Wharfedale EVO 4.4
Wharfedale EVO 4.4
Máte prosím někdo reálnou zkušenost s novou řadou reprosoustav Wharfedale Evo 4 například 4.4 viz https://www.wharfedale.co.uk/evo4-4/ Podle recenzí co jsem zatím četl, všude panuje poměrně velké nadšení v dané kategorii
Díky
Díky
Re: Wharfedale EVO 4.4
Před cca. měsícem jsem poslouchal EVO 4.2 což je v podstatě "poloviční" EVO 4.4. Hrálo se cca. v 20-25m2 místosti a teda musím řict, že poslech mě hodně bavil. Bylo tak jak říct ... "štavnaté". Pásek suprově detailní a dobře rozlišující. Basy na použitý rozměr měniče velice obstojné. EVO4.4 se zdvojeným basákem a dvakrát tak velkou ozvučnicí budou určitě ještě o kapku dynamičtější a půjdou o nějaký ten Hz níže. No a středové pásmo díky kopulce bylo tak akorát správně řízné a úderné. Ta kopulka myslím dobře pracuje i s podáním prostoru nahrávky.
Když bych to porovnal s vedlejší vláknem se sloupy ATC40, tak myslím že EVO4.4 na tom budou s ohledem na poměr cena/výkon lépe.
Fakt povedené bedniska ...
Když bych to porovnal s vedlejší vláknem se sloupy ATC40, tak myslím že EVO4.4 na tom budou s ohledem na poměr cena/výkon lépe.
Fakt povedené bedniska ...
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
S tím poměrem cena/výkon bych si nebyl tak jistý. Je tomu tak 14 dní, kdy jsem měl možnost na velmi slušné technice poslouchat Wharfedale Opus 2-2, tedy starší model nicméně s dvojnásobnou cenovkou než EVO 4-4. Bylo to zklamání, rozlišení slabé, středová kopulka detailností absolutně nesrovnatelná nejen s ATC, ale i lepšími klasickými 6,5" středobasy z dvoupásem. Jedině snad ten bas byl řekněme plný, ale ne nijak pevný. Je to ale moje jediná zkušenost s Wharfedale, možná že EVO a celkově nový věci jsou dál, kdo ví.
kabelguru.cz
Opus 2-2 jsem neslyšel zase já, ale moc bych ty dva modely přednesem možná nespojoval. S poměrem cena/výkon si jisty jsem, o to víc, když jsou EVO o polovina levnější než OPUS, jak sám píšeš. Třeba to je ale jako vždy jen můj názor... 

Pánové, děkuji za odpovědi
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Opus 2-2 jsem kdysi mel, nehraly vubec spatne, jen kdyz jsem je dal do nove poslechovky (cti hangaru), neuhraly ho.
Čtu ve tvém vedlejším vláknu popis sestavy a vidím že už máš Evo 4.4 ... jaké jsou první dojmy?
marvinnrv:
vybíral jsem mezi mission ZX 4 a EVO 4.4 a nakonec zvolil EVO 4.4
První dojmy: zatím velká spokojenost, výšky jsou velmi zajímavé až bych řekl v této kategorii nadstandardní, středy o bas také OK. Mám je v místnosti cca 22 m2. Celkově je poslech takový zábavný, dynamický a dá ve použít tvůj výraz "šťavnatý". Každopádně nejsem žádný super znalec HIFI, ale dovolím si konstatovat, že EVO 4.4 jsou hodně zajímavé bedny. Uvidíme jak se rozehrají....
vybíral jsem mezi mission ZX 4 a EVO 4.4 a nakonec zvolil EVO 4.4
První dojmy: zatím velká spokojenost, výšky jsou velmi zajímavé až bych řekl v této kategorii nadstandardní, středy o bas také OK. Mám je v místnosti cca 22 m2. Celkově je poslech takový zábavný, dynamický a dá ve použít tvůj výraz "šťavnatý". Každopádně nejsem žádný super znalec HIFI, ale dovolím si konstatovat, že EVO 4.4 jsou hodně zajímavé bedny. Uvidíme jak se rozehrají....
Mám dotaz ,v jak velkém prostoru hraješ ?
jirka86:
místnost cca 22 m2, strop 3m
místnost cca 22 m2, strop 3m
Není přebasováno?
V uvedeném prostoru hrají odpovídajícím způsobem a přemíru basové složky jsem nezaznamenal... i když původně jsem z toho měl trochu obavu
Není nad osobní zkušenosti,tato videa o ničem,kromě vzhledu nevypovídají.
S tou osobní zkušeností souhlas
nicméně toto konkrétní video má "podle mě pokud tedy jde o reálný mikr. záznam" potenciál vypovědět, že: tyto bedny zvládají dobře ozvučit ne-malou velikost prostoru a dále z "téměř vodoroného" natočení beden je celkem slyšet že vytváří široké difúzní pole /nikoli klasický (sweet spot). Jinak se zdá ,že je reprodukce relativně detailní,čistá a vyvážená-tedy (s ohledem na to z čeho toto you-video) pouštíte.
Toto se celkem shoduje se zvukovým popisem v testech a také s mou vlastní zkušeností u beden sice větších,ale vemi podobné konstrukce i osazení.
Pokud by o bedny tohoto sestavení měl někdo zde zájem může se klidně ozvat.
To co z videa opravdu patrné není,je fakt že tyto bedny větší prostor vyloženě vyžadují (alespoň ty mé) takže v malé cimře především jejich basy nikdy náležitě nerozkvetou a pak se tzv .šťavnatý poslech nekoná. Takže výborné bedny pro majitele středních a větších posl. prostor.
nicméně toto konkrétní video má "podle mě pokud tedy jde o reálný mikr. záznam" potenciál vypovědět, že: tyto bedny zvládají dobře ozvučit ne-malou velikost prostoru a dále z "téměř vodoroného" natočení beden je celkem slyšet že vytváří široké difúzní pole /nikoli klasický (sweet spot). Jinak se zdá ,že je reprodukce relativně detailní,čistá a vyvážená-tedy (s ohledem na to z čeho toto you-video) pouštíte.
Toto se celkem shoduje se zvukovým popisem v testech a také s mou vlastní zkušeností u beden sice větších,ale vemi podobné konstrukce i osazení.
Pokud by o bedny tohoto sestavení měl někdo zde zájem může se klidně ozvat.

To co z videa opravdu patrné není,je fakt že tyto bedny větší prostor vyloženě vyžadují (alespoň ty mé) takže v malé cimře především jejich basy nikdy náležitě nerozkvetou a pak se tzv .šťavnatý poslech nekoná. Takže výborné bedny pro majitele středních a větších posl. prostor.