Quadral Vulkan
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Re: Quadral Vulkan
Tak u těchto beden, které ozvučí i sál se moc s tichým poslechem nepočítá.
Vulkány, Titány apod. nejsou bedničky na tichý poslech v 20 metrovém obýváku.
Výrobce s tím ani nepočítal, proto hrají dobře až když hrají nahlas,
protože se předpokládalo, že budou hrát v trochu větších místnostech.
Nemusí zase řvát, to ne, ale na poslech v nočním klidu tyhle bedny rozhodně nejsou.
Vulkány, Titány apod. nejsou bedničky na tichý poslech v 20 metrovém obýváku.
Výrobce s tím ani nepočítal, proto hrají dobře až když hrají nahlas,
protože se předpokládalo, že budou hrát v trochu větších místnostech.
Nemusí zase řvát, to ne, ale na poslech v nočním klidu tyhle bedny rozhodně nejsou.
Vulkany jsem teda osobně slyšel jen letmo a ne zrovna v šeptacím režimu. Pokud to ale srovnám s menšíma sourozencema Montan Mk5, tak ty teda neztratili nic ze svého přednesu ani při nočnim potichém poslechu. Předpokládám že u Vulkanu a ani u Titanu to nebude jinak. Tuhle vlastnost měli v podstatě všechny soustavy od tohoto výrobce které jsem měl kdy možnost poslouchat v domácích podmínkách.
Leony5: tvůj Vincent na ně bude úplně v pohodě stačit, věř mi. Ve tvém bytě a ještě k tomu jak píšeš, že neposloucháš nahlas, nepolezeš s výstupnim výkonem SV 237 Mk přez ± 2x 5W... Takže rezerva dostatečná.
Před pořízením mého Vincenta, jsem chtěl dorazit na poslech k tobě. Pokud máš zájem mohu teď nabídnout opačnou službu. Sice nemám Vulkany, ale i tak si uděláš představu dost jasnou nad tím, jak "moc" musí člověk napájet velké qudraly Vinckem aby je člověk rozehrál.
Jinak určitě jak se zde psalo, Vulkany osobně poslechnout ...
Leony5: tvůj Vincent na ně bude úplně v pohodě stačit, věř mi. Ve tvém bytě a ještě k tomu jak píšeš, že neposloucháš nahlas, nepolezeš s výstupnim výkonem SV 237 Mk přez ± 2x 5W... Takže rezerva dostatečná.
Před pořízením mého Vincenta, jsem chtěl dorazit na poslech k tobě. Pokud máš zájem mohu teď nabídnout opačnou službu. Sice nemám Vulkany, ale i tak si uděláš představu dost jasnou nad tím, jak "moc" musí člověk napájet velké qudraly Vinckem aby je člověk rozehrál.
Jinak určitě jak se zde psalo, Vulkany osobně poslechnout ...
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Ano, přesně tak, bude to dost podobné.
Basáky Vulkánů a Montanů jsou stejné,
Vulkán má delší Transmission Line a větší objem bedny, ale reproduktory jsou totožné.
Basáky Vulkánů a Montanů jsou stejné,
Vulkán má delší Transmission Line a větší objem bedny, ale reproduktory jsou totožné.
No moc rád bych to slyšel a udělal si nějaký obrázek jak to hraje.Mike asi tuší o co jde že? Pořád mám velký zájem to posoudit, no a když bych byl spokojenej tak do nich jdu.
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Určitě,
jestli je možnost poslechu, tak to vyzkoušej a uvidíš.
jestli je možnost poslechu, tak to vyzkoušej a uvidíš.
Nyní jde o to jestli mi je někdo nevyfoukne před nosem 

Doporučuji si projít zpětně vlákny týkající se Quadralů. v některém z čerstvých příspěvků jsou nepřesnosti týkající se materiálu závěsů. Původní a originální jsou pěnové. Protože se po cca 20-ti letech rozpadají, musí se u basáku vyměnit. (stejně jako JBL 250) Není to nic tragického, dají se koupit a nechat zrepasovat, nebo je repasují v Quadralu. Pokud je tam závěs gumový, není to originál. Výhybka je složená z kvalitních kondenzátorů, které drží... V případě potřeby ale dělá Quadral repase výhybek a to i u modelu I. Modely I-V i když vypadají na fotkách podobně, měly jiný objem, váhu, výhybky i měniče. Dá se říct, že I-III, byly trochu jinak "naladěné" než IV a V. Některé byly 4 ohmové, některé 8 ohmové. Modely IV a V měly nižší nároky na výkon zesilovače. Prokázáno v praxi. Tyhle bedny byly dělané především pro hlasitý poslech, kdy se zvuk nerozpadal ani při vysokých hlasitostech. U tichého poslechu to bylo dost závislé na použitém zesilovači. Každé bedny mají určitý charakter, který někomu vyhovuje někomu ne. Každý hledá ten svůj zvuk. To, že je bedna osazena moderními měniči a má ve výhybce Mundorf není zárukou, že ve zvuku nebude něco časem iritujícího. Pokud ty Quadraly dostanou co potřebují, nelze o nich říct, že hrají jako stará bedna... Nižší modely neznám, mám zkušenost jen s Vulkany a Titany.
Potvrzuji, měnil jsem před půl rokem závěsy u basáků svých Titanů. Bylo to po cca 25 letech od výroby, co se začaly rozpadat. Koupil jsem si originály od Quadral. Charakterizoval bych je jako z jemné pěnové gumy, nikoli z gumy tuhé.
Muziku si dávám denně od tichého až po velmi hlasitý poslech. Nedostatky neshledávám.
Muziku si dávám denně od tichého až po velmi hlasitý poslech. Nedostatky neshledávám.
Dobře, dejme tomu odborně kompromisní název materialu GUMOpěna.
Každopádně se nejedná ale o pěnové závěsi, jak je člověk najde např. u JBL.
Nechci se tu hádat, na Vulkanech jsem rozbor závěsu nedělal, ale na Montan Mk5 ja 100% čistě guma. Zda se na Vulkan a Titan nebo Mk1, 2 ,3 ,4 dával na závěsy polomatroš guma-pěna to netuším. Rozhodně když jsem volal před cca. půl rokem do quadralu kvůli opravě závěsu na Montan Mk5, tak se pan Gahler divil, jak je možné, že na tomto basáku je poškozený závěs. Bylo to poprvé co se s tím setkal a dodal jen, že ten GUMOVEJ závěs se nikdy neponičí. Neměl ani náhradu, takže sundaval závěs z jiného basáku...
Ať tak či onak, nic to nemění na tom, že se jedná o výýýtečné reprosoustavy !!

Každopádně se nejedná ale o pěnové závěsi, jak je člověk najde např. u JBL.
Nechci se tu hádat, na Vulkanech jsem rozbor závěsu nedělal, ale na Montan Mk5 ja 100% čistě guma. Zda se na Vulkan a Titan nebo Mk1, 2 ,3 ,4 dával na závěsy polomatroš guma-pěna to netuším. Rozhodně když jsem volal před cca. půl rokem do quadralu kvůli opravě závěsu na Montan Mk5, tak se pan Gahler divil, jak je možné, že na tomto basáku je poškozený závěs. Bylo to poprvé co se s tím setkal a dodal jen, že ten GUMOVEJ závěs se nikdy neponičí. Neměl ani náhradu, takže sundaval závěs z jiného basáku...
Ať tak či onak, nic to nemění na tom, že se jedná o výýýtečné reprosoustavy !!
Už ti je někdo vyfoukl nebo si je koupil? V jaké místnosti by jsi je chtěl provozovat?
No jsem již domluvenej s majitelem na páteční poslech, provoz bude v 25m čterečných s výškou stropu 3m.
Tak to držím palce, u mě v paneláku to nebylo ono a musel jsem mít úplně napěchovaný Transmission Line a nechtěl bych řešit akustiku spojenou pro jejich spokojený poslech. Nahradily je JBL a šlapaly parádně v té samé místnosti. Je to úplně jiná disciplína než tvé regálovky a můj osobní tip je, že u nich také zůstaneš. Tím tě neodrazuji ani Vulkán nehaním.
No uvidíme uslyšíme, a jak to myslíš Davide jiná liga?
Jiná disciplína ne liga! Myšleno velká vs. malá bedna a vše co s tím souvisí, akustika, umístění, krmení atd. co zde bylo řečeno.
No moje bedny zas až tak regálovky nejsou
a na krmení jsou taky náročný a to dost
. Ale nemají basreflex což je trochu jiný bas než z velkých beden s reflexem to je pravda.