Akg k 701 + headamp fiio k5
Re: Akg k 701 + headamp fiio k5
U jazzu se komprimovaná dynamika vyskytuje. Už jsem to tu psal, ale rád zopakuji. Jeden z nejhorší příkladů je Emil Viklický Trio - Kafka On The Shore (2011, Venus Records) DR5 a Emil Viklický Trio - Sinfonietta - The Janacek of Jazz (2011, Venus Records) DR7. Zcela neposlouchatelné. Obojí od umělce, který v 90. letech měl vše v DR13-15 s nádherným zvukem. Nyní vykazuje znaky patologické degrese, smutné.
U klasické hudby jsem se zatím s takovou prasárnou neshledal.
Co se týče "spravení" zprasené dynamiky, existují dvě cesty. Dvě blbé cesty, podotýkám.
Za prvé, použije se nekvalitní přehrávací technika (typicky mobil, ntb, boombox), kde hraje všechno stejně špatně, a tím je rozdíl mezi dobrou a špatnou dynamikou zamaskován. Posluchač si časem zvykne, otupí, ohluchne, bere plackozvuk jako standard, a pak ani na kvalitní aparatuře rozdíly nezaznamená..
Za druhé, existují různé software, které dodatečně nahrávky zdynamičtí. Vytáhnou vrcholy a špičky. Slyšel jsem jich takto upravených (restored/unmastered) celkem dost. Je to jako udělat z bramborové kaše zpátky bramboru. Pořád je to kaše. Zvuková...
Věřím tomu, že existují sluchátka natolik mizerná, že se na nich rozdíly mezi dobrou a špatnou dynamikou potlačí. A už vůbec nepochybuji o tom, že existují posluchači, kteří si dynamické komprese nevšimnou, stačí, že to nějak hraje. Neboť největší problém je vždy v hlavě, v tomto případě nejen v přeneseném slova smyslu.
U klasické hudby jsem se zatím s takovou prasárnou neshledal.
Co se týče "spravení" zprasené dynamiky, existují dvě cesty. Dvě blbé cesty, podotýkám.
Za prvé, použije se nekvalitní přehrávací technika (typicky mobil, ntb, boombox), kde hraje všechno stejně špatně, a tím je rozdíl mezi dobrou a špatnou dynamikou zamaskován. Posluchač si časem zvykne, otupí, ohluchne, bere plackozvuk jako standard, a pak ani na kvalitní aparatuře rozdíly nezaznamená..
Za druhé, existují různé software, které dodatečně nahrávky zdynamičtí. Vytáhnou vrcholy a špičky. Slyšel jsem jich takto upravených (restored/unmastered) celkem dost. Je to jako udělat z bramborové kaše zpátky bramboru. Pořád je to kaše. Zvuková...
Věřím tomu, že existují sluchátka natolik mizerná, že se na nich rozdíly mezi dobrou a špatnou dynamikou potlačí. A už vůbec nepochybuji o tom, že existují posluchači, kteří si dynamické komprese nevšimnou, stačí, že to nějak hraje. Neboť největší problém je vždy v hlavě, v tomto případě nejen v přeneseném slova smyslu.
to Antony:
Souhlas v plném rozsahu. Bohužel, dnešní nahrávky jsou opravdu katastrofa a k blití, pro normálního člověka neposlouchatelné. A když si k tomu přičteme dnešní masovou produkci, tedy její "hudební kvalitu", tak ta jde s tímto ruku v ruce a dílo je dokonáno. Občas pustím Óčko nebo rádio, ale fakt se to nedá poslouchat, tak jen přelupávám stanice jak Fantozzi a po chvíli to musím vypnout, protože mě jímá děs a hrůza....Važme si svých starých nahrávek, technicky kvalitních, kdy hudba byla hudbou plnou nápadů a muzikantského umu a umělci uměli zpívat a hrát.
Ano. Proto o této problematice pořád dokola (a pro někoho možná únavně) píšu. Jiný způsob, jak ze strany posluchače provést pokus o zpětnou vazbu, nevidím. Prostě opakovaně volat "tohle je špatně". Mlčení existenci problému jen podporuje. A ze stejného důvodu rád upozorním na současnou dobrou nahrávku, která tímto neduhem netrpí. Neboť, pokud se sejdou dobrá hudba a dobrý zvuk, jde o malý zázrak.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Výrobca nejako pozabudol zmieniť v manuáli výstupnú impedanciu štvorhlavého Samsona. Výkon 282 mW na kanál (do 32 ohm?), fajn, ale ak tam človek strčí štyri sluchatka s rôznou impedanciou / citlivosťou, aká je potom výpovedná hodnota testu, ak je tam predpoklad, že impedancia headampu je rovnaká na všetkých výstupoch?
... ak tam človek strčí štyri sluchatka s rôznou impedanciou / citlivosťou, tak je výpovedná hodnota testu rovnaká ako keď tam strčí štyri rôzne sluchatka s rovnakou impedanciou / citlivosťou

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nespomínal si minule, aká dôležitá je nízka výstupná impedancia pre sluchátka s hrbom? Tým pádom by sa mohol zvuk znehodnotiť na (predpokladám nie nízkej) samsonackej impedancii. "Testovať" by sa tam teda mali len impedancne "vhodné" sluchatka.
... no zase, ako obvykle, riešiš problémy tam kde nie sú
... v každom prípade má QH4 približne desaťkrát nižšiu výstupnú impedanciu ako podobné 4-výstupové krámy od Presonusu alebo Artheadampu ... a dobre funguje aj s AKG K240S 

-
- Kontaktovat uživatele:
Mohu doporučit vyzkoušet ty AKG s Audio-gd R2R 11. u mě se trochu potlačily ty sykavé výšky které mi vadily ale zlepšila se dynamika a celkový dojem z poslechu,nyní je mohu poslouchat celý večer bez náznaku unavy a užívám si je,z aty peníze super.
Proč posloucháte 701 když máte HD800?
-
- Kontaktovat uživatele:
že by nostalgie?? K701 už nemám ale K712 ano.