Proac Studio 125

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
noaid
Kontaktovat uživatele:

Re: Proac Studio 125

Příspěvek od noaid »

Teď jsem to nějak nepochopil. Chceš říct, že ty Obbligata jsou horší než Bennic? Nebo jde jen o cenu, že jsou zbytečně drahé? Těch 500 Kč i s poštou za zkušenost unesu.

Vit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vit »

Ahoj, Obbligato jsou lepší než Bennic, alespoň takto to tvrdí ti, co provedli upgrade. Já mám zkušenost Solen/SCR > Obbligato, resp. jiné MKP kondíky v signálových cestách. Ve výhybce jsem neexperimentoval a dal na všeobecné doporučení těchto konkrétních kondíků + radu bednového DIY guru Troelse Gravesena pro konkrétní kombinaci repráků v ProAc.

Dej vědět jak dopadl bypass s Obbligato Premium MKP 0,1uF.

Jinak aukce na teflony a PIO:
http://stores.shop.ebay.com/KW-TUBES_Ca ... m14?_pgn=2

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

lachim píše:ten repro kabel vyměň okamžitě.
neblázni. právě, že užiješ.
každá minuta je drahá....
na 2hnd koupíš kabel právě úplně nejlépe.
viz. pytel. vždy něco má ve skladu.
Lachime, díky, občas potřebuji nakopat do zadku. Už mám doma půjčený BiWi Vincent, a teď to teprve dostalo tu správnou fazónu. Basy se zpevnily, odešly i další menší náznaznaky dunění, výšky zesílily a celé je to průzračnější, i rock je takový rockovější. Tak se zase bude utrácet ... never ending story.
Takže ještě jednou díky moc všem, kteří poskytli rady a názor. Jsem za to vděčen.
Teď ještě tu výhybku...

captajn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od captajn »

To s tou úpravou vyhýbky může být velmi zajímavé. Dej vědět k čemu to vede či jaký je verdikt. Sám bych o tom uvažoval. A k té referenci pouze tolik,že téměř vždy je to o tom známém poměru cena:užitné vlastnosti(zvuk).Já za ty svoje dal hluboko pod dvacet tyček (PC 69 990,-) tudíž v tom mám celkem jasno.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

No mi v té výhybce hrabe v hlavě ještě jiná věc, ten odpor 47ohm. Jiné výhybky od Proac jej nemají, co tak jej zvětšit či dokonce odpojit? Myslím, že hlavně snižuje lehce úroveň toho, co jde do výškáče. Větší hodnota by mohla mít zajímavý efekt. Až přijdou kondy, zkusím taky.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Přeji hodně štěstí při kuchání Pro Ac.Momentálně si užívám sestavy NAIM 5i a mám k tomu Pro Ac Response D 28.Ještě než jsem dostal zapůjčen k poslechu NAIMa poslouchal jsem D 28 na letitém Technicsu,ale i na něm to hrálo naprosto úžasně.Je fakt ,že kombinace CD 5i a NAIT5i je jiná třída.Projevuje se hlavně detailností v jednotlivých nahrávkách a výbornou lokalizací nástrojů.Jinak rozdíly sestav v basech a výškách nejsou až tak výrazné .Rád bych chtěl někdy porovnat D 28 s D 38 ,protože jsem slyšel jen třípásmové D 80,které by mohly být moje konečná,ale ty jsou zase pro mně cenově (cca 330 tis.) naprosto nedostupné.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Tak jsem vyzkoušel několik repro kabelů a myslím, že jsem dosáhl jakž takž spokojenosti, objevilo se na výškách to, co chybělo, a to v příjemné decentní formě.
Musím, říct, že s každým že 4 kabelů, které jsem měl, to hrálo zcela jinak, rozdíly neuvěřitelné, jako když výšky na korekcích stáhnete nebo naopak vyhulíte naplno.
Teď ty proacy hrají výšky hezky, celé je to jasnější, ale ne přehnaně moc, i rock je poslouchatelný, a výšky nejsou podle mne ostře nepříjemné. Takže s odporem ve výhybce nebudu dělat nic, jen ty kondenzátory doladím.

Na jakých kabelech je provozujete vy, nebo jste provozovali? Co doporučujete za slušnou cenu vy?

Já si zatím vybral AudioQuest Rocket 44 http://www.audioquest.com/pdfs/dbl_star ... cket44.pdf, ten nejškaredší ze všech, připomíná ty rozvody ve zdi k zásuvkám, WAF=-1 :-) Ale hraje. Myslím, že k těmhle bednám se docela hodí. Až na tu cenu. :( K jiným se ale naopak vůbec hodit nemusí, to je třeba vyzkoušet.

Pistacius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pistacius »

V pripade dvojiteho basreflexu si na upchavanie treba dat pozor, vo vacsine pripadov su totiz "naladene" na zosilnenie rozdielnych basovych frekvencii. Treba sa s tym len pohrat a zistit ktory z nich zosiluje zvuk ktoreho je "moc". Taktiez upchany reflex pridava na dynamike a rychlosti basoveho menica a znizuje jeho vychylku(Zda sa aj ze pridava na vykone ale to je dane len mensim vychylenim menica)
V celku zanedbatelne upchanie reflexnych otvorov alebo len jedneho z nich moze dost zmenit celkovy obraz zvuku. A cuduj sa svetu aj potlacit stredy a vysky na vyslnie. *klanimse*

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Já díky ustavení už nemám potřebu basreflex ucpávat, nic nepřebývá, u horších nahrávek bych spíše přidal. Ucpávání jsem zkoušel jen první den, než se to usadilo. A s efektem, jaký popisuješ.
Taky bych to ucpávání nikomu nedoporučoval. Umístění, to je lepší klíč k úspěchu.

Pistacius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pistacius »

Zatial sa mi najlepsie osvedcila koncepsia umiestnenia repro 0,5m od zadnej steny a 1m od boku ako minimum, v mojom pripade je to vsak aj maximum :lol: izba s rozmermi 4mx4,5 m so stvorcovou zakladnou je vraj katastrofa, ale novy dom si kvoli tomu stavat nemienim :P tiez som sa vela hral s umiestnenim a prestudoval som kvantum publikacii tykajucich sa akustiky priestorov a konstrukcie bedni. Dospel som vsak k nazoru, ze dokonalost sa dosiahnut neda a priblizovanie sa k nej stoji velmi mnoho penazi.
Velmi vela robi priestor kde reproduktory hraju, pocul som repro Mission nejake stlpy asi 796 to boli, ktore hrali v jednej poslucharni dokonale prisposobenej pocuvaniu a v obycajnej izbe bezneho cloveka a musim povedat, ze velmi vela robi priestor, kde repro hraju a ich umiestnenie. (Mal som moznost skusat si viac vyrobcov u seba doma a v poslucharni a s kvalitnym zosilnovacom od NAD) Inak pravdupovediac, zavidim hifistom ich odusevnenie a nadchynanie sa detailmi. *bravo*
Mna uz to prestalo bavit a to sa tomu venujem asi 8 rokov.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Tak jsem přišel z práce a kondy byly z Hongkongu doma. Od nákupu 6 dní. Rychlá fotka a šly napřed do jedné bedny jako bypass.
Pak jsem zapojil obě na stejný kanál jako A a B a poslouchal. Hrála každá jinak, u té s bypassem jakoby ubylo trochu výšek (zrnění?) a byly takové čistší.
Tak šup druhá bedna, a poslouchat.
Nevím, kolik z toho udělala psychika, poslech byl navíc teď v podvečer, když je ještě zarušena síť, ale zdálo se mi to zvonivější, a ty výšky, které jakoby zbyly, byly silnější, jasnější. Moc jsem tomu bypassu zas nevěřil, ale slyšel jsem to hodně. Nebo chtěl slyšet, kdo ví. :D
Skoro už mám strach, aby při kompletní výměně to nebyl až příliš velký skok. :D
Za těch 460 Kč to stálo. Jen mám pocit, že se ty kondy ještě musí trochu usadit, jakoby lokalizace ve středu byla méně přesná. Možná ten bordel teď dělají ještě ty staré, méně kvalitní, těžko říct. Ale asi do té kompletní výměny půjdu, ale s tou dražší variantou Premium, cenový rozdíl už není tak velký.
Jen mi vrtá pořád hlavou značení těch kondů. Je opravdu 3.3K = 3.3uF a 4.7K = 4.7 uF ? Můžete mi to potvrdit? Prosím prosím. Ať nekoupím blbě, není to málo peněz. Už mi to značení vypadlo z hlavy...

No a pár obrázků, jsou tam vidět i ty hodnoty. Nahrazují (bypassují) se ty dva hranaté modré. Fotku s bypassem nemám, je to zatím jen provizorně, tak ať se nemusím stydět za provedení ;)

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Je to tak a máš to dobře. Taky to přiblblé dvojité značení nechápu, ale je to tak. Základ je tedy "nano". Proto u "micro" je "K"....

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Vyměnil,bych klidně i ten bipolár u basů za nějakej lepší.Jinak se dají objednat špičkové německé kondíky Mundorf
http://www.mundorf.com/deutsch%201.1/kondensatoren.htm u NA.Sám mám nějaké objednané,cena velmi dobrá,uzavřít objednávky chce snad koncem srpna.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Tomáš píše:Vyměnil,bych klidně i ten bipolár u basů za nějakej lepší.
I o tom jsem přemýšlel, ale možná by větší přínos měla výměna basové cívky za vzduchovou, ne?
Obligator nejsou v 8 uF, to bych musel vzít odjinud. Je ta hodnota vůbec ve standartní řadě?

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Samozřejmě,ale chce to civku s malým odporem(minimálně stejným,jako je ta stávající),při velmi malých odporech=silný drát už to může být jak kolo od vozu :( ,dobrým kompromisem cena,kvalita můžou být ty trafocívky-viz odkaz mundorf,v německé verzi jsou i ceny,NA to může sehnat za o něco příjemnější cenu.

Odpovědět