Regalky GAUDER AKUSTIC ARCONA 40
Regalky GAUDER AKUSTIC ARCONA 40
Dobrý deň. Rád by som sa dozvedel viac o týchto repro. Ako som sa dočítal je to bývalé Isophon. Ktoré mi tiež nieje známe.
Ide mi oto, že chcem kúpiť regály s páskovym meničom a tieto gauder sa mi celkom pozdávajú. Predovšetkým tým ,že sú uzavrenky. Chcem to na posluch v miestnosti cca 4x4m . momentalne mám zostavu od Denona 1500ae. Neskôr by som chcel prejsť na elektronky. Ďakujem za postrehy. Maco
Ide mi oto, že chcem kúpiť regály s páskovym meničom a tieto gauder sa mi celkom pozdávajú. Predovšetkým tým ,že sú uzavrenky. Chcem to na posluch v miestnosti cca 4x4m . momentalne mám zostavu od Denona 1500ae. Neskôr by som chcel prejsť na elektronky. Ďakujem za postrehy. Maco
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Regalky GAUDER AKUSTIC ARCONA 40
Citlivost 79.6 dB/W/m a max akustický tlak 91 dB, minimální impedance 2.4 Ohm. Jseš si toho vědom?
Myslím, že takový bedny budou k plnému rozehrání (nemyslím hlasitost) potřebovat výkonnější / stabilnější zesilovač.
Pro elektronky jsou bedny podle mě díky výše uvedenýmu zcela nevhodný.
Myslím, že takový bedny budou k plnému rozehrání (nemyslím hlasitost) potřebovat výkonnější / stabilnější zesilovač.
Pro elektronky jsou bedny podle mě díky výše uvedenýmu zcela nevhodný.
Predovšetkým v tejto dobe by to bolo na denone 2x140w.
Citlivosť som si nejak nevšimol. Tak ta je nízka. A tak denon snáď postačí. Myslel som že keď sú uzavreté bedne, sú menej náročné na vykon zosilňovača. Citlivosť nepustí.
Citlivosť som si nejak nevšimol. Tak ta je nízka. A tak denon snáď postačí. Myslel som že keď sú uzavreté bedne, sú menej náročné na vykon zosilňovača. Citlivosť nepustí.
ty bedny jsou hodně náročné na kvalitu zesilovače. Ten Denon není pro ně vhodným partnerem. Jestli jsou uzavřené nebo otevřené s tím nemá co dělat. Ty bedny budou ten zesilovař trápit. Myslím, že nebudou vhodné ani pro většinu lampových zesilovačů.
Isophon byla velmi kvalitní německá značka. Některé z jejich top modelů patří k legendám...
Isophon byla velmi kvalitní německá značka. Některé z jejich top modelů patří k legendám...
Ešte uvažujem o aurum cantus w3m alebo dynaudio contour 1.4. Pripadne usher be 718-ak sa dajú zohnať. Musim si obehnut študia a počúvať. Dyna a w3m sa budú dať, horšie to bude s usher. Inak dakujem za ozrejmenie ohladom gauder.
...a vzít si s sebou i ten Denon a porovnat i s jinými zesilovači. To, že jsou bedny malé, neznamená, že je dobře ukočíruje jakýkoli zesilovač. Hrát to ale vždycky nějak bude. Hodně štěstí při výběru, možná najdeš i jiné vhodné partnery k Denonu...
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Spojitost mezi typem ozvučnice a elektrickými vlastnostmi bedny sice nějaká existuje, ale je zcela minimální a v ohledu, o kterém je zde řeč, je zanedbatelná.maco30 píše:Myslel som že keď sú uzavreté bedne, sú menej náročné na vykon zosilňovača.
AC jsou super a nejsou moc vybáravý na zes. U Dynaudií naopak bacha na výběr zesilovače, jsou taky strašně žravý a náročný na zesilovač. S tvým Denonem by to nejspíš nebyla dobrá kombinace.maco30 píše:Ešte uvažujem o aurum cantus w3m alebo dynaudio contour 1.4.
A to keď som kupoval Denona som si myslel aký super výkon. V podstate nieje zvukovo zlý, hrá mi na Cantonoch ergo 607 (stĺpy) a som spokojný. Len teraz som prerobil obyvačku a jednoducho ich nemám kam postaviť, preto shaňam regály. S tým výkonom zosíku to je presne tak, nikdy ho nieje dosť. Pokial nebude mat cez 200w tak to nebude ono. Presne ako v autohifi, ktoremu sa venujem na 100%. Pamätám si ako som zacinal zo 4kanálom ktorý ťahal predné komponenty a vzadu subáč, bol som nadčeny ako to super hrá. No postupom času ako som chodil po zrazoh a sutažiach so zistil že až tak dobre to nehrá. V dnešnej dobe mam v predu 3pásmo a vzadu subík. Každé repro napajam zosilnovacom. Az teraz to hrá. Tak buduci týždeň skusim prve posluchy s mojim denonom. Idealne by bolo i cd prehrávač brať.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
To mi trochu zní jako bys chtěl ty regálovky šoupnout do police v obývací stěněmaco30 píše:hrá mi na Cantonoch ergo 607 (stĺpy) a som spokojný. Len teraz som prerobil obyvačku a jednoducho ich nemám kam postaviť, preto shaňam regály.
To v ziadnom prípade. Do police na stene. Pôjdu na vyrobene komody (skrinky) ktore sa robia na mieru. Výška bude okolo 60-70cm a hlbka okolo 50-60cm + niečo od steny. Preto sa budú vyberať pravdepodobne repra s prednym basreflaxom. A to mi vychadza na AC w3m alebo ich lacnejšie modely.
Canton + Denon nebo Marantz to bývala fungující kombinace. Jinak podle popisu to umístění působí jako právě to nešťastné umístění do nábytku. Obvyklá hloubka repro kolem 30cm, umístěné na komodu hlubokou 50-60cm
No nevím, každý si to musí vyzkoušet a projít si tou cestou sám... Možná by bylo vhodnější spíše hledat modely konstruované právě k umístění ke stěně, nebo prodejce rovnou upozornit, kde ty bedny budou umístěné.
Treba citat, co zakladatel temy pise. Nie si domyslat.Borek píše:podle popisu to umístění působí jako právě to nešťastné umístění do nábytku
maco30 píše:Pôjdu na vyrobene komody (skrinky) ktore sa robia na mieru.
komoda je skříňka, tedy nábytek nikoli stojan. Ale asi to není podstatné. ..a nebudu se o to přít, hlavně pokud mu to bude na komodách fungovat jak očekává.
http://macumoto.rajce.idnes.cz/repro_v_obyvacke/
dúfam že odkaz buede fungovať. Chcem to tak ako som vyznačil na foto. Priestor kde je telka je široký 120cm tak isto je široký na druhej strane. Otvor do kuchyne je cca 200-220cm . čiže repro bude od seba minimálne 220cm. Po skrinkách budem s repro behať aby som našiel tu naj polohu. posluchove miesto bude od repro cca 300cm. Preto som chcel GAUDER lebo su uzavreté a chapal som to tak že môžu ísť dosť ku stene. ale ked ich treba kŕmiť aspon 200-300w tak to nemá pre mňa zmysel, taký zosík je cenovo mimo nňa. predpokladám že Dynaudio Contour 1,4 v mojom umiestnení zavrhujete, kôli nedostatku miesta od steny, i keby som zaslepil basreflex? Mám na ne dobrú ponuku. a človek nikdy nevie ako to všetko pomení. možno sa presťahuje a ono repro sa umiestni podla potreby. viete mi poradiť Dyn contour 1,4 verzus Aurum cantus w3m? zatiaľ sa rozhodujem medzi nimi. lebo ak mám vysoliť 1700€ za aurumi (nové) alebo za Dyna 1400€ (použité v novom stave) a pritom tie Dyna hrajú o triedu lepšie, ale zabijem ich umiestnením a klesnú na uroveň AC, tak sa rozhonem pre Dyna. to kôli budúcnosti .
dúfam že odkaz buede fungovať. Chcem to tak ako som vyznačil na foto. Priestor kde je telka je široký 120cm tak isto je široký na druhej strane. Otvor do kuchyne je cca 200-220cm . čiže repro bude od seba minimálne 220cm. Po skrinkách budem s repro behať aby som našiel tu naj polohu. posluchove miesto bude od repro cca 300cm. Preto som chcel GAUDER lebo su uzavreté a chapal som to tak že môžu ísť dosť ku stene. ale ked ich treba kŕmiť aspon 200-300w tak to nemá pre mňa zmysel, taký zosík je cenovo mimo nňa. predpokladám že Dynaudio Contour 1,4 v mojom umiestnení zavrhujete, kôli nedostatku miesta od steny, i keby som zaslepil basreflex? Mám na ne dobrú ponuku. a človek nikdy nevie ako to všetko pomení. možno sa presťahuje a ono repro sa umiestni podla potreby. viete mi poradiť Dyn contour 1,4 verzus Aurum cantus w3m? zatiaľ sa rozhodujem medzi nimi. lebo ak mám vysoliť 1700€ za aurumi (nové) alebo za Dyna 1400€ (použité v novom stave) a pritom tie Dyna hrajú o triedu lepšie, ale zabijem ich umiestnením a klesnú na uroveň AC, tak sa rozhonem pre Dyna. to kôli budúcnosti .
Naposledy upravil(a) maco30 dne 15 led 2016 18:15, celkem upraveno 1 x.