Zdravím, uvažuju velice vážně o koupi sluch. zesilovače s DAC. Než vyrazím za poslechem, zajímá mě, jestli už někdo porovnával výše uvedené modely, které jsou mými favority. Případně jaké má někdo zkušenosti i jednotlivě. Nejen při využití jako sluch. zes., ale i jako převodník.
O Casea je toho na netu celkem dost, o Benchmarku moc ne.
Casea Lira Digital vs. Benchmark DAC 1
Re: Casea Lira Digital vs. Benchmark DAC 1
Taky se připojuji s prosbou: můžete se někdo vyjádřit k oběma strojům?
Koupil jsem si HD800 a chtěl bych jim pod stromeček nadělit DACana se zesilovačem.
Slyšel jsem, že se dá Lyra na HD800 naladit. Nevíte něgdo, v čem to spočívá?
Díky moc.
C.
Koupil jsem si HD800 a chtěl bych jim pod stromeček nadělit DACana se zesilovačem.
Díky moc.
C.
Tipoval bych úpravu na impedanci těchto sluchátek. Sennheisery bývají vysokoimpedanční, myslím.Cormack píše:Taky se připojuji s prosbou: můžete se někdo vyjádřit k oběma strojům?
Díky moc.
C.
U Lyry se dá upravit vlastně zabarvení zvuku. Prostě jestli analytickou, hutnější atd.
Na analogové akademii Lyra byla(analytická myslím) s HD800 si podle mě výborně sedly. S Benchmarkem jsem je slyšel bohužel před dlouhou dobou, porovnat nemůžu.
Na analogové akademii Lyra byla(analytická myslím) s HD800 si podle mě výborně sedly. S Benchmarkem jsem je slyšel bohužel před dlouhou dobou, porovnat nemůžu.
Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Díky za info.
Ještě mám takovou malou otázku: předpokládám, že zvuk jde z CD playeru do DAC přes jeho DAC a pak do sluchátek nebo jde přímo do sluchátek a DAC je jen pro převod do zesilovače? Jinými slovy, doufám, že budu ve sluchátkách poslouchat převedený zvuk DACem.
Díky.
Ještě mám takovou malou otázku: předpokládám, že zvuk jde z CD playeru do DAC přes jeho DAC a pak do sluchátek nebo jde přímo do sluchátek a DAC je jen pro převod do zesilovače? Jinými slovy, doufám, že budu ve sluchátkách poslouchat převedený zvuk DACem.
Díky.
samozrejme, z CDP jsou jen digitalni data (SPDIF)Cormack píše:Jinými slovy, doufám, že budu ve sluchátkách poslouchat převedený zvuk DACem.Díky.
Dej si pozor ať je ten transport aspoň trochu slušnější.
Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Jj. Mám DENON DCD-S10Ⅱ a Denon BDP 4010UD, tak snad jsou to slušný transporty.
Jinak s tou Lyrou je to mazec! Nechci ještě hodnotit, protože jsem nahrál jenom cca 40-50 hodin.
Jediné negatívum je to, že pokud je ta nahrávka v něčem špatná, tak je to hrozně moc slyšet. Jak nědko někde psal, že tyto sluchátka ničemu nic neodpustí, tak v kombinaci s Lyrou je to ještě zřetelnější.
Jinak s tou Lyrou je to mazec! Nechci ještě hodnotit, protože jsem nahrál jenom cca 40-50 hodin.
Jediné negatívum je to, že pokud je ta nahrávka v něčem špatná, tak je to hrozně moc slyšet. Jak nědko někde psal, že tyto sluchátka ničemu nic neodpustí, tak v kombinaci s Lyrou je to ještě zřetelnější.