Větší VINTAGE bedny kolem 250€

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
severino
Kontaktovat uživatele:

Větší VINTAGE bedny kolem 250€

Příspěvek od severino »

Zdravím, chci si v Německu koupit bedny vyrobené v 70./80. letech. Budou hrát v paneláku v místnosti 470x280x270. Poslouchám hlavně rock. Zesilovač zatím nemám.
Představuji si něco takového: uzavřená ozvučnice, objem 50l+, 3 pásma, basák 30cm+.
Jaké bedny kolem 250€ byste koupili a naopak kterým byste se vyhli?

Předem díky

mirec1
Kontaktovat uživatele:

Re: Větší VINTAGE bedny kolem 250€

Příspěvek od mirec1 »

.... urcite by som isiel do predajne a pozrel som sa , v akom su stave . Potom by som si ich nechal zapojit a pocuval. Ak sa mi zvuk paci - kupim , ak sa mi zvuk nepaci - nekupim ...... :)

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Grundig, Dual, ELAC, Canton, HECO...

severino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od severino »

Ok a něco konkrétního? Máte nějakého favorita v této ceně? Z těch na které jsem koukal se mi nejvíc líbí CT1000 nebo ještě GLE100, ale neslyšel jsem je. Jak jsou na tom? Co Heco Precision 400? Velké Grundig a Dual moc k vidění nejsou. A co japonské značky?
Jinak měl jsem doma Arena HT18 a byl jsem s nima docela spokojený, ale už jsou fuč. Foto a parametry: http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s ... 91-172-606 Teď mám doma Dual CL132 a Heco Phon 1 a už je nemůžu poslouchat. Prostě chci něco, co za ty peníze bude hrát výrazně lépe než HT18. Jiné větší bedny jsem zatím neslyšel :)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

No, nakoupil jsem docela dost vintage věcí a 70/80 léta, to už dneska začíná být šrot, ať už bedny nebo zesáky apod.
Těžko koupit něco, čemu zub času nedal pořádně zabrat.
Jelikož hi-fi z devadesátých let stojí za prd a se sedmdesátkama je nesrovnatelné, už se na žádné vintage moc nechystám.............
Doporučil bych totéž -- tedy pokud nebudeš mít možnost koupit něco, co můžeš doopravdy vidět a pořádně prohlídnout.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

severino píše:Poslouchám hlavně rock.
Rock?
Potom JBL L80T GI!
Sice basreflex a basáky "jen" 24,5cm, kolem roku 1986 - 88 ale nebylo nic, co by se mi zvukove libilo vice…. :P

http://www.jbl.com/resources/Brands/jbl ... T%20ts.pdf

Jednoduche, ucinne a…(tehdy) dost drahe!

Dnes je mozné poridit je za pomerne rozumnou cenu (napr. zde:
http://www.ebay.de/itm/1-Paar-JBL-L80T- ... 5b08843c8e )

Prekrocily by tedy sice tvuj plánovaný rozpocet, urcite by te ale zvukove nezklamaly. Je uplne jedno jestli Black Sabbath, Led Zeppelin nebo Deep Purple, tyhle "potvurky" vedely, jak to maji "bigbítaci" rádi. (A hraly velmi dobre i pri pomerne nizke hlasitosti. ;) )

Jako malinko mensi varianta tenkrat existovaly jeste JBL L80T3:

http://www.jbl.com/resources/Brands/jbl ... 3%20ts.pdf

ty jsem ale nikdy neslysel.

Naprostá bomba byl ale (o neco pozdeji) model JBL "L90", pojaty jako studio monitor:

http://www.hifi-wiki.de/index.php/JBL_L_90

*bravo*
V jejich zakoupeni mi tenkrát zabranil pouze jejich tvar. Nemel jsem totiz tolik mista “do sirky”, coz mne do dnes mrzí, protoze je byl schopny “rozhybat” i 15-ti wattový lampác. (Koupil jsem tedy Canton “Ergo RC-L” a tu kombinaci JBL s Jadisem jsem kamaradovi jen tise závidel…. :lol: )

Jak ale napsal dadaft: rozhodne si musis byt vedom toho, ze vsechny “vintage” aparaty maji na hrbu uz hezkou radku let a tak je nutne s pripadnymi opravami (ve tvem pripade - vyhybek, zaveseni repro ap.) rozhodne pocitat.
Podelat se samozrejme vzdycky neco muze...ale take nemusi! *sunglases*

severino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od severino »

dadaft: Jo s tím stářím trochu počítám, ale stejně nové nechci protože se mi nelíbí a za ty prachy nekoupím nic. Sedmdesátky jsou podle tebe kvalitnější než osmdesátky?

Prospero: Když já se beden s basreflexem bojím. Asi je to tím, že jsem slyšel jen ty z moderních „hifi“ věží kde se mi zdálo že hučí nebo jak to napsat. Něco mi říká, že uzavřená konstrukce je jistota.

All: Jak je to se zvukem po repasi? Hrají stejně jako když byly nové?
Které firmy vyráběli jen kvalitu? Třeba Heco vyrábělo i šmějdy jako Phon1.
Měl jste někdo Canton CT1000, GLE100, LE900, Heco Superior 700, Kenwood KL-7080, nebo něco podobného?? Tyhle se dají do 250€ sehnat, ale nevím co je lepší.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Pioneer CS-603, tenkrát ještě uměli, zprasili to až později...ty točítka výšky-středy a LED indikace výkonu mají své kouzlo dodnes...JVC SP-X660, Toshiba SS-150, Technics SB-X 300,500,700, Sony G5, je jich po bazarech zatím dost.

severino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od severino »

Díky, ale to je všechno basreflex. Ten možná zkusím časem.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Ano, to jsou bass-reflexy...ty se dají snadno přestavět na enclosure (uzavřené) ucpáním nátrubku a dodatečným vytlumením vnitřku...věhlasná firma B&W to dokonce doporučuje, doladit poslech podle vkusu, no kdo chce experimentovat...

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

lechos píše:Ano, to jsou bass-reflexy...ty se dají snadno přestavět na enclosure (uzavřené) ucpáním nátrubku a dodatečným vytlumením vnitřku...věhlasná firma B&W to dokonce doporučuje, doladit poslech podle vkusu, no kdo chce experimentovat...
Pro pána krále, Lechosi,

prestan uz konecne lidi oblbovat nesmysly a krmit tim tvym elektronickym srotem!!! *thumbs down*

Ty ucpavky k basreflexovým konstrukcim pridava kde kdo. Nejen B&W ale treba i KEF a také dalsi "vehlasne" firmy. Je to pouze "alibi" a "z nouze ctost" a v 99,9% pripadu to hraje o dost hur, nez bez nich. 8-)

Pioneer ani ostatni japonske firmy v minulosti (v této cenové) zadne kloudne bedny nevyrobily a pokud, tak byly prispusobene usim (ted te cituji!) tech “sikmookých parchantu”.

Blikajicich diod si ale nici usi nevsimnou a zvuk prohnany “tocitky” stoji za…velke H…To uz dnes priznávají dokonce i nekteri „milovnici“ MP3….. :)

Jak je to s (novým) modelem Pioneer “S-CN301-LR”, ktery popisuje dadaft ve vlakne “Amatér hledá lowcost sestavu“ sice nevim, pro mne doposud reproduktory techto znacek znamenaly (pokazde) krok zpet.

P.S.: Nez se tady zase zacnes certit, ze jsem ti to mel napsat do SZ, pozadam te radeji o to same:
Pis, prosím, tva “doporuceni” tazatelum primo do SZ a ne verejne tady, do vlaken. (Prosím! *klanimse* )
Kazdeho, kdo se poslechove posunul “nad zvuk” zakladnich komponentu 80-tých let minuleho stoleti, museji tve “prispevky” pomalu, ale jiste dohanet k silenstvi a divim se, ze si (krome mne a jeste nekolika kolegu-vyjimek) nikdo netroufa napsat ti to.

P.P.S.: Na uplny zaver bych ti i já rad napsal jedno doporuceni:
Kdyz uz jsi mé pozvani k poslechu pres SZ (ktere jsem mimochodem myslel naprosto vázne) ignoroval, nebylo by mozná az tak uplne od veci, kdybys alespon jednou vypnul PC, vyrazil “do ulic” a v nekterem “Hi-Fi” studiu ve tve blizkosti na vlastni usi zjistil, kam se za poslednich 30 (slovy TRICET) let posunul zvuk zaplatitelne elektroniky.
Mozná, ze se nebudes stacit divit. ;)

Vsem se timto omlouvám za *offtopic* ale to, co pise lechos uz proste “s nadhledem” cist nejde… :cry:

severino píše:Prospero: Když já se beden s basreflexem bojím. Asi je to tím, že jsem slyšel jen ty z moderních „hifi“ věží kde se mi zdálo že hučí nebo jak to napsat. Něco mi říká, že uzavřená konstrukce je jistota.
Jistota ceho?
Z dobre “propocitaneho” basreflexu mit strach netreba, jedine, co je nutne neopomenout, je trocha prostoru za reproduktory. (To ale neplati jen pro basreflexovou konstrukci!) U tech JBL (i pres to, ze maji otvor vzadu) staci v normalnich podminkach kolem 30-ti cm, pokud je mozne s jejich umistenim jeste více “laborovat”, je to o to lepsi.

A...dobre komponenty jsou, po kvalitne provedene repasi, schopne "rozdávat radost" dalsich pár (desítek?) let.... ;)

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Prospero, zkoušel jsi, co to udělá se zvukem před a po ucpání měřením v REWu? Já ano a od té doby mám ucpáno *palec* . Prostě v mých konkrétních poslechových podmínkách došlo ke zlepšení.

Felčar
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Felčar »

Pioneer ani ostatni japonske firmy v minulosti (v této cenové) zadne kloudne bedny nevyrobily a pokud, tak byly prispusobene usim (ted te cituji!) tech “sikmookých parchantu”.
*taktone*

A na to jste pane přišel kde?

Petanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petanek »

https://www.youtube.com/watch?v=-h9HUrBbVXw

https://www.youtube.com/watch?v=S11nqJmqYKs

Vtipálek je to ... např. tohle jsou bedny celkem slušné :lol:

TAD taky není úplně na hovno :mrgreen:

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Potom patris k onomu 0,1% prípadu, ve kterych to "pomáhá".
Mym merakem jsou mé usi (viz podpis :) ) a ty mi doposud pokazde rekly opak.
Zkousel jsi si nekdy, pred pouzitím tech "houbicek na nádobí", pohrát s umistenim reproduktoru a "doladením" poslechovky?
To vetsinou prinese podstatne více.
Penovka je, jak uz jsem psal "z nouze ctnost". ;)

Odpovědět