ti zvuk nezdá Tobě samotnému,nehledej pomoc u nikoho jiného,VYKAŠLI se na to a přehrabuj vidlama dál,beden je mraky,každé hrají jinak,až příjdou OŘECHOVKY,poznáš to hnedle sám...
No ale do té doby si je asi nechám, nějak se mi líbí čím dál více ;) Na přehrabování bohužel tolik času není, takže je to běh na dlouhou trať.
Vit píše:Napadá mě levná a rychlá pomoc:
1. bypass výškáčového kondíku ve výhybce, např. ruským pio nebo teflonem 0,1 (a méně) uF (15 USD/pár teflon, totéž je za 8 ks PIO)
2. bypass téhož Vishay MKP 1837 0,1uF (doporučováno snad i proti choleře) (1 EURO kus + pošta)
3. výměna současného kondíku za něco lepšího, resp. upgrade celé výhybky. (těžko odhadovat cenu...)
Ten tvůj thread jsem už četl. Schéma mé výhybky, výškové části, je Obrázek.
Trochu mne zaráží, že na těch kondících je napsáno 3k3 a 4k7, čekal bych spíše 3M3, díval jsem se 2x, ale to by asi nebylo nic slyšet, ne? Nebo jsem slepý. Vizuálně ty součástky vypadají takhle podobně http://www.gearslutz.com/board/geekslut ... 100-a.html , kondy Expotus. Oproti uvedenému schématu tam mám navíc ten odpor 47 ohm.
Co by se s tím dalo dělat? Dají se ty lepší kondy koupit u nás? Nebo navrhuješ tenhle obchod? http://www.diyhifisupply.com/catalog/22 ... coppercaps Ty pio se dají koupit kde?
O těch Vishay píšeš na jedmom fóri jako 0.1 uF, jinde 0.01uF. Tipuji že 0.1 je správně.
Zpočátku bych možná zkusil ten bypass. Asi na oba kondy, že? 4x0.1 by vyšlo i s poštovným na 20 USD, to se dá, za vyzkoušení bez rozebírání výhybky. Výměna by byla za 70 USD.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Najviac ma na takychto prispvkoch serie to, ze sem nikto neda obrazok toho o com sa bavime, malo by to byt povinne...

Obrázek

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Ty Proacy si nech,těžko budeš za ty prachy hledat něco lepšího.Časem našetříš a půjdeš zase dál,takový je život hifisty. ;)

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Zappadaddy píše:Ty Proacy si nech,těžko budeš za ty prachy hledat něco lepšího.Časem našetříš a půjdeš zase dál,takový je život hifisty. ;)
Jasně, už jsem vybral včera peníze z bankomatu :D
A co ty? Taky jsi o nich uvažoval, alespoň jsi to teď někdy psal?

Roman2

Příspěvek od Roman2 »

Jsou to výborné reprosoustavy a jestli je máš za dobrý peníz,tak nevidím důvod proč je nekoupit.Pokud bys chtěl repro na všechny žánry,tak bys musel dát ranec
Přikup časem subwoofer a budeš mít basů až na hůru a to už půjde poslouchat i Rock.Na hifi passion někdo prodává Velodyne SPL 800 za tuším 8.000 kč,to je výborná cena.
Hodně zdaru.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Roman2 píše:Pokud bys chtěl repro na všechny žánry,tak bys musel dát ranec
Přikup časem subwoofer a budeš mít basů až na hůru a to už půjde poslouchat i Rock.
Tyhle bedny subwoofer fakt nepotřebují :) Spíše najít správné místo, aby basy trochu ubyly. Jsou mocné a jdou hluboko (dle popisu 30Hz). V tomhle na ně moje Mišny nemají. To středy a výšky jsou uhlazené.

captajn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od captajn »

Prvotní téma bylo srovnání Proac Studio 125 a Mission 752.První uvedené mám asi 5 let doma a slouží k plné spokojenosti. Podívej se na provedení středobasového reproduktoru. Poslední vyrobené série mají na koši vylisovaný název Proac a oproti prvním kusům mají upevnění 6 vruty(4 ks). Alespoň určíš stáří.Mišny jsem neslyšel a nemůžu tedy srovnávat,ale měl jsem před Proac Studio 125 cenově obdobné repro Canton(k těm anglánům) .Po vybalení a zapojení zcela syrové sfoukly němce jak svíčku a poslali je do jiného pokoje.Zhruba po roce provozu se hudební projev stabilizoval, soustavy začly normálně "hrát".Co jsem si ověřil tak zahrají spolehlivě vše a basů je tolik, kolik do nich dostaneš,resp. dodá tvůj hudební řetězec.Je na nich patrná i ta nejmenší změna sestavy,nic nepromíjejí (repro kabel jedině biwiring). To,že máš pocit z jinak znějících výšek je v pořádku.Já jsem si na jejich správnost rovněž musel zvyknout.No a na konec je stejně vše o ceně.Já jsem ty svoje pořídil o polovinu levněji než němce a pokud jsi na tom obdobně,tak není o čem psát. *jupi*

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Díky moc za zprávu. Mám z té poslední série, vruty i nápis to potvrzují, udajně max 3 roky staré takže rozehrané, za asi 22 tis. i s hroty Soundcare.
Nakupování secondhand má své kouzlo, mám tak i zesilovač. Proto jsem si mohl dovolit oboje skoro najednou. Ale ty mišny v redwood si nechám, možná půjdou do rodiny.
Biwi mám zatím 2x dvoulinku 6mm, časem zkusím něco jiného, uvidím. Ať není moc změn najednou, to si pak člověk ani neužije.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

noaid

ten repro kabel vyměň okamžitě.
neblázni. právě, že užiješ.
každá minuta je drahá....
na 2hnd koupíš kabel právě úplně nejlépe.
viz. pytel. vždy něco má ve skladu.

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Tady by si clovek malem myslel, ze se rodi nova reference: basu tolik, kolik do nich posles, zahraji vsechno, spravne vysky, zfouknou jak svicku... Ze bych vybral z bankomatu a koupil si je taky? Podle popisu to vypada, ze nemaji jedinou vadu.

Vit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vit »

Ahoj, k těm kondenzátorům co tam máš si myslím, že upgrade je vhodný - přechod z MKT kondíků za pár korun na rozumný MKP...

1) Obbligato z toho webshopu můžu osobně doporučit, změna proti slušným SCR/Solen jasná, v signálové cestě jsem zkoušel i proti WIMA apod. Výměna stojí za investici.
2) Ruské teflony a pio - ebay.com, doporučit lze tyto kondíky jako bypass k výškáči:
FT-3 0,1uF a méně, někde píšou optimální bypass 0,01uF, někde 0,1 - jako vždy to bude o konkrétní aplikaci, když koupíš cosi mezi, asi nic nepokažíš :-)
- teflon by měl přidat krystaličnost výšek, čistotu, možná cinkavost
PIO: K40-Y9 - totéž, třeba 0,047, PIO spíš uhlazuje, někde tvrdí, že zvuk je otevřenější, ale temnější
3) Pokud nechceš čekat, dají se v Praze v Prodance koupit Bennic MKP v celém spektru, cena výhodná, hrají údajně hůře (nemám zkušenost)
4) MKP1837 cz.farnell.com (pokud bys je chtěl, můžu při příští objednávce čehosi přikoupit a poslat ti je)

Samozřejmě je tady spousta skvěle hrajících kondíků - Mundorf, Intertechnik, za dobré peníze WIMA MKP10...viz. vlákno a odkazy v DIY o kondenzátorech.

Dvoulinka za 30 Kč asi taky nebude správný parťák k CA 740 a těmto ProAc... (já mám supra ply a 5x víc než výměna za referenční supra sword byla slyšet výměna kondenzátorů...)
Jinak já sám bypass nemám, když jsem byl v kontaktu s Troelsem, radil u mých ProAců právě vyměnit kondíky za Obbligato/Mudnorf apod. a na bypass se vykašlat.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Vit píše:Dvoulinka za 30 Kč asi taky nebude správný parťák k CA 740 a těmto ProAc...
Jen pro přesnost, jde o 840C, kabely jsou Norstone CL600 2x6mm OFC za 159,00 Kč/m, 4x 3m.

Zítra zrovna jedu do Prahy. Na eshopu Prodance jsem ale od Bennic našel jen cívky, kondy ne. Výraz MKP neznají vůbec.

Asi si na zkoušku koupím zatím na bypass Obligato a pak uvidím. Když uslyším změnu, nahradím oba kondy.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Tak jsem koupil 4x 0,1uF Obbligato Premium (ty uváděné nebyly skladem, vzal jsem jiné snad lepší), tak pak uvidím, až přijdou.

Vit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vit »

Nechci tě zklamat, ale že by někdo bypassoval obbligatem jsem nezaregistroval, obvykle se bypassuje něčím, co není v dané kapacitě finančně či technicky dostupné, takže teflon, PIO, PIO Gold/Silver apod.

prodance bennic má i na webshopu pod kategorií konstrukční součásti, mají jen základní modely, za to za pár korun. http://eshop.prodance.cz/default.asp?CatID=730

Na prodejně jsem viděl i jejich lepší "bílou" verzi MKP kondíků, kterou používá třeba B&W do svých vyšších řad (pořád to ale není kdovíco kond a na DIY fórech je vyměňují za Mundorfy, Obbligata apod.).

Odpovědět