Tohle je ta "repro" konečná ?

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Mike
Kontaktovat uživatele:

Re: Tohle je ta "repro" konečná ?

Příspěvek od Mike »

taky se dívám na obrázky a lepší jsou videa z youtube abych viděl jak se hejbou membrány repráků

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

mně jen příjde, že sedět od takových beden 2m je hloupost. a narvat je do rohů je nesmysl. já fakt koukám na obrázky a ty mi říkají, že jsou vždy z místností minimálně 2x větších, než má pasul. tady nejde o to, že ty basy zesák dokáže/nedokáže uhlídat. to s tím nic nemá...

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Tak, je nutne znova si osvezit historku jak bez vetsich problemu v Brne hraly B&W 800 v mistnosti velikosti komory.

Robinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robinson »

Tu Historku neznám :D to tady někdo řekl?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

proč ne. já mám sloupy rád. otázka je, jak by v té komoře hrály regály ve stejné ceně.
taky je se třeba zeptat, jak dlouho člověk v té komoře byl. bylo by to po deseti hodinách pořád tak super?
ale je to jako se vším. každý má jiné nároky. já už nechci pasulovit kalit radost. za den naposlouchám co mnozí za týden. s únavnými bednami jsem si chvíli užíval a za sebe můžu říct: nikdy, nikdy více!!! to je vše.
tak se pasule nezlob, že zas kalím vodu. měl bys to ale podle mě nejdřív pořádně otestovat, než do toho půjdeš. fakt je, že u něčeho tak vjimečného to asi bude problém...

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

dadaft píše:...taky je se třeba zeptat, jak dlouho člověk v té komoře byl. bylo by to po deseti hodinách pořád tak super?
...
mně jen příjde, že sedět od takových beden 2m je hloupost
vyhladaj si na f-sporte vlákno o grilovačke u acona a pozri z akej vzdialenosti sme počúvali. Cca2-2,5m. Je nezmysel predpokladať, že veľká bedňa sa nemôže počúvať z malej vzdialenosti. Čo sa únavy z počúvania týka, tak to z veľkosťou absolútne nesúvisí. Moje najzásadnejšie kritérium pri výbere bolo, aby ma posluch neunavoval ani po hodinách počúvania. Práve naopak, po X h posluchu musím byť zrelaxovaný. Práve tento týždeň sme mali malého sviťa u babky a ja som si konečne mohol dopriať nerušeného posluchu dosýta. 2 dni som počúval od cca 14-15h do hlbokej polnoci vo vzdialenosti cca 2,5m. Relax, pohoda, oddych... Malá vzdialenosť skvele eliminuje akustické nedostatky miestnosti a ja to rád využívam.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Já myslím, že Acon to napsal tak, že není co dodávat. Proto jsem to i psal, že to je nesmysl. A podle mě pouze plynoucí z nezkušeností. Ale samozřejmě neberu nikomu jeho názor. Každý má na to právo. ;)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

jak je ctěná libost. pro mě za mě si pasule kup klidně třímetrové sloupy a poslouchej je z metru, když ti to udělá radost. já se jen díval na obrázky a taky poslouchám i jiné než sebe. třeba Tonyho ve vlákně Sonus Faber...

s těmi zkušenostmi máš taky samo sebou pravdu. každodenní poslech těch mých pečlivě vybraných pidibeden může být za zkušenost označeno opravdu stěží...

na závěr si dovolím hloupou radu zelenáčského trotla. když se ti nebude hodit do krámu, klidně na ni zapomeň. vzhledem k tvé poslechovce a tvým nárokům se vyvaruj basreflexů.

už nebudu nic říkat. přeji ničím nerušené vychutnávání dynamiky na basech...

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Rockport Technologies Ankaa

Pozor má to basáky dost u země, ale hlavně do strany! To dělává velké potíže, zejména pokud to není ve velké místnosti s dost místem do stran.
Noble Audio - výroba a prodej

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hi-fi calvus »

Musím žasnout nad tím, jak může taková řada lidí něco takového obdivovat, no já se přdávám k tomu co napsal Tony.
Rozhodně se mi musí taky reprosoustavy líbit, aby měli šanci se do našeho domku dostat a rozhodně, kdybych měl takové prachy a hodlal je utratit za repro na doživotí, jak taky jinak při takovéto cenovce, koupil bych jednoznačně něco od Bowers and Wilkins, protože od nich se mi alespoň to luxusní téměř vždycky moc líbí, tohle je ale úplný opak a představa že ke mě přijde někdo neznalý hifi domů (děje se tak skoro neustále), tak jsem si jist, že narozdíl aby mu spadla při pohledu čelist úžasem, mi spíše zaklepe na čelo. Takovéto repro ani slyšet nemusím, protože kdybych je nesměl obratem prodat, nechtěl bych je ani zadarmo, protože ať by hráli sebelíp, nesměl by je nikdo vidět.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

To hi-fi calvus :

Chodí ti domů ty "špatné" návštěvy. Tyhle bedny se nekupují proto, abys je obdivoval, ale abys byl obdivován...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

tyhle bedny se kupujou hlavně proto, že fantasticky hrajou - o prestiž jde samozřejmě taky. podle obrázků ale potřebují přiměřený prostor. o zbytku železa nemluvě. druhá věc je, jestli bych si je koupil. ne - ale to říkám protože na ně nemám. kdybych na ně měl tak - nevím. spíš bych ty prachy vrazil do něčeho jiného. naštěstí se tímhle trápit nemusím. :)

primare
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od primare »

Přestože sem chodím denně, skoro i já ztrácím přehled nad tím, kterých beden se týkají poslední příspěvky, natož, když sem zavítá někdo nový. Tuším, že původních Von Schweikert...

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

primare- Tak to bude mejlka. Za ty se nepochybně nikdo stydět nebude. To vím na 100%. Tohleto patřilo k těm, co zde dával Mr. Merhaut od BV Audio...

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

pasul: nebude, podivej se na ten prispevek od Tonyho na ktery se Calvus odkazuje.
Naposledy upravil(a) Donuts dne 01 led 2009 17:28, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět