Stĺpové stereo - rada

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
JohnyTR
Kontaktovat uživatele:

Stĺpové stereo - rada

Příspěvek od JohnyTR »

Dobrý deň,
prosím o radu pri kúpe stĺpových stereo reproduktorov.

Bohužiaľ moje znalosti v oblasti hi-fi nie sú natoľko robustné aby som bol schopný sa zorientovať vo všetkých možných značkách, modeloch a kombináciách, preto sa obraciam s prosbou o radu na tunajšie fórum.

Zariaďujem si byt a obzerám sa po kvalitnejších repro do obývačky. Posluchová miestnosť nie je akusticky nijako výnimočne riešená - plávajúca podlaha, steny, gauč, koberec na približne polovici plochy podlahy.

Reproduktory budú slúžiť na reprodukciu všetkých hudobných žánrov, nemám špeciálne vyhranenú chuť. Čo do náročnosti môjho posluchu, tak nie som expert, ale kvalitnú reprodukciu rozoznám a viem oceniť. Pre ilustráciu, aktuálne používam na kvalitnejší posluch slúchadlá Sennheiser HD600 v kombinácii s Audinst HUD-mx2. Zdroj hudby - Spotify.

Rád by som si kúpil slušnú kvalitu za rozumnú cenu. Povedzme teda, že sa pohybujeme v pásme okolo 25000Kč. Vôbec sa nemusí jednať o úplne nové kusy, pokiaľ sa nájde na nete na predaj aj staršia súprava, tak nemám problém pokiaľ bude samozrejme vo výbornom stave.

Osobne ma zaujala táto ponuka
https://www.l-e.cz/q-acoustics-3050-walnut

čisto kvôli dizajnu, priaznivým recenziám a navyše aj akčnej cene. Je to však iba výstrel do tmy.

Ďakujem vám za všetky rady a prajem príjemný deň :)

JohnyTR
Kontaktovat uživatele:

Re: Stĺpové stereo - rada

Příspěvek od JohnyTR »

Moc sa ospravedlňujem, asi som použil pre svoj príspevok nesprávnu sekciu. Pokiaľ je to možné prosím o presunutie do sekcie "Potřebuji poradit".

Ďakujem a ešte raz sa ospravedlňujem.

valderon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od valderon »

Ahoj, asi budou padat různé návrhy, takže nakonec to bude jen tvoje rozhodnutí. Já hodně let žil, velmi spokojeně, s Authentic Voice 224se,chvíli 624(lepší měniče, více hifi zvuk) a za ty roky jsem je otestoval s mnoha zesilovači a srovnal s mnoha repro. Jasně, vždy je mraky faktorů,vkus posluchače a "jeho zvuk", styl hudby, akustika, ostatní - zesilovač, CD atd.. Ale až bedny ATC 50 mě stály (spíš donutily) za výměnu! Jsou vcelku neznámé, přitom je vyráběl p. HOLCNER z Melissy. Problém je, že se moc v bazaru neobjevují, protože se s nimi těžko loučí. Takže pokud bys na ně kápl, dají se sehnat do 15,hrají téměř se vším (samozřejmě, čím víc, tím líp ;)) a přehrají jakýkoli žánr. I model 222 je super, jen menší basy a jejich hloubka. Lovu zdar, bednama to začne..... No však uvidíš :)

JohnyTR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JohnyTR »

Veľká vďaka za tip!

Máš pravdu, že odporúčaní tu padne asi veľa. Možno by som teda mal byť ešte konkrétnejší.

Okrem posluchu hudby plánujem reproduktory používať aj pri sledovaní filmov. A budem potrebovať aj zosilňovač, prípadne ďalšie prvky celého reťazca. Plánujem prepojenie s PC - nemám dedikovanú zvukovku, teda ideálne cez nejaké čisto digitálne rozhranie.

Možno by som mal ozrejmiť svoju motiváciu. Mňa hi-fi a veci okolo bavili už od 10-11 rokov, dokonca som si amatérsky urobil aj vlastný návrh a sklepal dohromady jeden trojpásmový reprák :) Avšak postupne už nebol čas a hlavne ono to ani v bytoch moc nejde vychutnávať si nahlas hudbu a tak som od tohto koníčku upustil. Teraz som sa ale presťahoval do nového bytu (podnájom) a mám tam pomerne veľkú obývačku (približne 7x4 metre). Tak som si povedal, že by som si to tam rád oživil nejakou kvalitnejšou zostavou a nechcel som sa uchýliť k PC shitom typu Genius, ...

Lenže potom som si začal hľadať informácie a zistil som, že pre človeka ktorý nie je expert, je hotové peklo zorientovať sa na trhu a zvážiť všetky aspekty nákupu, hlavne pokiaľ ide o jednorázový nákup. Nie som v tejto fáze života ešte v rozpoložení aby som sa tomu začal venovať do takej miery, že by sa z toho mal stať dlhodobý koníček. A tak hľadám jednoduché, kvalitné, pokiaľ možno jednorázové riešenie.

Rozumiem finančnému rozmeru v tejto rovnici a nechcem zázraky za pár korún. Ale tiež si nedokážem za daných okolností (akustika miestnosti, hlasitosť kvôli susedom, ...) odôvodniť investíciu povedzme 200000Kč do audio systému. Na druhej strane som plne otvorený argumentácii a pokiaľ mi niekto racionálne vysvetlí, že ak zaplatím za bedne o 10000 kč viac tak to má zmysel, tak si rád priplatím - mám to šťastie, že peniaze nepredstavujú prekážku, ale na druhej strane ich nechcem mínať za veci, ktoré nepotrebujem, alebo nedokážem dostatočne oceniť.

Chcel by som teda nejaké zmysluplné riešenie. Vôbec nemám potrebu kupovať nové produkty, pretože predpokladám, že skutočne kvalitné (a drahé) kúsky si kupujú ozajstný fajnšmekry, ktorý si ich potom aj patrične hýčkajú a starajú sa o ne. A keď ich predávajú tak človek vie, že sa do značnej miery môže spoľahnúť na to, že kupuje od človeka, ktorý sa v tejto oblasti orientuje.

Predpokladám že All-in-one reciever bude v týchto kruhoch kruto zavrhnutý z pochopiteľných dôvodov aj keď myslím, že v mojej situácii by to bolo vhodné riešenie. Takže by som veľmi ocenil rady tipu: skús repro XYZ, tie si dobre rozumejú so zosilňovašom ABC a ako mozog systému pre prepojenie PC použi prístroj XXX.

Ďakujem všetkým a sorry, že som sa tak rozpísal :)

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

valderon píše:
21 zář 2017 12:26
Ahoj, asi budou padat různé návrhy, takže nakonec to bude jen tvoje rozhodnutí. Já hodně let žil, velmi spokojeně, s Authentic Voice 224se,chvíli 624(lepší měniče, více hifi zvuk) a za ty roky jsem je otestoval s mnoha zesilovači a srovnal s mnoha repro. Jasně, vždy je mraky faktorů,vkus posluchače a "jeho zvuk", styl hudby, akustika, ostatní - zesilovač, CD atd.. Ale až bedny ATC 50 mě stály (spíš donutily) za výměnu! Jsou vcelku neznámé, přitom je vyráběl p. HOLCNER z Melissy. Problém je, že se moc v bazaru neobjevují, protože se s nimi těžko loučí. Takže pokud bys na ně kápl, dají se sehnat do 15,hrají téměř se vším (samozřejmě, čím víc, tím líp ;)) a přehrají jakýkoli žánr. I model 222 je super, jen menší basy a jejich hloubka. Lovu zdar, bednama to začne..... No však uvidíš :)
Já jsem nějaké Authentic Voice s těmi žlutými membránami ze skelného vlákna a skleněným vrškem slyšel a bylo to fakt strašně, horší repro těžko najít.

valderon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od valderon »

To JohnyTR:
No vidíš,a pak se ptej na rady. Omlouvám se za špatné doporučení na strašný repro...
100 lidí, 100 chutí.

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

to není 100 chutí ale holý fakt, sem to přepojil ze základních regálovek Aurum Cantus a původní majitel akorát čuměl co to léta poslouchal za hrůzy, to nebyl rozdíl třídy, ale asi 3 tříd.Na druhou stranu, pokud se nepletu, tak tyhle sloupovky Authentic VOice stály nové ani ne 20 tisíc, v téhle ceně malokteré sloupovky zahrají slušně.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Ty Q Acoustics 3050 nejsou vůbec špatný.Z nových reproduktorů do 25000 Kč budou jedny z nejlepších.V bazaru v té ceně se posuneš samozřejmě dále.
Záleží taky jaký máš zesilovač,nevím zda jsem to nepřehlídnul,ale krom toho sluchátkového jsem si nevšim co máš za zesík.

JohnyTR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JohnyTR »

Viem, že som sa dosť rozpísal a ťažšie sa to potom hľadá. Zosilňovač nemám, budem musieť kúpiť aj ten a v tomto smere by som tiež ocenil rady.
Díky moc.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

JohnyTR píše:
21 zář 2017 14:15
Predpokladám že All-in-one reciever bude v týchto kruhoch kruto zavrhnutý z pochopiteľných dôvodov aj keď myslím, že v mojej situácii by to bolo vhodné riešenie. Takže by som veľmi ocenil rady tipu: skús repro XYZ, tie si dobre rozumejú so zosilňovašom ABC a ako mozog systému pre prepojenie PC použi prístroj XXX.
Ahoj. Já jsem naopak docela zastáncem all-in-one řešení, pokud je rozpočet řekněme nad 50 a do 150 tisíce korun. Již jsem to tady na fóru v některých vláknech zmínil, tak v této cenové relaci se mi nepodařilo
1. postavit zvukově srovnatelné řešení na bázi PC audio
2. seskládat separátní komponenty
tak, aby to bylo ve výsledku lepší než all-in-one řešení, kterým jsou streamery od Naim audio. Teď je navíc zrovna doba, kdy Naim uvádí na trh nové verze, takže je tady naděje, že nějaký skalní příznivec bude chtít vyměnit starší model na nový... tedy pro případ, že by byla cena nového kusu nad přijatelný limit.

Já sám používám jako druhý systém v pracovně SuperUniti a jsem naprosto spokojený. Předtím jsem měl monobloky v A-čkovem zapojeni RiAudio (teď odpočívají na polici a čekají na kupce, který se asi nikdy nenajde) v kombinaci s CD přehrávačem Cairn Fog-2, který má variabilní výstup. nehrálo to špatně, ale SuperUniti je lepší a i funkčně více vyhovující (používám hodně internet radio).

Navíc, pokud máš bydlení dočasné, tak je takové kompaktní řešení příjemné i po praktické stránce. A kdybys někdy v budoucnu pokukoval po audiofilských obzorech, tak takový kompaktní systém najde uplatnění i jako druhý systém (ložnice, kancelář..).

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

.. jetě jsem zapomněl zmínit vhodné repro k Naim: například Dynaudio, KEF.

V Naim studiu jsem měl možnost slyšet steamer Naim v kombinaci s KEF R500 a bylo do dost dobré. Samozřejmě, samostatné komponenty hrály (o dost) lépe, ale tam se cena za sestavu vyšplhala k 300 tisícům.

JohnyTR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JohnyTR »

Díky moc za rady. Toto je presne ten typ produktov, na ktoré som cielil a doposiaľ som vôbec netušil, že takáto značka existuje. Je to kvalita za pomerne zmysluplnú cenu. Zároveň sú tie produkty očividne veľmi kvalitné a ako bonus aj dizajnovo podarené.

Zaujal ma produkt s názvom Mu-so. Len je škoda, že je to skutočne integrovaný speaker bez možnosti pripojiť reproduktory. Idem sa tým ďalej zaoberať, ale pokiaľ by si mi odporučil aj konkrétne zariadenia, veľmi by mi to pomohlo.

Vďaka!

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Naim si na své zákazníky vloni připravil nepříjemné překvapení. Oznámil novou řadu all-in-one zařízení (https://www.naimaudio.com/) a pak mu snad zbankrotoval dodavatel nějakých součástek a následně se o mnoho měsíců posunulo uvedení nových modelů na trh - zákaznící samozřejmě přestali kupovat starší modely a čekají na nové...

Já mám zkušenost se těmito produkty on Naim - všechny mají velmi bytelnou konstrukci, jako majitel se tím kusem železa rád pochlubím, a to ty nové verze aspoň na obrázcích, vypadají ještě lépe:

UnitiLite
- teď je nově nahrazen modelem Atom (https://www.whathifi.com/naim/uniti-atom/review), takže se dá sehnat asi jen z druhé ruky, anebo sáhnout po novém Atomu, který jsem neslyšel (teprve teď se dostává na trh), ale recenzi má velmi pozitivní
- můj kamarád jej provozuje s Dynaudio X14 a je velmi velmi spokojený. Dokonce už v této kategorii zaznamenal pozitivní vliv výměny silového kabelu, takže to pro mne indikuje slušné rozlišení systému.

Uniti2:
- cenově výše než UnitiLite
- má více výkonu
- ještě má CD mechaniku (krásnou manuálně otevíranou)
- jiný kamarád si jej vzal k repro Sonus Faber Venere 2.0 a je spokojený, ale upřímně řečeno to moc neřeší - nechal si doporučit přístroj, bedny si vybral sám (podezřívám, že kvúli designu) a nevrtá se v tom -)

SuperUniti:
- cenově ještě výše než Uniti2 (bylo to 112 tisíc Kč)
- již nemá CD mechaniku
- ve srovnání s UnitiLite a Uniti2 má více zemitý zvuk
- vlastním je a používám v kombinaci s repro KER RDM One - přístroj by si zasloužil lepší bedny
- do minulého týdne jsem měl doma Wilson Benesch C60 a s těmi se mi zvuk SuperUniti moc nepozdával, to už jsme upřednostňoval RiAudio s papírově mnohem menším výkonem
- ve studiu si můj další kamarád sestavu a porovnával SuperUniti proti zesilovaši Supernait2 + streameru ND5XS. Dělěná verze byla o hodně lepší, ale taky 2x tak drahá. Repro jsme zkoušeli právě zníměné KEF R500 proti Dynaudio ??? (stojanový model kolem 70tisíc) - tady to nebylo tak jednoznačné, ale nakonec se misky vah přikonily ve prospěch KEF

Co doporučit? V Naim studio v Kopřivnici se má objevit model Star, hned jak bude k dispozici. Sám jsem uvažoval o výměně SuperUniti za Star, ale nakonec jsem inzerát na prodej stáhl z netu. Pokud to rozpočet dovolí, asi bych si šel poslechnout tento model.

Pokud to rozpočet nedovolí, porovnal bych si mezi sebou nový model Atom se starší verzí Superuniti, pokud se nějaký objeví na bazaru.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Dost se mluví o té nové řadě Dali SPEKTOR, na regálovky jsem slyšel jenom chválu a sloupky Spektor 6 dokonce letos dostaly i cenu EISA (ačkoliv si o ní někteří myslí svoje, pořád nějaký zvuk má) a stojí v podstatě stejně jako ty Q-Acustic 3050.
http://www.rodel-audio.cz/produkty-dali ... riant=3905

Odpovědět