Casea Lyra

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
pasul
Kontaktovat uživatele:

Casea Lyra

Příspěvek od pasul »

Dostal se ke mě přístroj Casea Lyra. Sluchátkový zesilovač moravské firmy Casea.

Před zapůjčením jsem byl dotázán, jaké operační zesilovače chci mít osazeny. Nebylo to tedy přímo podle označení, ale rozdělení je na analytický nebo studiový. Samozřejmě jsem chtěl ty analytické. Bohužel nevím přesně jaké nesou označení tyto OZ. Jsou přelepeny značkou Casea. Jen mohu naspat, že jsou v SMD provedení. Zjišťovat to bohužel nemůžu.

Krabička přístroje je opravdu velice pěkná. Pevná a robustní. Hlavně čelní panel je tedy poctivý kousek. Podílí se určitě nemalým dílem na ceně přístroje. Trochu se mě nelíbí, že přečnívá přes samotnou krabičku. Ale jinak skvělé.

Obrázek
Obrázek

Samozřejmě mi to nedalo a přístroj jsem otevřel. Díval jsem se podrobně na zapojení. Ale nemám žádné povolení cokoli psát k zapojení, tak si to nechám pro sebe. Ovšem pěkné fotografie vnitřku jsou přímo na stránkách výrobce i s měřením a tak stačí jen nakouknout. Docela dost jde vykoukat.

http://www.casea.eu/produkty.php?p=Casea%20Lyra

Lyru jsem testoval na mém systému, kde zdroj je Emm Labs CDSD SE a DAC6e SE. Bohužel Lyra nemá symetrický vstup a tak jsem musel použít cinc propojení a to kabelem Xindak FA-1. Velice slušný kabel v ceně 5000Kč. No a poté již jen Lyra a moje Sennheiser HD800. Myslím si, že opravdu jedny z nejlepších sluchátek.

Obrázek

Prošel jsem větší množství nahrávek. Avishai Cohen Trio - Gently Disturbed (RAZ DAZ), Antonio Forcione - Touch Wood(Naim), Smetana - Má vlast (MFSL/SACD), ABWH (YES) (SHM CD), The Very Best of Enya (Werner), YES - 90125 (Audio Fidelity) a mnoho dalších. Vesměs audiofilní nahrávky. Ale schválně jsem prošel obyčejné věci jako Roxete, Enya či Coldplay atd.

Zvuk tohoto přístroje v tomto osazení je opravdu špičkový. Když kouknu na cenu, tak není co řešit. Cena by určitě mohla být mnohem vyšší. Zvuk je jemný, čistý a řekl bych precizní. Sám jsem očekával superostrý nářez, kdy po chvíli odkládám sluchátka z hlavy a nelze dál poslochat. Naštěstí to tak není. Audifilní nahrávky jsou skvělé. Smetana - Má vlast a Vltava v MFSL SACD- Takhle jsem to ještě neslyšel. U vážné hudby je potřeba naprostý klid v celé poslechové místnosti a patřičná hlasitost, protože dynamika nahrávky bude určitě velice vysoká. Sluchátkový poslech to umožňuje. Na reprosustavách to večer nelze (Dětičky). Přes den to není ono. Všechny nejmenší detajly, které Emm umí nejlépe, co jsem do teď měl možnost slyšet, jsou naprosto vtahující a člověk nevěří, co tam všechno je. Samozřejmě jdou ale slyšet naprosto všechny zvuky v nahrávce. Problémy, které má sluchátkový poslech s prostorem jsou rychle zapomenuty. Antonio Forcione - Touch Wood. Zde je slyšet i náznak dobrého prostoru. Ale to připisuji konstrukci HD800. Hráči hrají všude okolo a dokážou ihned vtáhnout do děje. Skvělá nahrávka!!! U obyčejných nahrávek jdou samozřejmě slyšet i ty problémy. Například nová Enya a její výběr toho nejlepšího. Jsou slyšet obrovské rozdíly mezi jednotlivými skladbami. Něco je velice dobré, ale něco určitě ne.

Zkoušel jsem Lyru zapojit na můj druhý systém a to Mediabox MB200/Mark Levinson No.36 DAC. Mark Levinson je posazen níže a to některým nahrávkám pomůže. Hlavně ty japonské SHM. Ale vyzkoušel jsem stáhnout něco ve vyšším rozlišení. Mám tady ve flacu Sara K. - No cover 24/96. A musím říst, že to je naprosto špičkové. Opět to rozlišení a detajly okamžitě vylezou ven a jsou tam.

Takže já bych Lyru určitě doporučil. Slyšel jsem, že se chystají nějaké modifikace a výrobce slibuje ještě lepší zvuk. Sám jsem o tom opravdu začal přemýšlet. Pokud se ještě podaří udržet ta neskutečná cena, tak není o čem přemýšlet. Jen bych ještě dodal, že to chce špičkové věci okolo. Jak zdroj, tak sluchátka. Tenhleten přístroj si to zaslouží. *thumbs up*

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Slíbil jsem fotky přístroje v systému, aby si dokázal dotyčný udělat představu. Tak doufám, že to takhle stačí. ;)

Obrázek
Obrázek

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Re: Casea Lyra

Příspěvek od Mark Levinson »

To Pasul:
Pěkně jsi to napsal i nafotil, více takových věcných příspšvků na foru!
Ale neodpustím si otázku na tělo. Diplomaticky jsi napsal jak je Casea dobrá, ale musím se zeptat jak si stojí v porovnání s Tvým Lebenem, který sice není čistý sluchátkáč, ale jeho sluchátková část je považována za velmi zdařilou ;).

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Děkuji, pěkný test, Pasule.

Casea je bytostný analytik.

Volil bych verzi populist müsikalische. :twisted:

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Já si říkal, že sem nikdo nepíše a nic k tomu nemá. Že by to s váma až tak zatřáslo? Nevěřím tomu. Nebo že by nebylo co napsat k tomuto výrobku? Potom mě zase napadlo, že mydlit a hádat se bude větší legrace. Ale já to občas taky dělám, takže nemám vám co kázat. Asi český výrobek netáhne.
Zvuk Case Lyra je určitě výše posazen než Leben. Na některých nahrávkách ta ostrost a razance na středech samozřejmě vyleze ven. Je to tak. Ale stále je to dost dobré. A pokud přijde špičková nahrávka, tak člověk nechápavě musí kroutit hlavou. Poslech přitahuje jako magnet. A o to myslím hlavně jde. Takže osobně bych to viděl tak, že je třeba vlastnit oba přístroje.

A to mě již brzy přijde HR-2 Emmeline od Ray Samuels Audio. Další to velice slibný sluchátkový zesilovač, který již podle ohlasu je naprosto špičkový zesilovač pro sluchátka.

Dnes jsem zkoušel přes HD Mediabox a ML No.36 nahrávku HDend Audiophile AIR 1 a 2 ve flacu. Asi všichni znáte. Válí se to na Avaxu a je to myslím volně přístupné. Hlavně bych vypíchnul skladby od Lindsey Buckingham. Skladba Big Love je tak fantasticky nahraná. To musíte vyzkoušet. Mě to donutilo koupit si celé CD i s DVD a to Live at the Bass Performance Hall.

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

pasul píše:Dostal se ke mě přístroj Casea Lyra. Sluchátkový zesilovač moravské firmy Casea.

Před zapůjčením jsem byl dotázán, jaké operační zesilovače chci mít osazeny. Nebylo to tedy přímo podle označení, ale rozdělení je na analytický nebo studiový. Samozřejmě jsem chtěl ty analytické. Bohužel nevím přesně jaké nesou označení tyto OZ. Jsou přelepeny značkou Casea. Jen mohu naspat, že jsou v SMD provedení. Zjišťovat to bohužel nemůžu.
Jak se lisi studiove a analyticke OZ?

boxer

Příspěvek od boxer »

Já si říkal, že sem nikdo nepíše a nic k tomu nemá.

No ono co na to napsat,když s tím osobně souhlasím bezezbytku.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

david píše:
pasul píše:Dostal se ke mě přístroj Casea Lyra. Sluchátkový zesilovač moravské firmy Casea.

Byl bych velice rád, kdyby jsi tady do tohoto "mého" treadu vůbec nepsal. Tvůj příspěvek a to nejen tady chce pouze provokovat a napadat něco, o čem nemáš páru. Založ si prosím svoje vlákno a tam si to klidně řeš. Děkuji.

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

pasul píše:
david píše:

Byl bych velice rád, kdyby jsi tady do tohoto "mého" treadu vůbec nepsal. Tvůj příspěvek a to nejen tady chce pouze provokovat a napadat něco, o čem nemáš páru. Založ si prosím svoje vlákno a tam si to klidně řeš. Děkuji.
Uplne bezne se ptam, protoze me to zajima. Ale uplne klidne se tim muzes citit urazeny a dotceny, to je tvuj problem. Preji hezky den.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

pasul píše:Já si říkal, že sem nikdo nepíše a nic k tomu nemá. Že by to s váma až tak zatřáslo? Nevěřím tomu. Nebo že by nebylo co napsat k tomuto výrobku? Potom mě zase napadlo, že mydlit a hádat se bude větší legrace. Ale já to občas taky dělám, takže nemám vám co kázat. Asi český výrobek netáhne.
Český výrobek je handicap. 10 let Caseu znám, ale kdejaký cizí DAC, mě lákal víc. Až ten večer na sluchátkovém srazu, Sirius 2, vs. můj super highendový player, ale o tom píšu jinde...

Test je nenapadnutelný. Je doslova na titulku. Nenechal jsi mi ani vlákénko k diskuzi, odpověděl jsi na všechny eventuální dotazy, no prostě vynikající test. A k tomu všemu, žádný vulgarismus. Ani Tvoje slavné hnojačky operáčky apod. Jak se mám hádat, když je test perfektní?
Když jsem skypeoval s Danem Vránou z Novo Jičínské centrály o tomto tvrdom Highendě, povedal mi, že volba zvuku je otázkou trhu. Trhnul bych tam ECC-802 Teslu, Mullard, nebo Philips. Tak asi tak. :-)
Zvuk Case Lyra je určitě výše posazen než Leben. Na některých nahrávkách ta ostrost a razance na středech samozřejmě vyleze ven. Je to tak. Ale stále je to dost dobré. A pokud přijde špičková nahrávka, tak člověk nechápavě musí kroutit hlavou. Poslech přitahuje jako magnet. A o to myslím hlavně jde. Takže osobně bych to viděl tak, že je třeba vlastnit oba přístroje.
Volím raději jemný zvuk, zkušeně laděný na pomezí monitoru a jemného zastření pro Cassandry Wilson sykavky, podobně jako se povedl Casea Sirius 2 v playeru Cambridge Audio 340.
Bravo Casea!
Bravo Pašul!

knopi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knopi »

Také se přidávám mě se to moc líbilo více takových příspěvků, je vidět že sis s tím dal opravdu práci. Já (ten dotyčný :) ) ještě jednou moc děkuji za pěkné fotky a tvůj čas. V každém připadě bude velmi zajímavé jak si u tebe povede v této konkurenci ten HR-2.

Hopp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hopp »

pasul
Budes mat casom k dispozicii aj Caseu Lyra Digital ? Zaujimalo by ma porovnanie napr. s Benchmarkom ale aj so sluchatkovymi zosikmi, ktore si vlastnil.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Hopp - Takže pokud jde o Caseu, tak velice rád bych to vyzkoušel. Pokud by vlastnil nějaký audiofil v mém okolí, tak to zcela určitě vyzkouším. Strašně rád bych vyzkoušel nějaký ten přehrávač se Siriusem II a symetrickým výstupem. Porovnání s Emm mě velice zajímá. Zamakám na tom.

Já vlastnil pouze jeden sluchátkový zesilovač. A to byl Edgar SH-1. Doufám, že to označení nemotám. Prodal jsem jako celé kombo s AKG 701. Velice dobrá kombinace. Vyměnil jsem ještě ty OZ NE5534 za OPA 627. Bylo to opravdu bez námitek. U AKG 701 je potřeba volit správný zesilovač. Jsou to přeci jen hodně přesné a hodně výš posazené sluchátka. Nějaké lampičky prostě musí k těmto kouskům být. ;)

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Dostal jsem ty druhé operační zesilovače do Casea Lyra. Chtěl jsem to včera pořádně otestovat. Ale byl jsem vyhnán z poslechového křesla. Malej má 2 roky a projel celého Nohavicu-Divné století a nato si dal hned svoje oblíbené hitovky(Skákal pes, Kočka Leze dírou a pod.) No poslouchal asi 3 hodiny v kuse. Takže veeeelká spokojenost. Jednu výhodu to má. Ihned zavládne klid v celém domově. Dneska to už ale pořádně protáhnu a vyzkouším.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

pasul píše:Mám tady ve flacu Sara K. - No cover 24/96. A musím říst, že to je naprosto špičkové.
já do teď Saru K. moc nemusel, přišlo mi to jako dobře nahraná nuda, ale tahle deska je jiná než ty další dvě co mám, a líbí se mi. a v HD je fakt super.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Pokud tento sluchátkový zesilovač nemá korekce ,je to jen hrnec do uší. Slyšel jsem hodně drahé sluchátkové zesilovače a humus mají stejný zvuk a to plochý. *thumbs down* Je potřeba upravit zvuk špatných cd ,ale i dobré cd mají nedostatky.Letos budu mít hodně dobrý sluchátkáč ve třídě A s korekcemi . Až ho budu mít poreferuji. *thumbs up*

Odpovědět