Xavian XN 360

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
lachim
Kontaktovat uživatele:

Re: Xavian XN 360

Příspěvek od lachim »

opět jste mě rozesmáli.
hlavně boxerovi smajlíci.

t-m

pokud tomu rozumím, jsa tupoun-laik, tak trionfa patlají zvuk?
korelace = zapatlání.
vzpomínám tudíž na syčáka.
:-)
pustil jsem mu odladěné stereo (tedy xn360) a chytil se za hlavu.
že něco tak strašného a zároveň drahého ještě neslyšel.
pustil jsem mu domácí kino (tedy trionfa) a řekl, že to není zdaleka průser. že tenhle zvuk ho alespoň nes..e.
jeho hlášky jsou totiž úsměvné. a jasné.

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Syčák je známý hledač zkreslení, to je jasné. Proto se mu líbí Šroll a MBL a podobné věci. Nejspíš ho 360 ubily svou přesností a neutralitou.

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

Lachim:
No michale je to asi takhle - jakmi le do toho zamotáme další lidi začne se to zamotávat ale i tak se pokusím o krátkou stať o zvukových preferencích BK (i když lépe by to zformulovali oni sami).

Dle mojí zkušenosti cokoliv co nemá velký basák s malou výchylkou (preferovaně papírový konus nad 14") klasický střeový reproduktor z papíru a pokud možno hodně velký pásek (i když zde se tu a tam najdou vyjímky-jako Ti250) na vrchu, nikdy nebude splňovat vstupní podmínky pro BK pro poslouchatelnou bednu

Kolorarace - zabarvení (může být buď ve smyslu patlání - trionfy a jako že imho patlají, nebo sklo a střepy v uchu na druhé straně ) principiálně všechny reproduktory mají koloraci jen jde o to jestli velkou a nebo malou. Bk nemá ráda tu druhou koloraci a proto mají milosrdnější hodnocení pro mírně zapatlané bedny než pro uječené.

Korelace - je něco úplně jiného zpravidla to chápeme jako závislost něčeho na něčem. (takže je například korelace mezi výkonem zesilovače a subjektivně vnímaným pocitem lehkosti a autority systému ve fortissimech orchestru.)

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

machalík

sroll patlá 100%. když jej někdo vymění za audionet!
MBL je katastrofa.
v tom se navíc utvrzuji každý rok v mnichově.
např. v r.2007 hrály 3 osoby na strunné nástroje a pak to samé pustili z těch vosích hnízd.....
ach jooo.....

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

t-m

díky.
až tě potkám, to poprosím o drobné školení.

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Pistole: Něco mi říká, že jsme z toho nevyšli moc dobře.
Lachim: Představuju si ty živé nástroje a pak to samé puštěné z Xaviánů... myslíš, že by si někdo vůbec všiml?

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

machal

mě by se určitě líbil více zvuk z xavů.
znáš mě.
pokud by to tedy ty upatlané monobloky mbl vůbec utáhly!
navíc nebyly na ceraballech!! doufám, že jsi si všiml tototo německého kiksu!

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

Vůbec ne jirko!
Osobně bych sám sebe zvukově posadil také někde tam!
Velký basák s malou výchylkou , velký střeďák z papíru a pásek je taky můj preferovaný ideál.

boxer

Příspěvek od boxer »

Syčák je známý hledač zkreslení, to je jasné. Proto se mu líbí Šroll a MBL a podobné věci. Nejspíš ho 360 ubily svou přesností a neutralitou.

Machaldo,díky tobě se musím jít přebalit,páč sem si cvrk.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Neblbněte, nemáte to zapotřebí.
Pavel Macura Audio

cough
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cough »

Přesně jak píše PMA, neblbněte. Stojí vám při poslechu pinkflojdů péro? :shock: Pak je to to správné hi-hi fi-fi :roll:

:lol:

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Pistolníku, jen aby nedošlo k úplnému zmatení pléna, tak přece dobře víš, že ty preference BK nejsou tak jednoznačné, dokonce nejsou ani jednotné. Dva tady mají Matrix 800, což jsou všechno jen ne papírové bedny s páskem, já mám elektrostaty velký jak dveře a pasu znovu po Titanech 5 s, dobře, páskem na středech i výškách a dlouhozdvihovým 13" basem v TML, to jsou moje racionální bedny snů (a mít je společně s Loganama), Syčák má polohornový studiový monitory s 18" basem, a další z nás má teda ty JBL 250 Ti.

Kdyby šly sehnat a já na ně měl, tak bych si pořídil Martin Logan Statement (PDF soubor) a všechno ostatní prodal.

Ono jde hlavně o to, aby to bylo veliký a hrálo to pokud možno všechny žánry, nahlas i potichu, odspodu až nahoru, a aby to dobře vypadalo v tom obýváku a nějak to člověka oslovovalo. Čisťučkej malej zvuk okradenej o třetinu pásma, kterej hraje jenom audiofolní pičoviny a nedá se zhlasit, je našinci k ničemu. A především to musí být důstojný; neumím si představit, že bych došel dom a tam bylo něco takovýhohle:

Obrázek
Obrázek

To prostě nejde.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Nevím, co by na C5 nemělo jít.

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Že jsou do pasu a směšný, tenký, hubený, vyzáblý, lehký a vypadaj jak hračka z vikslajvantu, krabice bez nápadu. Stejně jako všechno ostatní téhle velikosti (nic proti C5, byl to první obrázek, co jsem našel).

STUDIO_ESO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STUDIO_ESO »

Do protokolu uvádím že: Byl jsem jedním SOUČASNÝM majitelem XN-360 požádán, zda bych do této přínosné debaty mohl i já přispět svým skromným dílem. Dotyčný Karel Z. odevzdal nejmenovanému pražskému studiu částku dvě stě tisíc Korun za jeden pár těchto (po této debatě již jistě ano) legendárních reprosoustav a cítí se být ve svém úsudku poněkud ovlivněn a zaujat. Uvádí také, že je zmaten a vůbec ničemu již nerozumí.
V této věci dále sděluji že:
a) Karel drogy nebere…
b) K výše zmíněné věci se nemohu vyjádřit, neboť se ještě nevyslovili další odborníci znalí této složité problematiky. Do dnešního dne dosud není známo stanovisko pana Kudríka, marně také dosud čekám, kdy své argumenty předloží EKI.

O dalším vývoji Vás budu neprodleně informovat.

JS

Odpovědět