Usher BE-718

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Pirso
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Usher BE-718

Příspěvek od Pirso »

Co si hifisti myslia o tychto reprakoch? Pocul ich niekto?

Obrázek

- 2 pásmový systém: berylliový (BE) vysokotónový reproduktor 28 mm (9980-20BEA), středobasový reproduktor s papírovou membránou 180 mm (8948A)
- citlivost: 87 db 1 watt / 1m
- nominální impedance: 8 ohmů
- kmitočtový rozsah (-3db): 42 Hz – 40 kHz
- výkon: 80 wattů
- přechodová frekvence: 2,06 kHz
- terminály: bi-wiring, bi-amping / pozlacené Dancer
- hmotnost: 17,2 kg / ks
- rozměry (š x h x v): 25,8 cm x 42,8 cm x 38,7 cm

Na nete sa pohybuje velke mnozstvo nadstandardne pozitivne naladenych recenzii. V Stereophile je test, v ktorom ich zrovnavaju k Dynaudiam Confidence C1 a pisu, ze Usher BE-718 su len o malinky chlp za nimi. Avsak za cenu 50000,- Kc. *2thumbsup* Na Slovensko ich dovaza p. Michalec zo studia Nisel. Ma ich momentalne v predajni, takze kto sa rozhoduje o regaloch (ktore zahraju bass ako stredne stlpy), tak nech si ich tam uzaj bezi vypocut. Jedina vec, ktoru bedne potrebuju je slusny zosik na ich vykrmenie (maju nizku citlivost). Ja ich mam doma a neviem si ich vynachvalit. Maju sice zatial najazdene len okolo 40 hodin, ale uz je to to prave orechove. Som zvedavy ako to bude vyzerat tak minimalne po 100 hodinach.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Re: Usher BE-718

Příspěvek od Rowing »

Usher vypouští do světa zajímavé kousky. Tuhle bedýnku jsem slyšel na High Endu v Praze, ale to se hodnotit moc nedá. Takže musím spíš napsat, že jsem ji tam viděl.
Provozuješ je s tím Harman Kardonem nebo jsi k nim pořídil jiný zesilovač?

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Tak tyhle bedýnky si dobře pamatuji, slyšel jsem je na výstavě High end Waršava 2007. V expozici hrály s komponenty Audio Research a krmil přehrávač EMM labs. Hrálo to opravdu krásně, že jsem se musel u tohoto vystavovatele delší dobu zdržet a zeptat se na cenu bedýnek. Nechtělo se mi věřit, že stojí tak málo. Zbytek řetězce sice s cenou Usherů nekorespondoval, ale moc se mi to líbilo. Zpracování je také excelentní.
Obrázek

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Ten design jsem již někde viděl ;).
Nicméně se mi také velmi líbí a nepochybuji o tom, že to dobře hraje...

Pirso
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pirso »

Rowing píše:Usher vypouští do světa zajímavé kousky. Tuhle bedýnku jsem slyšel na High Endu v Praze, ale to se hodnotit moc nedá. Takže musím spíš napsat, že jsem ji tam viděl.
Provozuješ je s tím Harman Kardonem nebo jsi k nim pořídil jiný zesilovač?
Harmana som dal celeho prec. Moja terajsia zostava je:

CD: Vincent CD-S6
ZOSIK: Vincent SV-236
BEDNE: Usher BE-718
STOJANY: Usher RWS-708
FILTER: Supra
KABLE SIG: Audioquest Python
KABLE REPRO: Audioquest Gibraltar bi-wiring
KABLE SIETOVE: Supra LoRad

Zosik som chcel povodne iny, ale potreboval som nieco s relativnym dostatkom vykonu. Citlivost bedni sa uvadza 87db, ale po precitani si mnohych clankov, kde tieto bedne aj merali, som zistil, ze citlivost sa pohybuje realne okolo 85db. A to nie je zrovna najviac.

Tu je dokaz 8-)

Obrázek

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Bezva *thumbs up*
Jestli budeš mít chuť tak si updatuj své představení zde a nějaká fotečka sestavy by byla bezva.
Myslím že Vincent s Ushery bude bezva kombinace a hraje ti to parádně. *2thumbsup*

Pirso
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pirso »

Rowing píše:Bezva *thumbs up*
Jestli budeš mít chuť tak si updatuj své představení zde a nějaká fotečka sestavy by byla bezva.
Myslím že Vincent s Ushery bude bezva kombinace a hraje ti to parádně. *2thumbsup*
Ano, kombinacia Vincent & Usher je presne podla mojich predstav. Najviac mi vsak vyhovuje presne kombinacia: hybrid elektroniek a berylliovy vyskac!!! Ale paci sa mi, ze Ushery zvladnu aj zlozite a dynamicke pasaze pesniciek.

Fotky skusim porobit poobede, ked sa vratim z prace.

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

*2thumbsup* Další USHERista :!: Gratuluji a zároveň tiše závidím *2thumbsup* .
Tyto jsem taky jako mnoho dalších lidiček zatím slyšel jen velmi krátce a nerozehrané a už se v dobrém ukazovaly.V plné parádě by se měly představit na podzim v Blavě na HES2008.Cena je fakt hodně příznivá.
Já mám jen regály z nižší řady a i tak si chrochtám blahem co dovedou *thumbs up* .

Jinak krásná rovina na tom grafu.
Přes řeku do stínu stromů.

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

Zavidim a tesim se az si je poridim tez... mam zatim "jen" S-520. Gratuluju!

Pirso
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pirso »

vadik píše:Zavidim a tesim se az si je poridim tez... mam zatim "jen" S-520. Gratuluju!
Dakujem za gratulaciu :roll: Paci sa mi, ze to "jen" je v uvodzovkach, pretoze to fakt nie su tiez bedne o ktorych sa da povedat, ze "mam jen S-520". Cena je sice nizka ale pocul som, ze v tej cene nemaju v podstate konkurenciu. S-520 ziskali pre spolocnost Usher asi najviac oceneni zo vsetkych svojich produktov - neporovnatelny pomer cena/vykon.

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

Pirso píše: Dakujem za gratulaciu :roll: Paci sa mi, ze to "jen" je v uvodzovkach, pretoze to fakt nie su tiez bedne o ktorych sa da povedat, ze "mam jen S-520". Cena je sice nizka ale pocul som, ze v tej cene nemaju v podstate konkurenciu. S-520 ziskali pre spolocnost Usher asi najviac oceneni zo vsetkych svojich produktov - neporovnatelny pomer cena/vykon.
Ano. S-520 je v podstate zazrak - za tak malo penez tak hodne musiky jsem jeste nevidel-neslysel. Bedynky se teprve zahoruji ale uz mi prijde, ze se zacinaji rozehravat. Bohuzel zatim nemam zesik, se kterym bych vyuzil veskery jejich potencial...

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

V popise udávaný výkon:80W - tady bych podotkl,že jde spíš o doporučený minimální výkon zesilovače, aby nedošlo k mýlce a nebyly připojovány slabší zesíky.Tady se není třeba bát a více bude lépe. ;)
Přes řeku do stínu stromů.

Pirso
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pirso »

korys píše:V popise udávaný výkon:80W - tady bych podotkl,že jde spíš o doporučený minimální výkon zesilovače, aby nedošlo k mýlce a nebyly připojovány slabší zesíky.Tady se není třeba bát a více bude lépe. ;)
Tak to je svata pravda. Ked budem velky a nasetrim peniazky tak si k nim kupim Musical Fidelity Supercharger (bud 550 alebo rovno 750). Ale to je momentalne hudba buducnosti (aj ked to hovorim vzdy a o mesiac si to kupujem). :o

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

malé 520 jsou výborné, ale majitelé by si měli dát velký pozor na přebuzení soustav. Hrozí poškození basáčku. Nepřehánět tedy s hlasitostí!
..........citace z audioholics........ " Editorial Note on the Sound of a Bottoming Woofer

The sound of a woofer bottoming can range from a snapping or popping sound, to a gross distortion and/or breakup of sound as the voice coil of the woofer attempts to exert beyond the magnetic gap. Prolonged driver excursions can ultimately stress the driver causing permanent damage and even burning out the voice coil if it cannot dissipate the heat. This is called blowing the speaker out. If you hear a woofer bottoming out during a listening session, it is strongly advised to turn the volume down, or bass manage the speakers to minimize its occurrence during loud listening sessions.

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

svensound píše:malé 520 jsou výborné, ale majitelé by si měli dát velký pozor na přebuzení soustav. Hrozí poškození basáčku. Nepřehánět tedy s hlasitostí!
..........citace z audioholics........ " Editorial Note on the Sound of a Bottoming Woofer

The sound of a woofer bottoming can range from a snapping or popping sound, to a gross distortion and/or breakup of sound as the voice coil of the woofer attempts to exert beyond the magnetic gap. Prolonged driver excursions can ultimately stress the driver causing permanent damage and even burning out the voice coil if it cannot dissipate the heat. This is called blowing the speaker out. If you hear a woofer bottoming out during a listening session, it is strongly advised to turn the volume down, or bass manage the speakers to minimize its occurrence during loud listening sessions.
ve svem 2+1 k tomu asi nedojde :D

Odpovědět