Kolik investovat do sluchátkového zesilovače?

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
insight
Kontaktovat uživatele:

Kolik investovat do sluchátkového zesilovače?

Příspěvek od insight »

Zajimal by mne vas nazor na to kolik ma smysl investovat do sluchatkoveho zesilovace. Chapu, ze univerzalni cifra ani pravidlo neni a ze zalezi nejen na cene, ale i na narocnosti sluchatek... Spis se ptam na takovy hruby nastrel: 1) jestli se pohybovat okolo podobne sumy jako staly prislusna sluchatka a 2) zda rozdily mezi sluchatkovymi zesilovaci v KVALITE a CHARAKTERU zvuku jsou obdobne rozdilum integrovanych zesilovacu pri poslechu z repro nebo mensi. V mem pripade by slo o sluchatka AKG K701, jejichz cena za nove postupne spadla z nejakych 8.000,- na 4.000,- Momentalne je napajim z Fiio E09K Qogir za tusim 3.000,-za novy. Ma smysl se pidit po moznem upgradu zesilovace? jako ze neco z druhe ruky za 4-5.000,-? Budu rad za nazory jak v te obecne rovine, tak v pripade mem konkretnim. Dekuji

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Re: Kolik investovat do sluchátkového zesilovače?

Příspěvek od hřebík »

...kolik kapsa dovolí. Hlavně aby sluchátkový zesilovač i zbytek sestavy ke sluchátkům seděl.

Osobně jsem vlastnil sluchátkové zesilovače vždy cenově min. na úrovni sluchátek či dražší, ale opakuji, že je potřeba řešit primárně vhodnost zesilovače ke konkrétním sluchátkům a zbytku sestavy. Samotná cena nemusí být ukazatelem ničeho, při nevhodném párování to nemusí hrát dobře, bez ohledu na cenu.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

10.000. K tem AKG nebo podobnym.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Viděl bych to stejně, měl jsem AKG 701 i 702 a provozoval jsem je s HYPA1, který vystřídal Little Dot 3 a max. spokojenost *palec*. Tato AKG jsou docela potvory náročné a třeba s audiogd NFB15 to byla bída a tipuji, že Fíjo na tom bude podobně. Preference poslechu dělají hodně, s HYPA mě nějak omrzely a teprve elektronkové světlo mě navedlo správný směrem *2thumbsup*. To nemluvím o tom, že i s preampem/headampem jako je HYPA jsem točil volume do 3/4, což LD3 nemám potřebu zesílit ani na 12h.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Koukám,že hypa se stále pohybují kolem 18.000,ale little Dot se dají pořídit v librách za polovic!!!

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

HYPA1 sem v 2nd hand koupil za 8k, mozna us nova verze podrazila, ale stavala kolem 10k.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Tak všude čtu,že ty 701 jsou za ty prachy asi fakt nejlepší,lepší než Beyery 990 i 880 a zřejmě mnoha lidem sedí líp i než Seny 600.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

Zajímavé jak se liší poslechové preference. Já měl Little Dot Mk IV, tedy vyšší model než zde zmíněný MK III. Hrálo to s AKG K701 slušně, ale to je tak vše. Teprve přestup na kvalitní tranzistorový zesilovač z nich však dostal o poznání víc. Koupil jsem k nim Dispre II -
spoustu nových detailů, rychlost, pevné basy, prokreslené výšky, prostor, prostě paráda. Následně upgrade na Dispre II Jfet - opět lepší a skončil u zmíněné Hypa 1, která je zdaleka nejlepší. S Little Dotem Mk IV bych se ani neuvažoval srovnávat, je to jiná liga (o dost níže). Ale to je právě ono, koudy42 to slyší opačně. Je to sranda to hifi :D Mymslím, že bota mohla být ve špatně nastaveném gainu. Málokdy mám potřebu vytočit přes 1/4 hlasitosti s jakýmikoliv sluchátky. Ale ne každý tranzistor je ok, třeba BV Audio Headamp nebyl s AKG tak dobrej ani jako Dispre.
kabelguru.cz

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Bazi 36 píše:
26 lis 2017 20:57
Tak všude čtu,že ty 701 jsou za ty prachy asi fakt nejlepší,lepší než Beyery 990 i 880 a zřejmě mnoha lidem sedí líp i než Seny 600.
Ono záleží dost na tom, co člověk od sluchátek čeká. U mne tedy přesně jak píšeš. Senny naprosto ne, Beyery mě neberou, Q701 vítězí. HYPA mne ale moc nepřesvědčila. Každý to má trochu jinak...chce to slyšet na vlastní uši...

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

AKG 701 si hrají "po svém" a né každý je musí. U Little Dota záleží na elektronkách i nastavení jumperů dle impedance sluchátek. Tesla za pár Kč hrají pro mě lépe jako oblíbení zahraniční značky co stojí stovky korun. Hypa byla pro mě moc akurátní a tak došlo na elektronky a není cesty zpět *jupi*. Jinak jak bylo řečeno, to je na tomto koníčku zajímavé *sunglases*.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Pro kocmeister: ten dispre II jsi měl jako predzesik na 701 a cims to krmil,cédo,vinyl,streem že zvukovky? Zkousels je i s klasickým tranzistorovym zesikem se sluchátkovým vystupem? Já je chtěl fouknout i do sacd přehrávače marantz s korigovatelnym sluchatkovym vystupem,ale hodně lidí to kritizuje s tím,že i u drahého cd playeru bude ten sluchátkáč shit!!!

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

Krmil jsem to z pc a dacu Casea Cepheus. Sluchátkový výstup klasickýho integráče jsem nezkoušel, protože jsem ho v tý době neměl. Ale taky se přiklánim k názoru, že to asi nebude žádná hitparáda. Soudim podle toho jak se sluchátka chovaly při použití různejch sluch. zesilovačů.
kabelguru.cz

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

No vidím,že nejlepší možnost bude vzhledem k hodně povedenému DACu v marantzu,soupnout mezi to,přes klasický audio cinche,nějakej slušnej headamp,ale musím vyzkoušet,každej se fakt přiklání k něčemu jinému,byť s totožnými k 701.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

V době kdy jsem zkoušel HYPU, testoval jsem taky sluch. výstup z AVR Onkyo TX-NR 5000 a SACD Marantz SA-15S2. Na všem ta sluchátka hrála v pohodě,HYPU jsem proto vrátil zpět výrobci. Pak jsem užíval výstup peampu CA 851E. Nyní jsem takzvaně "bez dírky", tj. nemám je kam strčit, žádný můj stroj nemá sluch. výstup. Budu muset sluchátkáč taky řešit. V Audigu jsem je testoval a vybral z deseti modelů na BURSON AUDIO HA-160D. Je to drahý zesilovač, ale líbilo se mi, jak to hrálo.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

U integráčů obecně těžko říct, někdy před 10 či víc lety jsem měl nějaký stereointegráč v ceně do 10 000, už si ani nepamatuju značku :) A AKG K701 ani Senny HD600/650 na tom nic moc. Little Dot MKVIIIse byl značně lepší, ještě ho mám doma a možná zas někdy poslechnu.

Z integráčů můžu ke sluchátkům rozhodně doporučit Lebeny, krátkodobobě jsem slyšel CS300 a dlouhodobě poslouchal CS600. Oba mají sluchátkový výstup hodně nadprůměrný, navíc ta "magie" dolaďování zvuku lampama, na tom se dá hezky ujet :)

Odpovědět