Kolik investovat do sluchátkového zesilovače?
Re: Kolik investovat do sluchátkového zesilovače?
Me oslovil sluchatkovy vystup integrace Accuphase E206. Verim, ze u teto znacky nejde o zbytecny doplnek.
Pořídil jsem synovi k AKG K701 DAC/sluchátkový zesilovač Audio-GD R2R 11: http://www.audio-gd.com/R2R/R2R11/R2R11EN.htm
A musím říct, že jsem dost překvapený, co z té kombinace leze. K AKG701 rozhodně doporučuju, vynikající kombinace.
(Zkoušel jsem krátce i R2R 11 > Sennheiser HD800 a tam bych to hodnotil přijatelně, což je v případě HD800 docela pochvala, protože uřídit je alespoň trochu přijatelně není pro mé uši úplně snadné.)
A musím říct, že jsem dost překvapený, co z té kombinace leze. K AKG701 rozhodně doporučuju, vynikající kombinace.
(Zkoušel jsem krátce i R2R 11 > Sennheiser HD800 a tam bych to hodnotil přijatelně, což je v případě HD800 docela pochvala, protože uřídit je alespoň trochu přijatelně není pro mé uši úplně snadné.)
Audiogd fandím, bohužel v případě kombinace NFB15 + AKG K701 šlo o zklamání, sluchátka postrádala dynamiku i basy. Pak jsem pořídil CW HYPA1 a následně LittleDot3, obojí úplně jiný level. Na svých stránkách však Audiogd píše:
Sound flavor different between R2R 11 and NFB-11:
They are not which is better but most different on the flavor and worth own both just like you own some different headphones.
NFB-11 sound detail, dynamic, control but not bright and hash.
R2R 11 had the exotic sound quality! Smooth, coherent and analogue, it had not emphasize anythings but had not miss.
E.g : You can image the NFB11.28 like a high defined digital photo but the R2R 11 is a like real oil painting.
NFB11 by měla být kvalitou dál jako NFB15. Tvá kombinace může být zajímavá, pokud je tomu jak přirovnávají
.
Sound flavor different between R2R 11 and NFB-11:
They are not which is better but most different on the flavor and worth own both just like you own some different headphones.
NFB-11 sound detail, dynamic, control but not bright and hash.
R2R 11 had the exotic sound quality! Smooth, coherent and analogue, it had not emphasize anythings but had not miss.
E.g : You can image the NFB11.28 like a high defined digital photo but the R2R 11 is a like real oil painting.
NFB11 by měla být kvalitou dál jako NFB15. Tvá kombinace může být zajímavá, pokud je tomu jak přirovnávají

Zkoušel jsem to jen chvíli na pár písničkách - AKG K701 jsou syna. Signál jel z notebooku přes USB přímo do R2R 11, který jsem přepnul asi na "low gain". Basy jsem nepostrádal, naopak mě jejich přítomnost příjemně překvapila. Dynamiku jsem nestihl posoudit. Zvuk byl příjemný a velmi poslouchatelný, líbilo se mi to. Klidně bych souhlasil s tím "analogový" atd., dle citace z jejich stránek. Před lety jsem AKG K701 měl a takhle příjemně hrát si je nepamatuju, byl to skutečný zážitek z hudby. Při tom krátkém poslechu nic netahalo podstatně za uši. Někdy si to budu muset zopakovat.
Nezkoušel někdo sluchátkáč S.M.S.L SP200?
https://www.amazon.com/gp/product/B07ZJ ... _477985200
Implementace technologie THX AAA 888. Udávané parametry špičkové, cena rozumná. Jak to reálně hraje?
Implementace technologie THX AAA 888. Udávané parametry špičkové, cena rozumná. Jak to reálně hraje?
Zkus kontaktovat uživatele rendyG na Avmanii, má ho v kombinaci s HEX v2
SMSL bych se vubec nebal, mel jsem od nich DAC M8 a v praci k velke spokojenosti pouzivam minimalisticky headamp IDEA k Bang Olufsen H6.
Díky! Kupovat neplánuju, mám vyřešeno. Jen mě to SMSL zaujalo souběhem slušných parametrů i ceny. Třeba to někomu pomůže, inspiruje ke koupi a napíše sem reálné zkušenosti. Pokud vím, tak THX888 má kromě toho SMSL integrovaný jen mnohem dražší, ale opěvovaný Benchmark HPA4, který je současně předzesilovačem a má pár zajímavých věcí navíc.
Starší THX AAA 789 měl např. dobře měřený i hodnocený Massdrop (Drop+) THX AAA 789.
Starší THX AAA 789 měl např. dobře měřený i hodnocený Massdrop (Drop+) THX AAA 789.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Odporúčanie na SMSL SP200 som nedávno našiel na FB. Používateľ napísal zhruba toto:hřebík píše: ↑21 úno 2020 20:49Nezkoušel někdo sluchátkáč S.M.S.L SP200?
- Ako hlavný stroj používa Violectric V281, ktorý možno má viac detailov, ale SMSL a Violectric v podstate nehrajú až tak rozdielnu ligu
- SMSL veľkosti externého HDD je 7 x lacnejší než Violectric.
- SMSL má stabilné 3 Wpc na kanál do 32 Ohm,
- SMSL má naprosto neutrálny prednes s úplne čiernym pozadím, totálne transparentný a agilný, veľmi slušný priestor.
- SMSL odporúča tomu, kto hľadá poriadny slúchadlový zosilňovač a netúži po sladkom zasnenom lampovom zvuku.
- SMSL nič neopraví, nič nevylepší a nič nepokazí. Je to lupa.
Snáď sa dotyčný člen FB skupiny neurazí, že som použil jeho vyjadrenia.