Repro k zesilovači Yamaha A-S501

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
lichta
Kontaktovat uživatele:

Repro k zesilovači Yamaha A-S501

Příspěvek od lichta »

Zdar lidi, mám v plánu pořidit sloupové repro k zesíku Yamaha A-S501 - stereofonní poslech spíše tvrdší hudby (rock,metal, punk, hardrock, rock'n'roll), místnost 20 m2, bez použití sub. A rozmýšlím se mezi:

Acoustic Energy Neo V2 N 3 - http://excelia-hifi.cz/acoustic-energy-neo-3.html - přímo doporučené, vyzkoušený poslech - spokojenost

Canton Chrono 509 DC - http://elektromass.cz/canton-chrono-509-dc-PID1662.html - velmi dobré reference, ale určené spíše do většího prostoru, německé repro obecně ostřejší zvuk - kombinace s Yamahou ??

Canton Chrono CL 580.2 DC - https://www.alza.cz/canton-chrono-cl-58 ... 276323.htm - velmi dobré reference, ale dražší - potřeba výkonějšího a stabilnějšího zesilovače než Yamaha ??

Díky za radu..

lichta
Kontaktovat uživatele:

Re: Repro k zesilovači Yamaha A-S501

Příspěvek od lichta »

ještě bych dodal, že zmiňované Canton Chrono mám možnost koupit nové, za prakticky stejnou cenu jako Neo 3. Jen si nejsem jistý kombinací Yamaha - Canton a u CL 580.2 DC dostačující kvalitou zesilovače

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

To je těžkěj dilemat ! Nikdo z nás nezná všecky repráky světa natož v kombinaci s Yamahou...jenom zkušební kontrolní poslech v podobných podmínkách jako doma a na vlastním zesilu, vlastním zdroji muziky (slušnej gešeft to umožní). Jinak zajíc v pytli a velmi pravděpodobné zklamání, bedniska levná nejsou, to je můj názor. Ale počkej co vymyslí, napíšou místní šamani.
(na odhad, cit, slupáky bassreflex 3-pásmo, 2 basové repro, pozice 2 nebo 3)

Limited
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Limited »

používám Yamaha A-S701 zvuk jsem sladil (po mnho pokusech QLN 601, Xavian 128 XN, Cambrige audio atd.)až s Mission 782se si to sedlo. Zvuk je muzikální, přehledný, detailní. Kolega má od soboty k Yamaze nové TANNOY Mercury 7.4. Skvělý zvuk na metal a rock. Není potřeba subáč. Dostatek basů, skvěle podané kytary, příjemné výšky a to se teprve se rozehrávají.
Prostý pobíječ parazitních kmitočtů se stává Hifistou v okamžiku kdy vyladí svou soustavu tak, že při poslechu skladby Hůl ve slunečních hodinách, slyší tyto hodiny tikat.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

vizuálně vzato z nabízených alternativ bych zkusil Canton Chrono 509 ale jen po předchozím poslechu jak si bude rozumět s mým zesilem

lichta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lichta »

Díky za názory. Do týdne bych měl mít naposlouchány ještě Focal Chorus 716, které přímo porovnám s Acoustic Energy. Cantony mi byly zatím těžce nedoporučeny z důvodu Yamaha - ostrý zvuk X Canton - ostrý německý zvuk. Určitě někde zkusím vyhledat Tannoy Mercury 7.4, jak píšeš. A ještě mi byly doporučeny Whaferdale Diamond 10.7, po nich se taky poohlídnu.

Limited
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Limited »

Tak, Tak. Osobní poslech na vlastním aparátu nic nenahradí jinak hrozí *headbang* *headbang* .
Prostý pobíječ parazitních kmitočtů se stává Hifistou v okamžiku kdy vyladí svou soustavu tak, že při poslechu skladby Hůl ve slunečních hodinách, slyší tyto hodiny tikat.

Odpovědět