Velké nebo malé bedny?

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
HLUCHYPES
Kontaktovat uživatele:

Velké nebo malé bedny?

Příspěvek od HLUCHYPES »

To je taková nerudovská otázka. Ale za mě, jedině velké skříně. Ať si kdo chce co chce říká, malé bedny nehrají. A kdo říká opak, tak lže. Měl jsem doma už všelicos, malá bedna nemá zvuk. Z nějakého důvodu se nedělají mohutné bedny. Prodejci tvrdí, že nejsou třeba, že plocha basů se sčítá, tak dávají víc měničů a prý to nahradí velký. Blbost. Ať jsem poslouchal jakoukoliv bednu, která měla tři menší basy, tak žádná nenahradí velký měnič. Z velkého je úplně jiný zvuk. Plný, mohutný. Když basují menší sloupy, které mají tři malé basové měniče, tak je to takové práskání na sílu, nikdy to ten velký bas nedožene. A při malém volume už vůbec ne. Když se pustí blues na menších bednách, tak tam není nic slyšet. U metalu je to jedno, tam se to utluče. Nic nehraje tak, jako velká bedna. A volil bych jí i do malého prostoru. Má to výhodu, že i když je potichu, tak je slyšet všechno. To u malé bedny chybí. Jak se stáhne hlasitost, tak je mrtvo. A ten bas z velké skříně, to je taková dokonalost, že to nic nenahradí.

PajusB
Kontaktovat uživatele:

Re: Velké nebo malé bedny?

Příspěvek od PajusB »

Tesat do kamene...
Male basacky taky bubnuji, ale jinak. Neni to ono. Vyrobci vedi proc tvrdi, ze plocha se scita a male jsou rychlejsi. Ony ty velke bedny s velkym basakem jim nikdo nechce kupovat. Velka bedna se hur obhajuje doma 😉. A taky musi mit vyssi cenovku za ten kus nabytku.
Basovy reprak alespon 15" a vysokou citlivost. Pak se deji veci kdyz hraje kontrabas.

HLUCHYPES
Kontaktovat uživatele:

Re: Velké nebo malé bedny?

Příspěvek od HLUCHYPES »

Je to tak. Slyšel jsem hodně beden, asi jako každý. Ale nikdy jsem neslyšel z malé bedny tak impozantní basy, jako z 15". Kdysi jsem byl v Praze u Jandy, ne Petra ale Bessi. Kupoval jsem tam nějaké věci a přesvědčoval mě, že to je jedno. Opravdu nebylo. Je to jako u aut. Objem ničím nenahradíš. Prodejce , nebudu jmenovat, mi chtěl prodat AURUM CANTUS V10F. Nejsou špatný. Ale když je člověk slyší samostatně. Když to porovná s bednou, kde je 15 bass, tak to zní jako hračka. Byl jsem v Brně naposlouchat AURUM CANTUS GRAND SUPREME 2. Také dobré, ale takové plechové. To samé B&W 802 D3. Ty bedny nehrají zle. Ale chybí jim plný zvuk. Když doma pustím Joe Bonamassu nebo Blues, kde to je opravdu do plných, tak to je zvuku plná místnost. U těch výše jmenovaných je to takové jako pkechový bubínek. Něco jsem naposlouchal v PP v Otrokovicích a stejné. Prostě, malá bedna nezahraje. Kdysi jsem měl klub a kupoval jsem ozvučení EAW u Hrůzy. Koupil jsem tam nějaké satelity a subwoofer EAW 24". A ten procházel zdmi a valil se po schodech z patra ven. Když se pustil víc, tak praskaly zrcadla a žárovky. Oro mě bas musí hrát s lehkostí a ne to tlačit silou, jako když hraje Dymytry. Mimochodem, příšerná muzika.

Odpovědět