Wharfedale Jade 7
Wharfedale Jade 7
Tak jsem se po dlouhé době dostal k poslechu repro které opravdu stojí za povšimnutí. Tato rocková bedna stojí necelých 80tis ( běžné dýhy ). K poslechu Jade 7 jsem přistupoval značně skepticky, zhruba před půl rokem jsem je letmo slyšel a bedna na mě zanechala špatný dojem - zahuhlaný zvuk bez života, zda byla na vině nerozehranost beden či další části řetězce to již dnes nezjistím, rozhodující je že při novém poslechu to byl již zcela jiný svět. Jako zdroj posloužil CD přehrávač Primare CD32 a gramofon Pro-Ject XTension 10 Evolution, zesilovač pak Electrocompaniet ECI-5 Mk II. No a nyní již k samotné bedně, zpracování je opravdu pěkné na svou třídu přímo luxusní. Zvuk ten je opravdu velmi vyrovnaný s hlubokými basy které jdou opravdu hodně dolů čemuž zřejmě přispívá velikost bedny, alespoň já jako rocker jsem neměl potřebu posílit basy woofrem. Jinak je zvuk rychlý neslévá se dohromady ani v metalových či rockových nahrávkách se symfonyckou podporou. Zvuk nebyl nijak zabarven a ani nebyl nepříjemně suchý. Hlasy zněly realisticky bez sykavek, jako další velké plus hodnotím schopnost bedny hrát velmi potichu i tzv. pro noční poslech kdy zvuk neztrácel nic ze svého dynamického kouzla. Nahrávky byly použity převážně rockového a metalového charakteru, takže jak hraje bedna třeba vážnou hudbu to nevím a ani bych to zřejmě nedokázal posoudit, ale jako rocková bedna s cenovkou pod 80tis. je to opravdu dle mého sluchu velmi dobrá bedna s velmi dobrou cenou!!! Jako mínus bych uvedl potřebu stabilního a tedy zřejmě i dražšího zesilovače pokud se nemýlím při prvním poslechu bedny poháněl Advance Acoustic X-i125 za 35tis a to byla lidově řečeno bída spolu s nerozehraním bedny tedy katastrofa. Až tedy na toto mínus si tato bedna zaslouží myslím pozornost každého příznivce tvrdé hudby kdo hledá něco s cenovkou do 100tis.
https://www.gramofony-desky.cz/produkty ... /2383.html

Re: Wharfedale Jade 7
takže bartoli znovu prečítal grafy bezchybne, keďže túto bednu vychválil?
Ty bedny jsou skutečně zajímavé (i cenově). Škoda jen toho vyzařování nad 11kHz, kde je poměrně výrazná rezonance.
To není 11,ale 20
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Od 11 kHz se to chová děsně.
A jak jste tu rezonanci vnímali při poslechu?