Akg k 701 + headamp fiio k5

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Akg k 701 + headamp fiio k5

Příspěvek od Bazi 36 »

Dobry den,mam jeden postreh ohledne testu sluchatek akg k 701 62 ohm a sluchatkoveho zesilovace miio k5. Bezne posloucham na techto sluchatkach hudbu(prevazne jazz,akustickou muziku,vaznou hudbu) na cd prehravaci marantz 6006.
Pocitac,zvukovky,prevodniky,samostatne nepouzivam. Mam zkratka rad cd z devadesatych let(slusna kvalita) a recenzovana cedecka novych vydani,kde nehrozi mizerna dynamika(clovek musi vybirat jak vydavatele,tak cist recenze jiz koupenych a poslechnutych).
Kvalita poslechu je vice nez slusna,cisty vyrovnany prednes,zisk na sluchatkovem vystupu cd prehravace je kupodivu vice nez dostacujici,dokonce nemohu poslouchat na vetsi hlasitosti,nechci si poskodit muj starsi sluch(48 let).
Presto jsem nacetl spousty prispevku,ve kterych se pise,jak jsou integrovane sluchatkove vystupy na cd prehravacich,popr. integrovanych zesilovacich spatne a sebehorsi a levnejsi headamp je strci,co se tyka vysledneho efektu kvality zvuku,do kapsy.
Proto jsem,kdyz jsem mel tu moznost,poridil na zkousku domů jiz zmineny fiio k 5,zapojeny jednoduse pres linkove stereo vystupy/vstupy (cervena,bila) k cd prehravaci. Vysledny efekt se podepsal na vyssich hlasitostech(ty ale nevyuziji) a kvalita poslechu zustala vlastne identicka se sluchatkovym vystupem cd prehravace marantz.
Urcite si dovedu predstavit vyssi kvality poslechu s headampy jinych cenovych relaci(rekneme 10 az 20 k), ale to uz bych zaplatit proste nechtel,ani zbytek retezce neni drahy. Navic sluchatka s marantzem hraji proste jak maji,jsou otevrena,pravoleve rozliseni famozni,rozhodne daleko do stran za sluchatka,detailu dosti,zkratka si nestezuji. Jen me mrzi,ze prodejci i nekteri recenzenti dokola omilaji,ze bez externiho headampu proste nelze kvalitne poslouchat.
Zaverem mohu rici,ze jsem rad,ze jsem zminene fiio nezakoupil,nebot v mem pripade by to znamenalo vyhozenych zhruba 3.300kc.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Re: Akg k 701 + headamp fiio k5

Příspěvek od Ramones »

Souhlas, něco podobného popisuji i v jiném vlákně. Člověk by měl dát sám na sebe a nejen papouškovat jiné.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Ne všechny integrované sluchátkové výstupy jsou špatné. Některé strčí s přehledem do kapsy i drahé čisté sluchátkáče. Typickým příkladem jsou integráče Leben (300, 600), jejichž sluchátkový výstup je pro dymamická sluchátka jeden z nejlepších, co jsem zkoušel, i proti samostatným sluchátkovým zesilovačům v řádech desítek tisíc.

A upřímně bych zrovna od toho levného fiio k5 nečekal moc, výrazné zlepšení oproti tvému stávajícímu řešení by mě i docela překvapilo. Takže díky moc za zkušenost!

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

No abych pravdu rekl,opravdu jsem buhvico necekal,jen me mrzi,ze spousta lidi diky cizim recenzim koupi headampy do deseti tisic s tim,ze to uz musi byt proste bomba a aniz by predtim poslouchali jako treba ja v devadesatkach na stereo zesilovaci sony a sluchatkach sony mdr( takze nemaji takove porovnani),velmi si zvuk chvali a davaji ho za nejaký taký vzor.
Ale po pravde to chce alespon dva zpusoby srovnani,jeden pomerne levny,druhy drazsi,treba i podstatne a udelat si rychlé prepnuti a poslouchat,poslouchat.
Jak jiz tady bylo zmineno v mnoha vlaknech,cena hifi pristroju je relativni a ne o kvalite vypovidajici vzdy a vsude.
Polemizovat o pristrojich opravdu vysokych cen samozrejme nehodlam,tam je kvalita vetsinou zarucena nejen astronomickou castkou,ale predevsim kvalitami samotneho vyrobce a pristroje jako takoveho.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Mě takto přesvědčil jen sluchátkový výstup u Accuphase E206 ze starších kousků a přesto to bylo s menšími výhradami, jinak to byla vždy docela bída porovnání s LittleDot3, který používám (a není žádný highend). *sunglases*

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

Neexistuje žiadne obecne použiteľné pravidlo platné pre "integrované sluchátkové výstupy". Záleží vždy na konkrétnom zosilovači a konkrétnom type sluchátok. Niekedy, keď sa "omylom zadarí", tak ani množstvo peňazí nemá prakticky žiadny vplyv na výsledok.

... napríklad keby niekto chcel malý "zázrak" za hubičku (a vhodný na porovnávanie sluchátok), tak určite odporúčam vyskúšať Samson QH4 *2thumbsup*
Přílohy
Samson_QH4_2_1024.jpg

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

Bazi 36 píše:
05 srp 2018 17:33
No abych pravdu rekl,opravdu jsem buhvico necekal,jen me mrzi,ze spousta lidi diky cizim recenzim koupi headampy do deseti tisic s tim,ze to uz musi byt proste bomba a aniz by predtim poslouchali jako treba ja v devadesatkach na stereo zesilovaci sony a sluchatkach sony mdr( takze nemaji takove porovnani),velmi si zvuk chvali a davaji ho za nejaký taký vzor.
Ale po pravde to chce alespon dva zpusoby srovnani,jeden pomerne levny,druhy drazsi,treba i podstatne a udelat si rychlé prepnuti a poslouchat,poslouchat.
Jak jiz tady bylo zmineno v mnoha vlaknech,cena hifi pristroju je relativni a ne o kvalite vypovidajici vzdy a vsude.
Polemizovat o pristrojich opravdu vysokych cen samozrejme nehodlam,tam je kvalita vetsinou zarucena nejen astronomickou castkou,ale predevsim kvalitami samotneho vyrobce a pristroje jako takoveho.
Zmienka o Sony ma zaujala: sám vlastním nejeden komponent tejto značky a ich vstavane sluchatkove zosilnovace v ampoch či napr. CD playeroch, deckoch alebo R2R sice nie su špičkové, ale na môj vkus veľmi slušné. A tvrdím to aj napriek odporúčaniam, že si mám radšej zaobstarať dedikovaný headphone amp. Ten má údajne sluchátka "vybudiť". Ale vybudiť k čomu? K väčšej hlasitosti? Čistote? Detailom? Kvalite prednesu? Najpriamejšia, najprirodzenejšia a najkratšia cesta je so vstavaným headphone ampom.

MDR sluchatka sa mi k tým výstupom veľmi neosvedčili, ale to by som skôr videl problem v samotnom prevedeni / spracovani / kvalite dynamickych Sony modelov, ktoré sú nešťastne (väčšinou basovo) riešené. AKo keby samotná firma chcela vyvážiť výškový zvuk komponentov basovými slúchadlami, čo je čudná koncepcia. Ide však len o môj subjektivny dohad.

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

Najpriamejšia, najprirodzenejšia a najkratšia cesta je so vstavaným headphone ampom.
... to je v zásade správna úvaha, ale nesmie byť ten vstavaný headamp technicky úplne odfláknutý a mali by sa použiť aj "adekvátne kompatibilné" sluchátka ... dá sa obecne povedať, že s tzv. "bežnými vstavanými headampmi" dobre fungujú sluchátka s vysokou citlivosťou a vyrovnaným priebehom impedancie (napr. AKG K371, Focal Listen, NAD Viso HP50 ...)

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Není náhodou impedance sluchátek 62 ohm nízká ? Já bych spíše doporučil pro sluchátkový zesilovač sluchátka s impedanci 200 - 300 ohm. Myslím, že ta s nízkou impedanci jsou spíše vhodná pro přenosné přístroje.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Tak to bylo zřejmě zprvu i myšleno (použití), nicméně jsem vlastnil 32ohmová sluchátka, kterým byla i přes jejich více než slušnou citlivost, jakákoliv mobilní zařízení málo a to opravdu i hlasitostně. Tedy jako se vším, obecně neplatí nic.

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

... obecne platí, že keď má niečo vysokú citlivosť, tak to hrá hlasnejšie ako niečo s nízkou citlivosťou. Problém je, že väčšina tu prítomných občanov sa absolútne neorientuje v pojmoch ako je impedancia [ohm], napäťová citlivosť [dB/1V], účinnosť (výkonová citlivosť) [db/1mW] a výstupná impedancia zosilovača [ohm] ... takýto laický užívateľ potom logicky nemôže pochopiť, že môže úplne prirodzene vzniknúť "paradoxná" situácia, keď na zosilovači s vysokou výstupnou impedanciou hrajú nízkoimpedančné sluchátka podstatne tichšie ako vysokoimpedančné aj pri rovnakej hodnote [dB/1mW] ...
... a potom sa na nete šíria kadejaké nezmysly a povery :roll:

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

On ten prvotní dojem, který popisuješ v prvním příspěvku vlákna, klidně mohl být (a s velkou pravděpodobností byl) způsobený jednoduše tím, že na zvuk z CD jsi byl zvyklý. Kdybys jeden levňoučký headamp (v CD) nesrovnával s jiným levňoučkým headampem (Fiio), ale vzal si k porovnání skutečně kvalitní headamp, došel bys téměř 100% k úplně jinému závěru. A dvojnásob jinému, kdybys ke srovnání použil kvalitná sluchátkový DAC/amp.

Ale samozřejmě, Fiio bylo za 3 tisícovky a dostupná varianta kvalitního DAC/ampu v podobě třeba RME ADI-2 DAC je za pětadvacet....

CaptainHook
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od CaptainHook »

to Fox
Já mám AKG K702 65th Anniversary edition a HD800. I přesto,že K702 mají mnohem nižší impedanci a svádí to k tomu,že by se daly použít i s přenosnými zařízeními,tak jsou náročnější na zesílení než HD800.

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

Podľa meraní dostupných na innerfidelity.com majú K702 65th AE o cca 1dB nižšiu napäťovú citlivosť ako HD800.
To znamená, že aj na "ideálnom zosilovači" s nulovým výstupným odporom budú tie ákágéčka hrať "iba" o 1 dB tichšie ako HD800 ... a pri výstupnej impedancii napr. 50 až 100ohm (čo býva typická hodnota "bežných vstavaných" sluchátkových zosilovačov) už budú hrať výrazne tichšie ;)

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

Bazi 36 píše:
05 srp 2018 13:48
Bezne posloucham na techto sluchatkach hudbu(prevazne jazz,akustickou muziku,vaznou hudbu) na cd prehravaci marantz 6006.
Pocitac,zvukovky,prevodniky,samostatne nepouzivam. Mam zkratka rad cd z devadesatych let(slusna kvalita) a recenzovana cedecka novych vydani,kde nehrozi mizerna dynamika(clovek musi vybirat jak vydavatele,tak cist recenze jiz koupenych a poslechnutych).
Neviem, ako je to pri jazze a akustickej hudbe, ale môžu pri nahrávkach vážnej hudby na CD spraviť mizernú dynamiku? Podľa toho, čo viem, znížená dynamika pri vážnej hudbe by spravila CD nepočúvateľnými.

Odpovědět