Tesla ARS 1054

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
jarda44
Kontaktovat uživatele:

Re: Tesla ARS 1054

Příspěvek od jarda44 »

No nejsou zapojený všechny,,,, momentík kouknu na ten můj "Manhattan" - myslím ty věže z reprosoustav v poslechovce ,,,, zapojených 34 ks,,, za mnou v regále 5ks,,, domácí kinečko 8ks (cca 300kg),,, synové v pokojíčku 2ks takže počítačku a hup na to... 34+5+8+2 = 49 ,,,, no jo, tak jsem se seknul,,, no asi to bude tím, že jsem minulý týden něco pustil známým a 2 jsem "vykuchal", ale na druhou stranu ještě v neděli pro něco jedu,,, tak se omlouvám za mystifikaci *headbang* ..... logickou úvahou z toho jednoznačně vyplývá, že to musí být v panelákovém bytě tak asi 2+1 :D
Jarda

boxer

Příspěvek od boxer »

věže z reprosoustav v poslechovce ,,,, zapojených 34 ks,,, za mnou v regále 5ks

2+1 Aha a kde bydlíte?
Mohl by jsi to blejsknout a dát sem,aby bylo vidět jak se dělá pro100r a 3D? A jak se dělá domácí koncert?

jarda44
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarda44 »

blejsknutý to mám, ale nějak jsem zatím nepřišel na to, jak se sem vkládají fotky,,, to víš - naprostej technickej antitalent :lol:
Ale fakt nevím jak sem dostat fotky.... můžeš poradit? (jsem tady novej ode dneška)
dík jarda

boxer

Příspěvek od boxer »

Pošli to Rowingovi do SZ a on to sem dá.
Pokud to pošleš mě hned teď,tak to ještě stihnu.

jarda44
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarda44 »

Boxer: poslal jsem ti jednu fotku toho mého Manhattanu v poslechovce. Je mi jasné, že budou připomínky k tomu jak je to tam naštosované,,, no jo, já vím že je to blbě, ale zkuste to umístit všechno ideálně *headbang* . Každopádně ty nejlepší kousky jsou umístěné jinde a jinak (tak jak si skutečně zaslouží)
jarda44

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

zero

na oficiálních stránkách Renaissance (býv. Morel)
http://www.renaudio.com/home.htm
jsou ty třípásmovky MLP-403.5 na prodej v B-stock třídě (drobné povrchové oděrky, ale plná 5-letá záruka) se slevou skoro 10t.
asi neodolám.
recenze ve Stereophile je slušná, jiné ohlasy je také označují za regálové bedny vhodné k poslechu vážné hudby. jeden "rozblamcaný" názor nemá velkou váhu - počítám, že z nerozblancaného zvuku by mě za chvíli bolel celý člověk...

jarda44
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarda44 »

Mám tady navíc jednu reprosoustavu ARS 1054, kdyby to někoho zajímalo. Foto je na mém webu www.tesla.iplace.cz
Jarda

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

jarda44 píše:Mám tady navíc jednu reprosoustavu ARS 1054, kdyby to někoho zajímalo. Foto je na mém webu http://www.tesla.iplace.cz
Jarda
http://www.repromania.net/tesla/tesla-r ... s-1054.php

Slavek69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek69 »

Uvedené Tesla ARS 1054 mám a používám je i ve spojení pre-amp Pioneer Spec 3 a power-amp 4. Hrajou nádherně. Mám je 15 cm od zdi a vůbec jim to nevadí. Mám i Focal Chorus 826V a co se týká metalu a tvrdšího roku, tak je Tesly přehrají. O žádném zabláceném zvuku se nedá mluvit ni náhodou. Porovnával jsem je i legendárními Pioneer HPM-100 a taky obstály. I když je fakt, že bych asi v tomto případě sáhl po těch HPM.

jarda44
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarda44 »

Přeji všem diskutujícím dobré dopoledne. Dovolím si zapojit se opět do diskuse (asi po dvou letech :-)))) od mého posledního příspěvku. Protože se mi mezitím podařilo trochu rozšířit "sbírečku" reprosoustav asi na tisíc kusů - většinou tesla, supraphon, tak si myslím, že by můj čistě subjektivní názor na tento typ mohl být brán v potaz. Nic se nemění na tom, že tyto reprosoustavy i přes svoje stáří dokáží hrát stále výborně. Nejsou sice pro moje uši to nejdokonalejší z produkce Tesly, ale špatné určitě nejsou. Vzhledem k použitým hlubokotónovým reproduktorům je však nevyhnutelně nutné věnovat dost velkou pozornost výběru zesilovače. S novodobými "dálněvýchodními šmejdy" typu So..., Pio...., Tech.... totiž bohužel nehrají tak, jak dokáží hrát se staršími typy zesilovačů (myslím novodobější zařízení "hypermarketového typu", ne kvalitní japonské zesilovače ze 70-90 tých let). Nejsem elektrotechnik, takže se nemohu pouštět do detailního zdůvodňování proč tomu tak je. Ale tento typ (ARS 1054 a 1058) mám naposlouchané s několika stovkami zesilovačů a zvukové rozdíly jsou přímo "brutální". S něčím hrají slušně, s něčím jsou prostě téměř neposlouchatelné. Ovšem originální produkce reprosoustav tesla pro "domácí použití" měla také své "limity" a to především z cenových důvodů. Při využití reproduktorů, které se používaly do profesionálních reprosoustav je zvukový projev naprosto někde jinde. Konkrétně mám na mysli například využití tlakových reproduktorů ART 481, ART 581, vynikajících citlivých ARO 835 atd... Kdo měl možnost poslechnout si například amatérské stavby KE30, KE150, tak ví co mám na mysli.
Jarda
http://www.tesla.iplace.cz
http://www.angelicaaudio.iplace.cz

Hanz88
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanz88 »

Ahoj lidi,

sice je to už pěkná řádka let od posledního komentu, ale...

Objevil jsem doma páreček na prodej =)

Kdyby byl zájem pište na: novak.jan88@seznam.cz
Přílohy
Tesla 2.jpg
Tesla 1.jpg
ARS 1054 - 1058.jpg

Odpovědět