Koss Porta Pro - boze co to je za smejd?

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Koss Porta Pro - boze co to je za smejd?

Příspěvek od drfish »

Porty byly velmi průměrné sluchátka a i v době, kdy byly jak říkáte "ještě dobré". Basovaly jako blázen a všichni jsme si v té době kupovali Sony turba zhruba v tomto duchu-
http://salestores.com/somdtinveheb.html
Byly tenkrát za 600 a víc kč a hrály daleko líp než přebasované Kossy. Porty byly vždycky jen předražená reklamní bublina pro milovníky basů. Tehdy ještě málokdo uměl dělat basovací sluchátka :lol: , tak byly Porty na trhu populární. A recenze ve Stereu to zvedaly ještě výš. Dodnes je prodej Koss u nás na velmi slušné úrovni, přestože kvalitou jejich sluchátka příliš nevyčnívají. Dobré jméno umírá velmi pomalu....

davidm535i
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidm535i »

to vypada na uplaceni vlivnych HiFi periodik :shock:

Pamatuju si, jak je nasem Stereovideo (ci jak se ten platek jmenuje) totalne vychvalili.
Bud byl redaktor nahluchlej, nebo ... :mrgreen:

D.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

No ale primárně nebyly určeny pro domácí poslech ale k walmanům a discmanům. Mám dvoje, jedny limitovaná edice k 25? letům, fakt je, že k PC dobrý, ale starým Lenco K105-106 se nevyrovnají ani omylem.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Doktore fiši, to je právě problém posuzování sluchátek určenejch k venkovnímu poslechu.Sluchátka na ven prostě musej bejt přebasovaný, protože jinak se venku na ulici v hluku, basů nedočkáš.Stejně tak ve vlaku, v autobuse.
Vždycky jsem Porty používal ve spojení s discmanem.

P.S. ještě k těm SONY turbo...to si asi děláš legraci, fakt si myslíš, že hrajou líp než starý Porty ?

To teda ani náhodou !
Turba jsou proti nim takový huhňálky.Můj kamarád je má doma, origo koupený v tý době (stály tisíc korun).Vždycky když jsem si je půjčil, tak mě udivilo, jak špatně hrajou.
kabelguru.cz

davidm535i
Kontaktovat uživatele:

Prosim Vas, hlavne se mi tu nehadejte jako kvuli kabelum :-O

Bez urazky, ale spatne asi pravdepodobne budou hrat oboje *2thumbsup*

Pamatuju si na zacatku me HiFi kariery nekdy po revoluci, ze jsem si koupil asi za 550Kcs ma prvni "otevrena dynamicka" no-name sluchatka (a ani nemel snad poneti, co to znamena), coz byl tenkrat na mne jako studenta balik :o , a byl jsem z nich totalne unesenej. Hraly hodne slusne, az nejaky vetsi Sennheisery je sesadily z trunu (castecne to bylo i tim, ze se pomalu casem rozpadly). Byly "Digital-ready", coz bylo rozhodujici zaklinadlo. :roll:
Take byly urceny k discmanum, ale hraly slusne vyrovnane vsechny frekvence.

No, za 14 dni budu asi v USA, tak se tam schvalne podivam, jak hrajou ty emericky originalni skvosty *thumbs up*

David

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

davidm535i píše:Prosim Vas, hlavne se mi tu nehadejte jako kvuli kabelum :-O

Bez urazky, ale spatne asi pravdepodobne budou hrat oboje *2thumbsup*

Pamatuju si na zacatku me HiFi kariery nekdy po revoluci, ze jsem si koupil asi za 550Kcs ma prvni "otevrena dynamicka" no-name sluchatka (a ani nemel snad poneti, co to znamena), coz byl tenkrat na mne jako studenta balik :o , a byl jsem z nich totalne unesenej. Hraly hodne slusne, az nejaky vetsi Sennheisery je sesadily z trunu (castecne to bylo i tim, ze se pomalu casem rozpadly). Byly "Digital-ready", coz bylo rozhodujici zaklinadlo. :roll:
Take byly urceny k discmanum, ale hraly slusne vyrovnane vsechny frekvence.

No, za 14 dni budu asi v USA, tak se tam schvalne podivam, jak hrajou ty emericky originalni skvosty *thumbs up*

David
Buď ujištěn, že ty emericky originalni skvosty jsou vyráběny v Číně, stejně jako skvosty prodávané u nás.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

šeďour:
S tím nabasováním máš samozřejmě pravdu, a já vím, že se venkovní sluchátka nedají hodnotit v tichu doma. V městském provozu se ten "přebasovaný" zvuk výrazně zlepší. Přesto jsem tehdy volil Turba, nejsem basový typ. Taky jsem to měl k discmanu. Měl jsem tehdy (polovina 90.let)přístup k většině komerčně prodávaných věcí, mohl jsem si to v práci vyzkoušet. Sto lidí, sto chutí...možná jsme měli na krámě taky nějaký špatný Porty ;)

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

No jo, oni ty dobře hrající starý Koss Porta Pro, budou asi nakonec jenom mýtus, šířenej majitelama těhle sluchátek, z nostalgie k nim.Já jsem taky jeden z nich...

Ono to bude stejný, jako když musim poslouchat jiný starý nostalgiky.Jako třeba jak ta stodvacítka bylo skvělý auto, hlavně v zimě :D
kabelguru.cz

davidm535i
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem mel ted moznost poslechnout si sluchatka, pry cca 20let stara.
Je fakt, ze hrajou mnohem mene nahlas, a nejsou zdaleka tak zahuhlany.
Ale i tak je basove pasmo prilis zdurazneno, prostorovost podobna (zadna).

D.

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

v 90´letech jsem si potřeboval koupit sluchátka k minidisku. Po přečtení testu v SaV jsem se vydal do místního studia, kde jsem zkoušel AKG, Senheisser a Koss. Ze všech otevřených sluchátek co jsem zkoušel hrály Koss CD4 jednoznačně nejlépe a ty jsem zakoupil. V testu dostaly o hvězdičku méně než reference Porta Pro, však byly o 700,-Kč levnější. Po čase jsem se dostal k originálním PP a musel jsem uznat, že jsou vynikající. Rozhodně lepší než AKG 301 a 401 a myslím že i CD4 byly malinko horší na basech. To co se dnes prodává jako porta pro je asi levnej šit, kterej nemá s původním výrobkem nic společného.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Já Porty pořád sporadicky používám k Ipodu a když jdu pěšky po Praze, tak je vcelku jedno jak moc basujou, když zrovna kolem jede tramvaj ;)
Jestli ono to nebude tak, že kdysi před lety stály sluchátka dost za prd, a Kossy z nich nejlíp basovaly. Dneska bych řekl, že jsou sluchátka která i hrajou, ale my máme v hlavě tu vzpomínku...já na svoje báječný Turba, který jsem měl 10 let a asi taky nehrály, jiní zase na ty Porty, s kterými prožili mladá léta.
Dneska ale Porty (staré i nové) dle mého názoru neobstojí. Já mám teď jakési In-ear sluchátka od Sony asi za 1200 a hrajou úplně tak akorát jak bych chtěl. A takových bude asi vícero. Na zdi mi doma visí Senny PX90, což jsou základní šroty a taky nehrajou na Ipodu úplně zle, jen trochu potichu *thumbs down* . Konkurence je veliká a Porty těží jen ze jména...i když zase za 750 Kč je to asi v klidu ne?

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Ja som kupoval Koss Porta Pro v Brne okolo 1994-1995 ku prenosnému volkmenu na kazety AIWA čo mal dolby C a reverz.Tiež som to kupoval pod vplyvom recenzie a ani som ich neporovnával z inými. Prišli mi ako malé,šikovné,skladacie.
Až doma som si uvedomil ked som ich porovnal s Beyerdynamic DT 990 kupené cca 1991-1992 v Rakusku aky velký rozdiel vo zvuku je medzi nimi.

A že som kupil zle-nechal sa oklamať REKLAMOU. Chvílu som Kossy aj používal 2-3roky,hrali BUM, BUM, BUM ,stred,cink ale viac na ten volkmen(Chodil som s DT 990 dokonca aj po Prahe aj v šaline (v tramvaji,električke) a metre ked som jazdil,a pracoval tam) som mal na ušiach DT 990.
Volkmen som predal a potom aj Kossy.

Takže sklamanie ,basovali síce ako sprosté,stredy slabé ,výšky biedne,priestor tiež slabý. Skoda bolo s nimi si kaziť uši.

davidm535i
Kontaktovat uživatele:

jimmi píše:Takže sklamanie ,basovali síce ako sprosté,stredy slabé ,výšky biedne,priestor tiež slabý. Skoda bolo s nimi si kaziť uši.
To jsem rad, ze nejsem nahluchlej, a vidim to stejne. *thumbs up*

David

Teti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teti »

Take je mam k notebooku a mam original Koss. Jsou trochu prebasovane a a vysky nic moc, ale jsou prijmne na poslech. Ja od nich ale neocekavam hifi zvuk a jsem spokojeny. Zalezi co od nich chces.

davidm535i
Kontaktovat uživatele:

Tak ja jsem od nich neocekaval zadnej zazrak, a jak jsem psal nahore, doufal jsem, ze k laptopu neurazi, ale urazily, a to pomerne huste! *fnuk*
Nejde tady o 750Kc, to je mi uplne fuk, jde o to, jak nektere produkty prezivaj pouze na zaklade lzi v casopisech. *thumbs down*

Znam spoustu jinejch, i noname sluchatek nebo spuntu, ktere je strci celkem hrave do kapsy.

D.

Odpovědět