Quadral Vulkan

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
zarkow
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Quadral Vulkan

Příspěvek od zarkow »

Vulkany MkII jsem provozoval s Dispre a originál aktivními konci, takže dostatek výkonu a kontrola byla hrozně znát. Poslechovka měla cca 16m2, problémy s akustikou nebyly. Silnější dělenec si ty repro určitě zaslouží...

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Vracim se oklikou k původní otázce, jak provozovat milovaný slabý zesilovač s Vulkany. Tím řešením je zapojit do reproduktorové cesty Musical Fidelity Supercharger 550 nebo 750. Zůstane zachovan charakter původního zesilovače, Superchargery přidají potřebný výkon. To je cesta jak spojit nespojitelné...

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Czech »

Ahoj, nechci zakládat zbytečně nové vlákno, tak ten dotaz hodím sem.
Máte někdo Vulkány nebo Titány zapojené v Bi-wiringu nebo Bi-ampingu? Popřípadě jak je velký rozdíl ve zvuku oproti standartu? Děkuji.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Pokud jsou v biampu zapojené dva slušné koncové zesilovače, tak to určitě poznat je. Na biwire jsem používal různě kabely, takže ty vysledky jsou také různé. Podle použitých kabelů. Univerzální odpověď na to neni... Je možné si s tim hrát.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Nyní jsou k mání Vulkan Mk3, ale otázka zní v jakém technickém stavu mohou tak staré kousky být ? :cry: docela mi to nedá spát, rád bych měl takové bedniska doma ale mám obavu aby mi po pár dnech či měsících nenastali potíže. Máte doma tyto staré bedny, popřípadě jaké jsou s nimi technické potíže.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Za sebe nevidim zadny rozumny duvod k porizovani 30+ let starych beden (krom nostalgie). Tyhle stare Quadraly oproti dnesnim bednam zaostavaji v cistote zvuku a rozliseni. Mel jsem jedny doma na vyzkouseni a z meho pohledu ok pro ty, kdo chteji doma delat tuc tuc diskoteku. Pro ty, kdo chteji co nej... celkovy zvuk za 30-40 tis., to neni favorit.
Nabytek je to ale krasny. Nicmene vzhled nehraje.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Leony5 píše:
14 dub 2019 14:11
Nyní jsou k mání Vulkan Mk3, ale otázka zní v jakém technickém stavu mohou tak staré kousky být ? :cry: docela mi to nedá spát, rád bych měl takové bedniska doma ale mám obavu aby mi po pár dnech či měsících nenastali potíže. Máte doma tyto staré bedny, popřípadě jaké jsou s nimi technické potíže.
Vždyť máš takový moc pěkný nový reproduktory, který i zvukově jsou super. Nebo už hi fi neuróza výměn začala hlodat? :D

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Leony5 píše:
14 dub 2019 14:11
Pokud nejsou vizuálně poškozené, mohou být problémy s basákem - gumou či pěnou u membrány, dále povolená membrána u středáku a u modelu MKV i stejný problém s výškáčem. Nicméně já je kdysi měl, model MKV, pěnu na basech mi vyměnil pan Šmíd, středy a výšky oprava měničů přímo u Quadralu za nevelký peníz.

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

PítrsPraha píše:
14 dub 2019 17:59
Za sebe nevidim zadny rozumny duvod k porizovani 30+ let starych beden (krom nostalgie). Tyhle stare Quadraly oproti dnesnim bednam zaostavaji v cistote zvuku a rozliseni. Mel jsem jedny doma na vyzkouseni a z meho pohledu ok pro ty, kdo chteji doma delat tuc tuc diskoteku. Pro ty, kdo chteji co nej... celkovy zvuk za 30-40 tis., to neni favorit.
Nabytek je to ale krasny. Nicmene vzhled nehraje.
Si měl asi nějaký porouchaný kousky ... tyhle bedniska, pokud jsou OK a hrajou jak mají, strčejí v pohodě do kapsy nové bedny za 200 000,- a nahoru ... detail jim určitě nechybí v žádném fq. pásmu ...

Origo Vulkany, Titany i menší Montany mají vždy na basech gumovej závěs. Pokud je tam pěnovej, tak už ho někdo nahradil.
Doporučuju zaslat do quadralu, protože s pěnou to nemá ty vlastnosti jako s origo gumou.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Czech »

Přesně tak, naprosto souhlasím.
Je pravda, že potřebují prostor a nejsou to bedny na tichý poslech.
Vulkány hrají skvěle, ale musí hrát nahlas.
A samozřejmě potřebují kvalitní zesilovač s výkonem kolem 200W, jinak hrají hrozně.
Vyzkoušel sem dva zesilovače a až třetí k nim sednul a hrají skvěle.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Závěsy na basech jsou již měněné, co se týče zesilovače tak bych byl s Vincentem SV 237 Mk tak na hraně ale myslím že by to mohl ustát. Fakt se nemohu pořád rozhodnout ale láká mě to festovně.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Běž si je poslechnout a pak se rozhodni. Psané slovo ti sluchové zážitky neposkytne.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Ty Vulkány jsou ale 8 ohmový , takže ten Vincent do nich dá ,,jen" 150 W . Takže nejspíš to nebude úplně ono. Otestuj a uvidíš. Nebo můžeš ke kolotoči výměn přidat i zesilovač. :lol:

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Mike_Czech píše:
15 dub 2019 10:05
nejsou to bedny na tichý poslech.
Vulkány hrají skvěle, ale musí hrát nahlas.
Tohle je nejspíš vysvětlení pro moje ne právě pozitivní dojmy. Poslouchám často potichu (50-60 dB) a středně hlasitě (70-80 dB). Na plný kule umí uchvátit leccos, Tichý poslech je disciplína, která odděluje zrno od plev.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Tohle je i můj případ, jak píše Pítrs. Hraji většinou potichu a v tomto případě moje bedny hrají velice dobře v celém pásmu včetně basů které jsou i při nízké hlasitosti velmi hmatatelné.

Odpovědět