Hľadanie normálneho "200-eurového" zvuku

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
bacil2
Kontaktovat uživatele:

Re: Hľadanie normálneho "200-eurového" zvuku

Příspěvek od bacil2 »

RODE NTH-100 !!!
Prvé dojmy:
... žeby konečne štúdiový zvuk "za hubičku", ktorý sa skutočne na nič nehraje? ... žiadny kvázi-priestor, ktorý sa hneď musí zapáčiť každému "hifi-greenhornovi" z ulice ... v kritickom pásme medzi 2 až 5kHz konečne počuť, čo sa tam skutočne deje (a hlavne čo sa tam nedeje) ... trubky začínajú mať ten "správny říz" ... počuť čo má Anča Lenoxová skutočne v hrdle (album Nostalgia) ...
*2thumbsup*

PS: aktuálne, v rámci úvah o "hyperrealite" vo vedľajšom vlákne, odporúčam "čisto študijne" vypočuť si tento produkt od protinožcov na vlastné uši ;)
Přílohy
RODE NTH-100__b.jpg
cable_RODE NTH-100__.jpg

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

Už len keby sa tieto "študijné materiály" dali vypožičať v miestnych (krajských) "posluchových knižniciach" na domáce používanie aspoň na taký týždeň - dva, hneď by sa veselšie diskutovalo, porovnávalo, filozofovalo... a možno aj vyberalo.

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

Dinosaurjr píše:
18 bře 2021 20:20
V této cenovce je to stále jen kompromis (můj studiový tip DT-770 Pro). Ale raději o trochu navyš rozpočet a zkus HD-650 (ca 350 EUR) a budeš mít na dlouho po starostech... Asi za "neslušné" finance, ale bez kompromisu a klídek, kdy sluchátka řešit již nebudeš. Ostaní části řetězce asi ano budou k zlepšování než dorovnají úroveň sluchátek *palec*
Nechcem sa v tom veľmi rýpať, ale pripojiť HD650 k zosilnovacu, ktorý je drahší a prehravacu, ktorý je výrazne drahší, trochu nekorešponduje s teóriou, že najdôležitejšou a teda najdrahšou časťou zostavy majú byť slúchadlá.

michal84
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michal84 »

Ahojte, skúsim sa zeptat, potrebujem riešiť náhradu za moje Beyerdynamic Custom One Pro. Aktuálne nemám ani jasno či uzavrené alebo otvorené, poslech bude jen doma a teoreticky by ani otvorené nemali nikoho rušiť. Je teda lepšia volba otvorené ak nepotrebujem chrániť okolie a zároveň seba pred okolím? Automaticky mi vyvstala volba Beyery DT770 alebo DT990. Nicmene už roky ma láká skúsiť Grado, nemám s nimi skúsenosť, je to spíš nejaká osobná sympatia ... líbili by sa mi SR225.
Jaký je Váš názor?

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

Riešil som podobnú úlohu. Skončil som u otvorených HiFiMan HE400i 2020. Neutrálne slúchadlá s množstvom detailov. Ďalšie tipy sú Beyerdynamic DT880 alebo AKG K702, všetko sluchátka s neutrálnym zvukom.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

O K702 se dá říct ledacos, třeba že prakticky nemají basy a jsou "uřvaný" a utřískaný jako hrom, ale že mají neutrální zvuk se o nich tada fakt říct nedá.

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

Liamee
Kam by si ich zvuk zaradil ty ?

michal84
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michal84 »

A co tie Grado, mate niekto skusenosti?

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

adrian píše:
15 úno 2025 17:41
Liamee
Kam by si ich zvuk zaradil ty ?
Máš to jasně napsaný v mým předchozím příspěvku.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Ja mam doma Bang Olufsen H6 na praci a Shure 940 na normalni poslech. Kazde hraji jinak a vyrovnanejsi jsou rozhodne Shure. AKG 702 jsem mel a jsou opravdu dost specificka. Nepises cim je budes krmit.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

michal84

Já nejsem sluchátkovej, ale Grado vlastní můj Hifikámoš, ale to jsou sluchadla mimo Tvůj rozpočet. Jedná se o Grado HP100 SE a to jsou super sluchátka nejvyšší kvality a mají i odpojitelný kabel pro možnost testování. Skutečně fantastický zvuk. Jiný kámoš vlastní Grado Prestige SR325. To jsou celkem přijatelná sluchátka, kabel je napevno, ale zvuk je velice dobrý. Cena někde kolem 8 litrů a to by se snad ještě dalo. Tyto můžu doporučit. Jsou to všechno otevřená sluchátka.
Bohužel SR225 jsem neslyšel, ani je nikdo z mých kámošů nevlastní. Ti sluchátkoví fajnšmekři jedou na Hifimanech, či Focalech, ale to je kategorie mimo mně - to bych za sluchátka nedal.

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

Hifimany sa dajú kúpiť za polovicu z druhej ruky vo veľmi dobrom stave. Momentálne sú v ponuke HiFiMan Sundara za cenu 200,- euro a to sú už sluchátka s výborným zvukom. Sám vlastním len HiFiMan HE 400i a so zvukom som spokojný.

Odpovědět