Xavian nebo B&W

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
setim
Kontaktovat uživatele:

Xavian nebo B&W

Příspěvek od setim »

Zdravím audiomaniaci, potřeboval bych poradit s výběren repro. Do teď poslouchám na Kentaur 652 od AQ v kombinaci se zesíkem Technics SU-A808 a uvažuji o upgrade na vyšší třídu. V hledáčku mám sloupy Xavian Gran Colonna a nebo větší regálovky B&W 685 popřípadě sloupy 6kové řady od BW z druhé ruky (vše cca v podobné cenové relaci). Poslouchám převážně pomalejší eletroniku, jazz i měkčí bigbeat. Zesík bych zatim ponechal a časem vyměnil možná i ten. Díky za ná *klanimse* zory.

AM
Kontaktovat uživatele:

Re: Xavian nebo B&W

Příspěvek od AM »

tady mas xaviany za tretinu ceny http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=4371 nejlepsi je si je sam poslechnout

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

rozhodně Xavian !
a ty co tu prodává Vintage ve vlákně na které upozornil AM jsou za super cenu !!!

boxer

Příspěvek od boxer »

Obávám se,že ač obojí zmíněné bedny mají citlivost 88dB (2.83V/m),nebudou dostatečně vykrmeny tímto zesilovačem 2x 55 W/8ohm,i přes VGCA.

Kentaury mají 91 dB.

Obrácená cesta by byla lepší.Koupit dobrý zesík,kterým ze stávajících beden pravděpodobně vyloudíš ještě netušený zvuk a pak se svým novým zesilovačem pod paží projedeš pár studií a vyzkoušíš ty které bedny a dle kapsy a sluchu vybereš.

Ovšem záleží taky na tom jak hlasitě posloucháš a hlavně kde,tedy v jaké místnosti,tedy jakou máš akustiku atd.

Ale to je (až na vyjímky některých soudruhů,kteří se nezabývají poslechem,ale jen křivkami osciloscopů),všem jasné.

Obrázek

Pokud bych měl však rozhodnout dle tvého pohledu,tak Xaviany (ovšem že by zrovna to musely být Colonny?)

setim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od setim »

Mno bydlím v paneláku, takže žádnej masakr s hlasitostí se konat nebude. Spíše hledám něco s konkrétním zvukem a stabilním spodkem (i při "normálních" hlasitostech) kterej mi u stávajících beden někdy chybí, nebo je to spíše tím zesákem? Ještě k tomu zesíku, už ho nějakej pátek mám a když jsem ho kupoval moc jsem to neřešil a nechal si něco v místním shopu doporučit stejně jak bedny. A při eventuelní výměně dá se něco pořešit kolem 10-12tisíc čím bych si nějak radikálně pomohl?

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

setim

s tímhle zesíkem se na nákup lepších beden opravdu vykašli.
dej na boxera.
k technicsu nic lepšího nekupuj. vyhodíš peníze.
zdejší "hifi maniaci" budou mít určitě úplně stejný názor.

mohu ti uvést několik osobních příkladů začátečníků, kterým
jsme předváděli nesmyslnost nákupu lepších beden k low-endovému zesilovači.
(sz?)

boxerova rada je vynikajícím a jediným řešením.
a rozhodně nejde o nějaký "masakr s hlasitostí"

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

lachim s boxerem jsou nepochybně dost zkušení. ví, o čem mluví.

pokud by ti nakonec přece jen šlo čistě o výběr beden, i Renown a AM nepochybně ví, o čem mluví.

uvážil bych ale i tuto otázku - má cenu do toho vůbec jít?

nemyslím to nijak osobně. zkrátka hifi skýtá mnoho nejrůznějších ne příliš zjevných nebezpečí. málokdo se dokáže vyhnout všem. hlavně věř jenom svým uším - všechno ostatní dost často bývá jenom reklama - a buď opatrný vůči prvním dojmům - umí pěkně oklamat. držím palce.

Martinp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martinp »

Souhlas s boxerem. Jinak ty Xaviany v tom inzerátu jsou slušnej kup. Určitě bych si poslechl a časem si pořídíš třeba i lepší zesilovač.

setim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od setim »

Mno teda sem nemyslel že ten zesák je takovej sráč :cry

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

Sráč to rozhodně není, ale zázraky od něho nečekej. U mne tento zesilovač tlačí šítovej signál z TV a pak to žene do repro od firmy AU/RA R6.
Vyhovuje to!

setim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od setim »

Tak nechám si poradit a mrknu po nějakym zesáku asi, zamlouvá se mi tento Pioneer A-A6MK2-K ale to už je asi do jiné sekce, díky za rady

agustini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agustini »

nakup "lepsieho" zosilovaca k uz stavajucim bedniam s myslienkou neskor k nemu hladat vhodne bedne je trochu na hlavu.. nic tym neporiesis a nedostanes sa do nicoho ineho ako do HiFi kolotoca nekonecnych nakupov z ktoreho sa uz len tazko vystupuje pretoze budes mat vzdy neaky slabsi clanok retazca ktory budes chcet vylepsit.. ked budes chcet k zosiku kupit nove bedne budes na tom mozno o chlp lepsie ako si teraz a tak kupis znovu o nieco lepsie bedne s tym, ze neskor dokupis lepsi zosik, mozno zistis ze aj player by lepsi bolo treba..a tak dokolecka dokooooola..

Hodne napoveda aj nazov vlakna: Xavian alebo B&W. Podla mna je to dost priepastny rozdiel v charaktere zvuku. Ak nemas v tomto jasno a chces ist dalej, tak si radsej pozri bedne ktore ti budu charakterom najviac vyhovovat a k nim najdi zosik ktory im sadne(bedne a zosik by sa mali kupovat naraz..usetris kopec casu, penazi a omylov). Toz moja rada absolutne hlucheho nehifi cloveka, ktory doma nema nic moc a ak si chce vypocut kvalitu tak musi ist pocuvat ku kamaratom alebo na koncerty ak sa zadaria.. Zato poznam kopec HiFikov ktory sa nechali uniest mosznostami lepsieho a hodnovernejsieho zvuku a pritom niesu nikde inde ako tam kde boli na zaciatku, iba namiesto Onkyo alebo Denon zvazuju nad McIntosh alebo Mark Levinson.. stale im tam nieco vadi a spokojni niesu a ani nikdy nebudu..samozrejme okrem tej relativne kratkej chvile po nakupe dalsieho komponentu..

PS: co ti vadi na zvvuku ktory mas? Je to nieco konkretne, alebo by si chel ist len " niekam o triedu vyssie" ?

setim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od setim »

Současnou sestavu mám už osm let a již nějakou dobu uvažuju o upgradu, a ještě k tomu sem napovídal kámošovi při nákupu audia a když jsme to u něho zapojili a slyšel jsem ten diametrální rozdíl oproti mé sestavě, donutilo mě to řešit. A BWéčka se mi vždycky líbili jak designově tak zvukově ale nebyl peníz :D . Mno a jak jsme pročítali různá fora a recenze narazil jsem na ty Xaviany a celkem je všude chválí a jsou o dost levnější jak sloupkky od BW. Bohužel nevím ao žádném shopu v okolí kde by je měli abych je poslechnul tak to řeším tady na foru, BW jsem slyšel x krát a zvuk se mi zamlouvá, ale za cenu bazarových BW jsem uvažoval o nových Gran Colonna, tož tak.

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

Mohl bys jeste zkusit JBL L890 http://avemax.cz/cz/internetovy_obchod/ ... l890_.html konci vyroba, tak se zrovna doprodavaji za snizenou cenu. ja ted nejvic posloucham bedny TL260 http://www.prodvd.cz/jbl_tl_260.htm s menici pouzitymi v teto rade a treba s lampovym lebnem na tom hraje neskutecne dobre prakticky vse co si pustim, az se mi to nechce verit

setim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od setim »

Hm JBL vozím v autě a super, ale do obyváku si to nedám, nelíbí se mi jejich designy a dívám se po decentním 2,5 pásmovým sloupku, ele dík za tip ;)

Odpovědět