prosím o radu pri kúpe stĺpových stereo reproduktorov.
Bohužiaľ moje znalosti v oblasti hi-fi nie sú natoľko robustné aby som bol schopný sa zorientovať vo všetkých možných značkách, modeloch a kombináciách, preto sa obraciam s prosbou o radu na tunajšie fórum.
Zariaďujem si byt a obzerám sa po kvalitnejších repro do obývačky. Posluchová miestnosť nie je akusticky nijako výnimočne riešená - plávajúca podlaha, steny, gauč, koberec na približne polovici plochy podlahy.
Reproduktory budú slúžiť na reprodukciu všetkých hudobných žánrov, nemám špeciálne vyhranenú chuť. Čo do náročnosti môjho posluchu, tak nie som expert, ale kvalitnú reprodukciu rozoznám a viem oceniť. Pre ilustráciu, aktuálne používam na kvalitnejší posluch slúchadlá Sennheiser HD600 v kombinácii s Audinst HUD-mx2. Zdroj hudby - Spotify.
Rád by som si kúpil slušnú kvalitu za rozumnú cenu. Povedzme teda, že sa pohybujeme v pásme okolo 25000Kč. Vôbec sa nemusí jednať o úplne nové kusy, pokiaľ sa nájde na nete na predaj aj staršia súprava, tak nemám problém pokiaľ bude samozrejme vo výbornom stave.
Osobne ma zaujala táto ponuka
https://www.l-e.cz/q-acoustics-3050-walnut
čisto kvôli dizajnu, priaznivým recenziám a navyše aj akčnej cene. Je to však iba výstrel do tmy.
Ďakujem vám za všetky rady a prajem príjemný deň