Xavian XN 360

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
PetrJ

Re: Xavian XN 360

Příspěvek od PetrJ »

boxer píše: Jo.Ale jinde píší,že dle jejich názoru dobrý komponent MUSÍ zahrát Fšude dobře,a výměnami komponentů řetězce se jen dolaďuje.(nebo tak nějak) :)

Takže ta jejich uvedená věta je jen taková slušnostní obezlička.Co kdyby.
Oni píšou ne že musí, ale že by měl. Samozřejmě že univerzálnost je ideální. Ale vzhledem k osobním preferencím, ohromnému vlivu akustiky atd. bych to ale zase za takovou berličku nepovažoval. Navíc PCN v jejich případě neznamená nutně špatný přístroj, ale např. taky komponent, který nehraje tak, jak by se na danou cenovou kategorii slušelo. -Můj Denon je tam taky *fnuk*

Jinak se ale podle zmínek z recenzí zdá, že testují na vícero sestavách a většinou velmi dlouho (tak, jak to má být *thumbs up* ).

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Nepíšu to, proto že se mé bedny objevily v jejich seznamu přístrojů co nezaujali, ale protože se mi tohle jejich chování celkově ale vůbec nelíbí. Půjčit si přístroj na test ,(vážně neumím posoudit které z nich opravdu měli doma, vím jen, že Lucidy nee), a pak ho jen zařadit do seznamu propadáků, a vymluvit se, že nechtějí hanit nepovedené výrobky je alibistická hovadina nebo promyšlená prasečina. Pokud by přece v případě, že se jim něco nezamlouvá test standardně napsali a vydali, lidi by se dočetli proč se jim ten který výrobek nezdál, a mohli by to porovnat s názory jiných recenzí, či svými osobními zkušenostmi a názory. Nebo zvážit jestli kritizovaný "parametr" je pro ně osobně důležitý. Takto to ale udělat nemohou, není tu žádné hodnocení, žádný rozbor, není co si přečíst, je to jen zařazení „na hanbu“-do kolonky PNC. To, že nic o přístrojích které uvedli v této kolonce nenapsali a Lucidy nikdy doma neměli ve mně budí dojem, že ty výrobky všechny viděli jen na webu, nebo v lepším případě na výstavě. To jim stačilo k vyřčení verdiktu.
Jak se pak tedy člověk může dívat na takovíhle web?

Ten Denon bys měl rychle vyměnit, jinak okamžitě Tvá věrohodnost půjde do háje a už Tě nebude brát nikdo vážně ;)
U těch jejich testů bych chtěl bejt.
Noble Audio - výroba a prodej

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Myslíte, že se někdy dočkáme vlákna o *čemkoli* bez Lucidů?

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Největší-nejmenší Big boss second hand byznysu s High-Endem v ČR
http://www.lopuch.cz/klub.php?klub=high_end_inzerce

Mylím, že jsem Ti to napsal na slovanetu jasně, starej se o svůj byznys, a šetři síli.
Noble Audio - výroba a prodej

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Síly (ženy).
Jinak bude to znít zvláštně, ale ze všech těch věcí je můj jenom ten transport a půlka Consequence. Všechno ostatní jsou cizí krámy a já s něma mám společnýho akorát to, že umím vložit obrázek do textu.

boxer

Příspěvek od boxer »

PetrJ

Jak jsem napsal = ...tak nějak.Takže OK ..nemusí,měl by.

Osobně jsem podobného názoru,že kvalitní sestava zahraje dobře všude. Samozřejmě se pak dá dolaďovat do aleluja.
Ale kde nic není,ani smrt nebere.

-odsuzovat i podle "pohledu z rychlíku",

No,zkušený recenzent (si myslím) je opravdu natolik soudný,schopný,znalý....,aby byl schopen zaujmout k nicneříkajícímu komponentu stanoviště :) ,že mu za to nestojí se s ním dál zabývat.Nevylučuji možnost zcela mimořádného selhání recenzenta při... konjukci Saturna s Merkurem...k čemuž jistě u Lucidů došlo.

Osobně si nepamatuji,že někde zcela blbě hrající sestava mě kdekoliv jinde překvapila precizním přednesem.Ale já jsem hluchoň,takže na to nelze brát zřetel. :oops:

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

boxer píše:
Osobně si nepamatuji,že někde zcela blbě hrající sestava mě kdekoliv jinde překvapila precizním přednesem.:
*bravo*
Pavel Macura Audio

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

boxer píše:Osobně si nepamatuji,že někde zcela blbě hrající sestava mě kdekoliv jinde překvapila precizním přednesem.
O tom myslím nikdo nepochybuje. Ale už jsem víckrát četl, že nějaký kvalitní komponent do té či oné sestavy prostě nesednul. Také podle chlapíků z Audiodromu je těch nepovedených výrobků jen část.

Trochu mě mrzí, že u těch PCN není aspoň řádek o tom, proč nezaujaly. Pak by to člověku mohlo pomoct při výběru (na co si dát pozor nebo zda se nepodívat jinde). Taky je fakt, že jak jsem se díval, tak i na PCN lze najít velmi kladné recenze (S. Malý - Lucidy, W. Pacula - Denon Dcd-1500Ae atd.). Celkově ale čtu recenze na Audiodromu rád.
Naposledy upravil(a) PetrJ dne 03 srp 2009 21:04, celkem upraveno 1 x.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

recenze bych vůbec neřešil.
na xn360 je halda kladných recenzí a jak jsou nepopulární, že?
recenze jsou recenze. něčí text na něčím papíře
:-)

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

lachim píše:recenze jsou recenze. něčí text na něčím papíře:-)
Ano i ne. Myslím, že největší problém je v preferencích posluchačů a rozdílech v sestavách a akustice. Např. takový Dan Zajíc, který mi dělal zesík, má prakticky stejnou sestavu jako já, a taky má vynikající sluch (taky hrával na housle). Pokud mi něco poradí, mohu se na to naprosto spolehnout.
Ostatně takhle to myslím funguje. Většina z nás si "vybírá" recenzenty, se kterými máme podobné zkušenosti (sestavy, vkus), takže víme, že doma pak sami uslyšíme něco velmi podobného. Jinak by podle mě recenze neměly žádný smysl.
Naposledy upravil(a) PetrJ dne 03 srp 2009 21:11, celkem upraveno 1 x.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

jenže vy se tady bavíte o recenzích psaných.
na netu nebo-li na paíře, ne??
nechceš snad srovnávat přínos názoru osoby blízké a anonymního jména pod článkem.

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

Audiodrom si ale nárokuje nezávislost. I já jsem napsal pár recenzí a vždycky se snažím, aby tam bylo to stejné, co bych posílal dobrému známému soukromou poštou. Jinak bych to nedělal.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

petrj

aha.....
to se začínáme "točit v kruhu", ne?
:-)
zdar je v sýru.

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

Určitě. Vždyť co já tady vůbec dělám, ve vlákně o reprech? :D

Máš určitě pravdu. Recenze jsou orientační a informativní, někdy více a někdy méně. A ověřit jejich přínos mohou jen naše vlastní uši...

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

bylo by skvělé, kdyby se v tomto vlákně (například v tomto)
sešlo více vlastních, osobních, poslechových zkušeností s tímto repro.
bylo by to jistě zajímavé.
případná fotografie by byla skvělá.

třeba se dočkáme....
děkuji všem, kteří najdou chvilku

Odpovědět