Koss Porta Pro - boze co to je za smejd?

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
Teti
Kontaktovat uživatele:

Re: Koss Porta Pro - boze co to je za smejd?

Příspěvek od Teti »

davidm535i píše:Tak ja jsem od nich neocekaval zadnej zazrak, a jak jsem psal nahore, doufal jsem, ze k laptopu neurazi, ale urazily, a to pomerne huste! *fnuk*
Nejde tady o 750Kc, to je mi uplne fuk, jde o to, jak nektere produkty prezivaj pouze na zaklade lzi v casopisech. *thumbs down*

Znam spoustu jinejch, i noname sluchatek nebo spuntu, ktere je strci celkem hrave do kapsy.

D.
No to s tebou musim souhlasit, ze spunty Sony za 300 kacek udelaji mnohem lepsi paradu. Krome rozplaclich basu na Kossech neni nic co by me ohromilo :) Zadna legenda o zvuku se nekonala.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

O víkendu jsem byl na vejletě s mojí dobrou a dlouholetou kamarádkou Hankou.
Povídali jsme si o muzice a přišla řeč i na sluchátka.Řekla, že si koupila Koss Porta Pro a, že jsou to nejlepší sluchátka, co kdy slyšela.Chvíli jsem se jí to snažil vymluvit...jako, že jsou trochu přebasovaný atd, ale uznal jsem, že za těch sedumset pade je to dobrej kup.
Vymluvit si to rozhodně nenechala, trvala na tom, že jsou to naprosto skvělý sluchátka...nejlepší...

Je to moc hezká a milá blondýnka a taky moc hezky zpívá (poslouchali jsme v autě The Cardigans).
A Porty jí slušej.
kabelguru.cz

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Na prví dojem :
jimmi píše:Ja som kupoval Koss Porta Pro v Brne okolo 1994-1995 ku prenosnému volkmenu na kazety AIWA čo mal dolby C a reverz.Tiež som to kupoval pod vplyvom recenzie a ani som ich neporovnával z inými. Prišli mi ako malé,šikovné,skladacie.
Až doma som si uvedomil ked som ich porovnal s Beyerdynamic DT 990 kupené cca 1991-1992 v Rakusku aky velký rozdiel vo zvuku je medzi nimi.

A že som kupil zle-nechal sa oklamať REKLAMOU. Chvílu som Kossy aj používal 2-3roky,hrali BUM, BUM, BUM ,stred,cink ale viac na ten volkmen(Chodil som s DT 990 dokonca aj po Prahe aj v šaline (v tramvaji,električke) a metre ked som jazdil,a pracoval tam) som mal na ušiach DT 990.
Volkmen som predal a potom aj Kossy.

Takže sklamanie ,basovali síce ako sprosté,stredy slabé ,výšky biedne,priestor tiež slabý. Skoda bolo s nimi si kaziť uši.

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

PP obycajnu verziu pouzivam asi 4 roky, 25th Ann. asi 3 roky, ale lepsie sluchadla na von (v danej cenovej hladine) nepoznam. Howgh. :P

davidm535i
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidm535i »

zdenoeddie píše:PP obycajnu verziu pouzivam asi 4 roky, 25th Ann. asi 3 roky, ale lepsie sluchadla na von (v danej cenovej hladine) nepoznam. Howgh. :P
Nu, tak to je hodne smutny, a to rikam, aniz bych chtel rozdmychavat nejake vasne.

Takovy pecky od iPhone 5 jsou za 30eur v uplne jine lize.

D.

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

davidm535i píše:
zdenoeddie píše:PP obycajnu verziu pouzivam asi 4 roky, 25th Ann. asi 3 roky, ale lepsie sluchadla na von (v danej cenovej hladine) nepoznam. Howgh. :P
Nu, tak to je hodne smutny, a to rikam, aniz bych chtel rozdmychavat nejake vasne.

D.
Osobne velmi nerad vstupujem do takychto debat. Je to podobne ako niektomu sa paci zelena metaliza ale 90% len cervene/biela/cierna, tak automaticky je zelena zla. Smutne je to, ked neviem respektovat druheho nazor. (a moj prispevok bol pisany s troskou ironie, ak to nedoslo tym smajlikom, tak to pisem este raz).

davidm535i
Kontaktovat uživatele:

zdenoeddie píše:
davidm535i píše:

D.
Osobne velmi nerad vstupujem do takychto debat. Je to podobne ako niektomu sa paci zelena metaliza ale 90% len cervene/biela/cierna, tak automaticky je zelena zla. Smutne je to, ked neviem respektovat druheho nazor. (a moj prispevok bol pisany s troskou ironie, ak to nedoslo tym smajlikom, tak to pisem este raz).
Netusil jsem ,ze tu bude nekdo na vazny tema vtipkovat *taktone*

D.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

Máme jich (Port) v rodině asi 5 kusů. Není to žádné hifi ani nikdy nebylo, pokud to v nějakém plátku v 90. letech psali, tak asi za to dostali odpovídajícím způsobem zaplaceno. Už tehdy byla k dispozici sluchátka úplně jiných kvalit. Ale jsou to velmi zábavná sluchátka. Většinovému uživateli se prostě jejich nabáslý zvuk líbí a to tak, že hodně. Jak bylo tady v diskuzi zmíněno, jsou prakticky skládací a nic moc nestojí. Druhá věc je, že je dneska pomalu každý druhý špunty zadupou do země.
kabelguru.cz

ron

Příspěvek od ron »

Mnozí audiofilové zatracují tento dostupný model kvůli (prý) přebujelé basové složce, ale pokud si Koss poslechnete na elektronice alespoň v ceně sluchátek samotných, víceméně není důvod ke stížnostem. Ano, jak ukázal „Diverted dance" od Helge Lien Trio (FLAC | 24/96), ani kontrabas není nijak zbytečně přebujelý, jakkoliv je spodních oktáv dost a mají tendenci být přeci jen vedoucím prvkem v reprodukci. Zvuk je díky tomu však příjemně plný, měkký a zůstává napříč celým pásmem rozumně srozumitelný; a to i mimo rámec tisícikorunové kategorie.
Toto ma zaujalo. Väčšina ľudí si tie sluchátka asi poriadi k mobilu alebo lacnému mp3 prehrávaču. Zaujímalo by ma ale, ako sa javia sluchátka po pripojení na nejaký slušnejší aparát. Je to stále taký sh.t ako to vyplýva z diskusie alebo má na ne kvalitnejší zdroj nejaký vplyv?

davidm535i
Kontaktovat uživatele:

vlado222 píše:No jo! Recenzenti ti to skratka umí. :lol: http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... ro-cz.html
Tenhleten paaaan Brezina mi drobet pije krev, uz jsem od nej cetl nekolik clanku, asi by potreboval procistit usi, paac se mi zda, ze pise samy s prominutim hovadiny.

Bud je nahluchlej, nebo podmazanej. *thumbs down*

D.

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

Alebo oboje dokopy. :)

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

Přesně jak píše lidumil. Rozeznávejte domáci sluchátka a sluchátka pro venek. Tam přesně jsou určeny Porty. Ja sám vlastním KSC-35 (kupované 1999 v prvním ročníku na výšce) a hrají dodnes (s jednou výměnou kablíku). Ty nové neznám, ale nemyslím si že by byly opravdu tak výrazně horší.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Parkrat uz jsem to tu procital a tak take prispeji “mou trskou do mlyna“. :)
Prvni “Porta Pro” jsem kupoval nekdy zacatkem 90-tych let, tenkrat za 98,-DM. Byla to sluchatka velmi dobra a skutecne tehdy nemela prilis velkou konkurenci. Mela dozivotni zaruku, v Germany ale po par letech zmenenou na “jen” 10-ti letou. Nosival jsem je tenkrat vsude s sebou a hudbu z Walkmana (Sony "WM-D3") jsem si opravdu uzival. Zvuk byl jeste lepsi, nez pres original Sony "MDR-W 20 Turbo" a to uz byla velmi dobra sluchatka. (Mam je dodnes. :D )
Jak to ale v zivote chodi, nic, ani s dozivotni zarukou, netrva vecne a tak se stalo, ze jsem si na ne jednou v metru sednul. Zaruka nezaruka, byla v p..ánu.
Pred asi sesti lety jsem potreboval nejke “slechy” ke computeru, ktere se prijemne nosi. Nasel jsem tedy opet Porty, u Amazonu, kde je nejaky prodejce na “market place” nabizel asi za 25,-€. Dlouho jsem nevahal a objednal. A vysledek?
Zvukove se s puvodnimi skutecne srovnat nedaji, jako naprosty smejd bych je ale (a za tu cenu uz vubec) neoznacil, jsou i podstatne horsi. Jako porovnani jsem pouzil uz zminena “Turba” ktera tenkrat podlehla. Nyni vsak maji “navrch”. :lol:
Koss uz delsi dobu varuje, ze se na trhu padelky vyskytuji a zverejnil dokonce i body, podle nichz je lze rozeznat:

http://www.koss.sound-magic.de/Service/ ... ake_1.html

P.S.: Mam padelky. :( Takova je zivot…. :lol:

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

to ron:
na jakémkoliv aparátu, ať je to mp3 nebo Hypa1 se Porty bez hluku ulice, vlaku či autobusu, poslouchat nedají (nebo tedy dají, ale bez požitku). Pan Březina nás lakuje. Zkoušel jsem je strčit doma do všech sluchátkových výstupů, co mám nebo měl jsem. Ale jakmile člověk vyběhne ven, tak ty sluchátka hrajou akorát na těch osm nebo kolik stovek jsem za ně v akci dal. A dost možná, že jsou i origoš (podle Prosperových obrázků) :lol:
Zase na druhou stranu, pro dnešní mládež budou ty Porty basovat asi trestuhodně málo. *headbang*

Odpovědět