Focal Utopia
Focal Utopia
Přemýšlím o náhradním kabelu k Utopiím. Má někdo zkušenost?
Zatím vybírám mezi Lavricables Grand a Nordost Heimdall 2. Co jsem se dočetl,tak k těmto sluchátkům jsou vhodne např. kabely Kimber Axios,Prion 4 a Danacable Lazuli Reference,ale cena těchto kabelů je nad můj finanční limit.
Zatím vybírám mezi Lavricables Grand a Nordost Heimdall 2. Co jsem se dočetl,tak k těmto sluchátkům jsou vhodne např. kabely Kimber Axios,Prion 4 a Danacable Lazuli Reference,ale cena těchto kabelů je nad můj finanční limit.
Re: Focal Utopia
Zdravím uběhl nějaký čas a na toto vlákno ,jak vidím nikdo nereagoval. Jsem majitelem Utopie a mám podobnémyšlenkové pochody. Zajímá mne zdali jsi za tu dobu nějak pokročil, případně zkušenosti.
Zdravím,nakonec jsem koupil zánovní Nordost Heimdall 2 a jsem spokojen. Výhodou tohoto balení kabelu jsou redukce z XLR na 6,3mm a 3,5mm a lehkost "pírka". Nevýhodou je ovšem celková nepoddajnost a určitá křehkost kabelu. Pokud si představíš řekněme kabel RCA ,tak je to s poddajností přibližně stejné. Po zvukové stránce bohužel nemám srovnání s dalšími konkurenčními kabely. K Utopiím jsem ještě dokoupil Meze Empyrean. Skladový kabel byl ještě větší katastrofa než u Utopií. K Empům jsem koupil Forza Audio hybrid a s těmito sluchátky se úžasně páruje. Možná by to byla kabelová cesta i k Utopiím. Jedná se ještě o zaplatitelný kabel,velmi poddajný,ale i těžký.
K Utopiím bude asi sázka na jistotu něco z produkce Danacable Lazuli,ale ceny jsou nastaveny celkem optimisticky.
Jaký zesilovač k Utopiím používáš?
K Utopiím bude asi sázka na jistotu něco z produkce Danacable Lazuli,ale ceny jsou nastaveny celkem optimisticky.
Jaký zesilovač k Utopiím používáš?
Zdravím. Zkušenost s kabelama, bohužel není žádná. Trochu mne zajímaly kabely moon audio, ale tady stejně jako u Danacable je možno objednat mimo EU, což znamená clo a DPH.Jinak poslouchám přes Chord hugo 2 a tam je trochu problém se zemněním, nebo něčím takovým. Přes originál kabel nic neruší, ale s prodloužením je problém s brumem.Takže není kde vyzkoušet.
Jaká je tvoje zkušenost s originálním kabelem Utopie a případně nějakou náhradou?
Miles1958: Jestli Ti mohu dát nějakou radu,tak neřeš sluchátkový kabel,ale sluchátkový zesilovač k H2! Vhodný zesilovač vystřelí Tvoje Utopie do nepoznaných výšin. Věř mi,vím o čem mluvím. Ze začátku jsem používal taky H2 s Utopiemi,ale v zápětí jsem zjistil,že H2 je výborný DAC,ale už horší sluchátkový zesilovač. To platí i o TT2. Koupil jsem k H2 použitý sluchátkový zesilovač Violetric V281 a propojil je RCA kabely. Byl to obrovský zvukový upgrade. V281 bych používal dodnes,ale nerozuměl si s Empyreany,tak jsem ho prodal a koupil lampáč Euforia AE,který si rozumí s oběma sluchátky. O zvuku Utopie s dobrým lamp.zesilovačem se nebudu rozepisovat,to se musí zažít.
1) Pokud bys šel do tranzistorovéhe zesilovače,tak vhodný by byl s teplejším zvukovým podpisem,aby zkrotil ostrost výšek Utopie.
2) Pokud bys chtěl jít s Utopií na vrchol ,dobrý lampový zesilovač bude to pravé,ale počítej,že by Ti to nedalo a točil bys různé elektronky pro změnu zvukového podpisu.
Pokud Ti H2 s Utopií vyhovuje,neřeš kabely. Za tak malou zvukovou změnu tolik peněz za nový kabel opravdu nestojí.
Bydlím v Brně,pokud bys měl zájem o poslech-není problém.
1) Pokud bys šel do tranzistorovéhe zesilovače,tak vhodný by byl s teplejším zvukovým podpisem,aby zkrotil ostrost výšek Utopie.
2) Pokud bys chtěl jít s Utopií na vrchol ,dobrý lampový zesilovač bude to pravé,ale počítej,že by Ti to nedalo a točil bys různé elektronky pro změnu zvukového podpisu.
Pokud Ti H2 s Utopií vyhovuje,neřeš kabely. Za tak malou zvukovou změnu tolik peněz za nový kabel opravdu nestojí.
Bydlím v Brně,pokud bys měl zájem o poslech-není problém.
Díky za reakci. Bohužel jsem až z Plzně. Škoda. Pokud máš ještě H2, zajímalo by mne zdali při vypnutém H2 a zapnutém napájení se neozývá ve sluchátkách brum (pravý kanál, jako u mne). Pokud H2 zapnu brum zmizí. Toto se děje při použití krátkého kabelu s prodloužením a rovněž s delším kabelem XLR přes redukci. Krátký kabel bez prodlužovačky brum nemá. Nevím jestli prodlužovačka, nebo delší kabel, chytá nějaké rušení, protože, pokud kabel nechám zasunutý s odpojenými sluchátky a sluchátka zapnu přes jack 3,5 je tam brum také. Pokud prodlužovačku z 6,3 vypojím brum zmizí. Každá rada drahá. Při poslechu žádný problém není,ale....
Kabel zatím řešit nebudu. Pokud se k tomu dostanu zkusím nějaký zesilovač.
Kabel zatím řešit nebudu. Pokud se k tomu dostanu zkusím nějaký zesilovač.
Ahoj,zkoušel jsem vypnuté H2 se zapnutou nabíječkou. Žádný brum jsem ve sluchátkách neslyšel. Použil jsem kabel xlr s redukcí na 3,5 i 6,3mm. K H2 mám připojený streamer 2go,ale to by nemělo mít vliv. Jinak obojí prodávám,přešel jsem na TT2 a streamer Innuos zen mk3.
Takže poslední resumé z testování. Všechny kabely mají brum a to pouze v pravém kanále. Méně citlivé a kratší kabely mají slabší brum, citlivější a delší větší a to včetně originálních (při vypnutém hugo 2 a zapnutém napájení).Při samotném poslechu a tedy při aktivním hugo 2 tam nic není. Asi se už opakuji, ale otravuje mne to. Vypnu chord a mám sluchátka ječtě na uších a naskočí brum. Pokud mám sluchátka připojená jack 3,5 a vedle připojím, třeba než samotnýdelší kabel, brum se zvětší. Myslím, že to není v pořádku. Zkusím se obrátit na podporu Chordu, jestli k tomu zaujmenějaké stanovisko.
Chápu tvou frustraci. Myslím,že takové chování H2 normální není. Pokud si člověk kupuje prémiový produkt boutiquové značky,tak předpokládá ve všech směrech jeho absolutní funkčnost. Jestli mohu doporučit,tak bych se zaregistroval na head-fi.org,kde je dlouhé vlákno k Hugo 2 a vznesl dotaz ohledně tvého problému. Nachází se tam celosvětová komunita a trouchám si říct,že se někdo k tvému problému fundovaně vyjádří. To vlákno navštěvuje i samotný Rob Watts. Až potom bych kontaktoval podporu chordu.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
mozna za to nemuze kabel ale zemni smycka
To je možné, ale jak si pomoci. Nejsem zrovna v tomto oboru fundovaný.
Již jsem se zaresgistroval, tak uvidíme. Ještě se zeptám, jaká je tvoje zkušenost TT2 versus Hugo 2 s ohledem na sluchátkový poslech a případnou investici?Ptakopysk píše: ↑16 pro 2022 10:22Chápu tvou frustraci. Myslím,že takové chování H2 normální není. Pokud si člověk kupuje prémiový produkt boutiquové značky,tak předpokládá ve všech směrech jeho absolutní funkčnost. Jestli mohu doporučit,tak se zaregistroval na head-fi.org,kde je dlouhé vlákno k Hugo 2 a vznesl dotaz ohledně tvého problému. Nachází se tam celosvětová komunita a trouchám si říct,že se někdo k tvému problému fundovaně vyjádří. To vlákno navštěvuje i samotný Rob Watts. Až potom bych kontaktoval podporu chordu.
Pokud jde o přechod z H2 na TT2 tak s TT2 získáš podobný, ale dospělejší zvuk. Ovšem H2 jako DAC si vede velmi dobře. Velmi dobře jednotlivé nuance zhodnotil Pavel1757 ve fóru avmania.Pokud si zadáš odkaz na Google test TT2, tak by ti to mělo vyběhnout. Za mne, pokud bych se rozhodoval mezi H2 +dobrý sluchátkový zesilovač a nebo samotné TT2, tak s velkým náskokem vyhraje první možnost. H2 je na svou velikost neuvěřitelně dobrý DAC, ale to se nedá říct o sluchátkovém výstupu. TT2 mám necelé dva týdny, sluchátkový výstup zní lépe než z H2, ovšem já jsem propadl kouzlu lampového zvuku,tak TT2 používám pouze jako DAC.