AKG K-701

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
bacil2
Kontaktovat uživatele:

Re: AKG K-701

Příspěvek od bacil2 »

TJK píše:Ani jako ožralý milionář bych je nechtěl :mrgreen:
bacil2 píše:... ktoré? ... K701?
TJK píše:@Bacil2: Ne K872.
bacil2 píše:@TJK: ... a prečo akurát K872? :shock: ... veď tie sa tu v téme nikde nespomínajú :roll:
TJK píše:Tak postovaly se tady Focaly a Audezy za 4000babek a se zeptáš jestli K701? Tak co jsem to měl napsat. Ńa ta AKG za cca 1.500eček jsem si taky vzpomněl.
... to som Ťa teda fakt nepochopil ... že by bol niekto až taký pako, aby nechcel Utopie, LCD4 alebo K872 ... mne pripadalo logickejšie, že by niekto nechcel tie "staré krámy" K701

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

bacil2 píše:... to som Ťa teda fakt nepochopil ...
Se nedivím... :roll:
Bavíme se o sluchátkách za necelé dvě stovky €. A porovnováme je se sluchátky x-krát dražšími...

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

@TJK: bavíme sa tu primárne o K701, a o tom, že sú to staré krámy za primeranú "výbehovú" cenu!
... sluchátka čo uviedol Jarda69 a ja sú len okaté príklady niečoho, čo určite nie sú "staré krámy" ... to, že túto (finančne krutú) informáciu Ty nedokážeš (a nie si sám v tomto regióne) mentálne stráviť je tvoj problém

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

Pokud se bavíme tímto způsobem pak ano. 702 krapy se skvělým zvukem v dané ceně. Audezy a Fokaly za cenu 4000$ jsou moderní a lepší. Informace s nulovou hodnotou. Takto se můžeme bavit do nekonečna. Proč neporovnat třeba zesilovač Marantz 6005 s nějakým MacIntosem. *headbang*

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Zase upřímně, co bys dneska chtěl probírat na K701. Maximálně nějaký tuning, ten se celkem vyplatí. Starou verzi už asi neseženeš a nová verze má hodně tvrdé polstrování. Jeden z posledních kusů v Čr jsem koupil já, byl to testovací kus :)

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

Proč hned tuning. Náušníky 702 (701 je maj stejné) nejsou o nic horší než náušníky AT nebo výše zmíněných Sennů. Nejlepší náušníky (aspoň ty které jsem měl na uších) maj 712 z paměťové pěny. Nevím jaké náušníky měly AUT verze 701 a 702, ale ty "čínské" nejsou vyložený průšvih. Samozřejmě věřím že Utopie, LCD-4, SR-009, K872 mají náušníky lepší. Ale pořád se bavíme o sluchátkách za 180€.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Tuning jsem myslel spíš zvukový. Polstrování hlavového mostu.

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

... napríklad tuning z K701 na K712 ... stačí jednoducho zohnať náhradné náušníky na K712 a nahodiť ich na K701 :lol: ... kto neverí, nech si to vyskúša

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

Jarda: To polstrování mostu je spíše tuning co se komfortu týče. Je pravda že nejpohodlnější nejsou. Po cca 4-5hodinách je musím sundat. Bolí mě z nich nahoře škopek.
Bacil: Jo o tom jsem četl. Jenomže mě se zvuk 712 nelíbil tak jako 702. Basy v produkci hodně převažovaly a celkově byly uzavřenější než 702.

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

Aby sa aj tento starý topic o starom modeli dočkal nejakej aktualizácie, postujem video, kde týpek porovnáva K702 / HD58X Jubilee / DT880. Skrz náhlavnú maketu s mikrofonmi realne počuť zvuk všetkých troch modelov. Podľa mňa z toho najhoršie vychadzaju Beyery a najlepšie Senny, no čakal som, že to s vernosťou reprodukcie vyhrá 702. Bohužiaľ vo videu ten zvuk AKG až tak celkom nezodpovedá realite. Moja otázka teda je: Sú aj k701 "prifarbené" podobným spôsobom? 702-ky sú podľa väčšiny názorov totožné so 701, ale videl som aj (menšinový) názor, že dvojka a jednotka sú odlišné.

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

... tie rozdiely v zvukových charakteroch sluchátok (ale platí to len pre ich zjednodušené vzájomné porovnanie!) pomerne celkom korešpondujú s mojimi skúsenosťami. Problém je s posudzovaním "reálnosti"/vernosti reprodukcie porovnávaním s tým zvukom čo ten týpek vo videu označuje ako "original recording". To je virtuálny nezmysel, ktorých je na nete množstvo.

Korektne by sa to dalo porovnať s originálom iba v prípade, že by aj ten "original recording" bol tiež zvukovo deformovaný tou istou umelou hlavou osadenou tými istými (podľa mňa pomerne mizernými) mikrofónmi. To by (čisto teoreticky) bolo možné iba vtedy, keby ten pôvodný "original recording" bol reprodukovaný "ideálnymi sluchátkami" cez tú istú "neideálnu umelú hlavu" *taktone*

Žiadne ideálne sluchátka našťastie neexistujú. :lol:

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

Ak máš plus mínus podobné skusenosti s porovnanim týchto troch sluchadiel, tak K702 z toho nevyšlo oslnivo. No mne ide hlavne o 701-ky :) Je na nete pár miest, kde ľudia píšu, že zvukovo K701 = K702. No videl som aj názory, že ich zvuk je odlišný. Ako by si tieto dva modely porovnal z čisto subjektívneho pohľadu? Sú aj 701-ky také prifarbené na výškach a čiastočne aj stredoch?

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

... ja som sa tu snažil naznačiť, že z celého toho videa nikdy nebude jasné, že kde je "zvuková pravda" ... zistiť sa dajú iba relatívne rozdiely - nie to, ako vyzerá skutočne správny/vyrovnaný zvuk!!! ... s nejakým objektívnym hodnotením to nemá nič spoločné *headbang*

... podľa mňa sú K701 zvukovo presne rovnaký krám ako K702 ... mimochodom HD58X Jubilee nie sú na tom pravdepodobne zvukovo o moc lepšie ... akurát ich zvuk sa podarilo nahrať na tej "umelej hlave" tak, že sa javí najpodobnejší tomu nezmyselnému virtuálnemu "original recordingu"... tie beyery sú (podľa mňa) klasicky "ustrelené na výškach". Pre objektivitu musím ale zdôrazniť, že mnoho ľudí práve takéto "beyerské výšky" považuje za správne a naopak K701/702 a hlavne senny považujú za moc pretlmené (pod dekou) *taktone*

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Bacil2 - trocha odbočím - čo teda podla teba (v cene povedzme do 500€) nie je krám?🙂

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Ja porizoval 880-ky beyery právě po K-701, oboje jsem měl ještě nějakou dobu spolu doma. Snaživé výšky u 880 jsem vnimal jako problem jen u několika tracků z těch spousty vlastnenych cd. Typický příklad (pro mne) Genesis, The Lamb lies down.....remaster 2008. V určitých momentech přesvětlené uječené album. Nevím, kdo může považovat K-701 na vyskach za "pretlmené", moje zkušenost je taková, ze byly naopak až moc světlé. Vlastnil jsem je dobrých 6-7 let a nakonec je pustil k vode prave kvuli světlému charakteru, ktery byl po te dobe na mne uz prilis. Urcite to muzu takto vnimat i diky tomu, ze jim schazel spodek, beyery maji toho basíku o fous více. A určitě jsou Němci na těch výškách syrovější, Rakušani jemnější. Ale i tak je ta jemnost relativní, dnes mám STAXY a tomu já říkám jemná výška.

Odpovědět