Repro pro nemajetné
Repro pro nemajetné
Již jsem tady ve foru viděl téma "Phono pro studenty" tak bych založil téma Repro pro nemajetné.
Dávám do placu tyto repro:
Alesis Monitor MkII
stojanové repro - provedení pouze černé
6,5" polypropylen - středobas
1" výškový
120W / 200W imp = 4 Ohm
citlivost = 88 dB výhybka = 2,0 kHz bassreflex vzadu
45 - 20 000 Hz + / - 2,5 dB
rozměry 381x216x236 (vxšxh)
váha 7 kg (ks)
cena 3.800,- Kč (pár)
Ještě existují v aktivní verzi (50 + 25 W) za cca 8000,-
A nyní poslech : trvá asi 20h než se rozehrají
poslechově příjemný a vyrovnaný přednes, slušné hluboké (na velikost repro i skříně) basy. Podle mne "převálcují" repro do 12t. např. Wharferdale, Magnat, Focal a pod.
Přímé srovnání s Wharferdale 9.2 to potvrdilo...
Jedná se o výrobek Made in China, ještě se ve výprodejích vyskytují původní USA (dražší).
Dávám do placu tyto repro:
Alesis Monitor MkII
stojanové repro - provedení pouze černé
6,5" polypropylen - středobas
1" výškový
120W / 200W imp = 4 Ohm
citlivost = 88 dB výhybka = 2,0 kHz bassreflex vzadu
45 - 20 000 Hz + / - 2,5 dB
rozměry 381x216x236 (vxšxh)
váha 7 kg (ks)
cena 3.800,- Kč (pár)
Ještě existují v aktivní verzi (50 + 25 W) za cca 8000,-
A nyní poslech : trvá asi 20h než se rozehrají
poslechově příjemný a vyrovnaný přednes, slušné hluboké (na velikost repro i skříně) basy. Podle mne "převálcují" repro do 12t. např. Wharferdale, Magnat, Focal a pod.
Přímé srovnání s Wharferdale 9.2 to potvrdilo...
Jedná se o výrobek Made in China, ještě se ve výprodejích vyskytují původní USA (dražší).
Re: Repro pro nemajetné
Bať bať.
Slyšel jsem je v několika případech. Jako studiové monitory hrají nearfield, jsou detailní, nenáročné na řetěz i akustiku.
Ze zde přítomných je má člen Peter Gabriel, třeba něco o nich a svých mocných NADech napíše
Hrajou líp než cokoliv běžného troufám si říct do 20K
. Podobně, jako jiné studiové monitory to dávají leckterým hifi-bublinám na prdel (nekamenovat prosím).
Prostě-jsou v tom repráky za 2000 Kč a stojí to 4000 Kč. V těch hifi jsou taky repráky za 2000, ale stojí to 20.000 Kč. Že by vzácné, esencí napuštěné dřevo

P.S. což vytvořit cosi praktického založením nějaké high-level kategorie "hrající sestava za pár kaček"?
Slyšel jsem je v několika případech. Jako studiové monitory hrají nearfield, jsou detailní, nenáročné na řetěz i akustiku.
Ze zde přítomných je má člen Peter Gabriel, třeba něco o nich a svých mocných NADech napíše
Hrajou líp než cokoliv běžného troufám si říct do 20K
Prostě-jsou v tom repráky za 2000 Kč a stojí to 4000 Kč. V těch hifi jsou taky repráky za 2000, ale stojí to 20.000 Kč. Že by vzácné, esencí napuštěné dřevo
P.S. což vytvořit cosi praktického založením nějaké high-level kategorie "hrající sestava za pár kaček"?
Já kdysi dávno poslouchal Alesis Monitor One.
Jako monitory vynikající. Poslech v blízkém poli neskutečný za ty prachy. Ale jen nearfield...
Na Naimu...
Jako monitory vynikající. Poslech v blízkém poli neskutečný za ty prachy. Ale jen nearfield...
Na Naimu...
Mám je taky v provedení mkII. Hrály též s Naim Nait5i (docela nářez tak z 1,5-2 metrů), výborný bas i středy, výšky malinko střejší. Dnes je má dcera s Pio A-60 a taky výborné. Já je ale kupoval ještě za 10ku 
Ano, jsou určeny primárně pro blízský poslech, takže do studentského pokojíku ideální. Umím si je představit s např. nejnižším zesilovačem NAD 325 či CA Azur 340 nebo něco pod. Aktivní verzi neznám ale tam se to už trochu komplikuje s použitím předzesilovače nebo variabil. výstupem CD.
Za ty peníze se mi nechtělo věřit...
Za ty peníze se mi nechtělo věřit...
abych to dotáhnul na pěkné číslo:
repro nejen na blízký poslech
tohle se dá koupit za pár babek (horší je to s dopravou)
Philips Digital Series High Fidelity Luidsprekersysteem FB 825

obrázek z netu. říct není co.
repro nejen na blízký poslech
tohle se dá koupit za pár babek (horší je to s dopravou)
Philips Digital Series High Fidelity Luidsprekersysteem FB 825

obrázek z netu. říct není co.
dadaft
bedne vyzeraju hodne nabušené, kolko to mohlo povodne stať?
repro pro nemajetné...takže z jiného soudku: sloupáky, no-name, 3-pásma, bass-reflex, 20-20.000 Hz, 100W /4 ohm, 88 bB, černé nebo buk, 1.599.- Kč/pár...akce: Kaufland do 19.12.2008. co říkáte, audiofilové ? není to sice wharfedale, accuphase, bose, JBL či magnat motion, tannoy, B&W, xavian, focal...ale posluchat se dají a navíc: máme krizi, válečné hospodářství, že...
lechos: co budeš dělat, když si ty bedny někdo koupí?
vrátím se ke sluchátkám (headphones) mám philipsy...dadaft píše:lechos: co budeš dělat, když si ty bedny někdo koupí?
lechos: aha. to dává smysl.
repro pre nemajetných... je to ako so všetkým, čím menej peňazí máš, tým viac Ťa to v konečnom dôsledku bude stáť. V dobrej viere, že za daný peniaz to bude Ok človek kúpi absolútnu kravinu, ktorú za krátky čas nemôže ani vystáť, tak si niečo došetrí, staré predá, doloží a kúpi o niečo drahšiu, no zasa len kravinu. Pár krát to zopakuje a po 2... rokoch zistí, že tie kraviny ho stáli viac, ako keby 2r. šetril a kúpil niečo drahšie a hlavne s uspokojujúcimi vlastnosťami.
Keby ste vedeli, koľko kravín som chcel kúpiť za tých 10r, kým som skončil pri tom, čo mám. Našťastie som sa vždy nejako ovládol...
...a kúpil iné kraviny
Keby ste vedeli, koľko kravín som chcel kúpiť za tých 10r, kým som skončil pri tom, čo mám. Našťastie som sa vždy nejako ovládol...
...a kúpil iné kraviny
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Acone, moje slova
Svatá pravda
Svatá pravda
Ano kluci máte pravdu,jedno moudré přísloví dokonce hovoří jasně:,,Nejsem tak bohatý,abych si mohl kupovat levné věci.'' Ale také platí mnohokrát zde zmiňovaná funkce poměru mezi mnou vynaloženými prostředky na zlepšení a efektem skutečného zlepšení.Tzn. také existuje nějaká efektivní hranice,od které, třeba, už jen na 5% zlepšení potřebujeme o 100% více prostředků.A hodně záleží na každém z nás kde je pro něj ta efektivní únosná hranice s ohledem na ostatní potřeby,třeba.Toto je podle mne silně individuální.
Příklad:V některém hodně již fousatém časáku jsem četl názor,že pro běžného hifi posluchače je rozumné investovat do beden cca do20-25k,protože asi tam se pro něj někde láme ta efektivní hranice,kdy za své prostředky,které dává navíc, dostává ještě to adekvátní markantní zlepšení, jak ve zvuku, tak v konstrukci(do této částky se pomyslně vyplácí každá přidaná tísícovka).A od této hranice,že prý je pro hmatatelné zlepšení nutno sahat daleko víc násobně hlouběji do kapsy na každé procentíčko faktického přínosu,který je ale zároveň čím dál náročnější ze systému vůbec vydolovat.Říkám, jen takový příklad...
Příklad:V některém hodně již fousatém časáku jsem četl názor,že pro běžného hifi posluchače je rozumné investovat do beden cca do20-25k,protože asi tam se pro něj někde láme ta efektivní hranice,kdy za své prostředky,které dává navíc, dostává ještě to adekvátní markantní zlepšení, jak ve zvuku, tak v konstrukci(do této částky se pomyslně vyplácí každá přidaná tísícovka).A od této hranice,že prý je pro hmatatelné zlepšení nutno sahat daleko víc násobně hlouběji do kapsy na každé procentíčko faktického přínosu,který je ale zároveň čím dál náročnější ze systému vůbec vydolovat.Říkám, jen takový příklad...
Přes řeku do stínu stromů.
korys
nechápu termín jako "běžný hifi posluchač" + "tam se ....láme hranice"...
vůbec to celé nějak nechápu.
nebo s tím nesouhlasím.
acon to napsal přesně.
fotolaik je příkladem. například on. ale konkrétním.
ten chtěl hned, aby to hrálo univerzálně. protože sestavu, kterou si koupil poslouchat nemohl
když mu to ale studio eso spočítal , tak se milý tomáš vrátil k ipodu.
nechápu termín jako "běžný hifi posluchač" + "tam se ....láme hranice"...
vůbec to celé nějak nechápu.
nebo s tím nesouhlasím.
acon to napsal přesně.
fotolaik je příkladem. například on. ale konkrétním.
ten chtěl hned, aby to hrálo univerzálně. protože sestavu, kterou si koupil poslouchat nemohl
když mu to ale studio eso spočítal , tak se milý tomáš vrátil k ipodu.