Koss Porta Pro - boze co to je za smejd?

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
davidm535i
Kontaktovat uživatele:

Koss Porta Pro - boze co to je za smejd?

Příspěvek od davidm535i »

Zdravim,

tak jsem si koupil tato "legendarni" sluchatka, paaac jsem je videl za 750kc v e-shopu.
Rikam si, ze kdyz puvodne stavala pres 2000, tak snad k laptopu by nemusela urazit.

Nu po zapojeni jsem se nestacil divit. Jak tohle mohl nekdo nekdy kladne hodnotit??? :shock:
Naprosto prebasovany projev s rozlisenim na bodu mrazu, mozna i pod nim. Jednim slovem hruza. *thumbs down*
Cele spektrum posunuto nekam k basum, ktery se vubec v nahravce nevyskytujou.

Do ted jsem mel v ruce ruzne modely od Sennheiser (HD 540 Reference II, Hd 580, HD 600) a je mi jasny, ze se to neda srovnavat, ale toto?
I smejdy za 20 Eur od Philipse koupeny na letisti do letadla byly na tom lip.

Zlaty spunty od iPhonu 5, i ty jsou v uplne jine lize.

Sorry, moje frustrace musela ven...

David

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Re: Koss Porta Pro - boze co to je za smejd?

Příspěvek od Zdeny »

JO, jenže reference na Kossy S.P. se vyjadřovaly klandě k modelům vyrobeným před 15 lety, z té doby je mám i já a hrají tedy naprosto parádně S) ohledem na cenu).

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

davidm-mám je také cca 10 let a je to ok.Klukovi jsem je kupoval k notebooku cca před půl rokem a dopadl jsem stejně-zvuk úplně v pr...i.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Pozor na trhu jsou taky čínské kopie.

davidm535i
Kontaktovat uživatele:

Ja doufam, ze Alza snad distribuje originalni zbozi.
Co se tedy stalo behem tech 10ti let? Zmenila se specifikace, nebo kde je vlastne chyba?

Tohle je vazne slabota.

D.
Naposledy upravil(a) davidm535i dne 01 lis 2013 13:41, celkem upraveno 1 x.

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

KOSS Porta Pro jsou snad nejpadělanější sluchátka co znám...

Všechny pocházející z oficiálních zdrojů,by měly mít doživotní záruku.Máš ji ?

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

První Porty jsem kupoval v roce 1993 za 1900,- korun (dostal jsem slevu ze známosti.Druhý jsem si koupil do zásoby v 95.Ty už byly o něco dražší, protože tenkrát jejich cena vylezla až ke dvaapůl tisícum.
Tyhle původní Porty jsem porovnával s těmi dnešními.Zvukově jsou úplně jinde, vůbec nechápu tak zásadní rozdíl, ale možná napoví dnešní cena a masový rozšíření.
Ty dnešní by se tenkrát zvukově nechytily.
kabelguru.cz

davidm535i
Kontaktovat uživatele:

Tak "fake" nemam. Porovnal jsem svoje s ruznejma diskuzema krizem krazem na webu.

Ale klidnejsi o moc nejsem. :?
Je to smutny.

D.

davidm535i
Kontaktovat uživatele:

Tak kolegove v Nemecku to videli stejne:

"Auch bei niedrigem Lautstärke-Level ist der Bass überwältigend. Wohl dem, der die vergoldete 3,5-Millimeter-Klinke in eine Quelle mit regelbarem Equalizer gesteckt hat. Bei allen anderen MP3- oder CD-Playern mit nicht regelbaren Klang-Eigenschaften stampft dieser Bass ansonsten sämtliche Mitten und Höhen in Grund und Boden. Musikhörer mit Tendenz zum elektronischen Genre hingegen kommen mehr als auf ihre Kosten.

Mitten und Höhen gehören nicht zu den ausgewiesenen Stärken des Testmodells. Bläsern fehlt oft die Puste, Schlagzeugern die Durchsetzungskraft.
"

*thumbs down*

D.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Někdy od poloviny devadesátých let jsem postupně vystřídal asi 5 kusů tohoto typu sluchátek této značky a mohu říci, že jejich kvalita byla značně nevyrovnaná. Jinými slovy: úkolem dnešních ultrasuper managerů je maximalizace zisku při snížení nákladů na absolutní minimum. Kvalita může jít do háje, masívní marketingové kampaně zajistí prodej a dnešní ultrahighend manager stejně nevydrží na jednom místě déle než pár let a včas odchází s reputací tvůrce superzisků. Škatule hejbejte se ....

Důsledkem je, že šmejd dnes už představuje kvalitativní standard. Lidé si už zvyknou.....

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Mám svoje Porty cca 15 let,tehdy jsem za ně dal 2 490 Kč a kupoval jsem je přímo v Eurostaru Ostrava.Tenkrát firma sídlila kousek od hlavního nádraží vedle podjezdu pod tratí.Dostal jsem k nim certifikát doživotní záruky spočívající v tom,že v za poplatek 100 Kč a předání poškozených dostanu ihned nové.Jednou jsem nešťastně zavřel jejich kabel do zipu od bundy a bylo to v háji.Zašel jsem do Eurostaru ,předal certifikát,zaplatil 100 Kč a dostal nové,ale ouha.Zvuk je úplně někde jinde,zahuhlaný bas a celkový projev tzv. pod dekou.Dnes když poslouchám svůj Fiio X3,tak přes sluchátka od Sony mp3 NWZ E464,na to,že komplet přehrávač i se sluchátky stál kolem 2000 Kč ,tak je to vlastně skoro zadarmo.(myslím tím ty sluchátka).
Prostě KOSS už není to co býval.Docela mě to mrzí.Vždy jsem byl moc hrdý na to,že je mám a to ne jen proto,že jsem za ně vysolil tenkrát třetinu platu.

MilanTuma
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MilanTuma »

Možná je to i tak slepá cesta, ale co zkusit objednat přímo z USA, byť i s přídavkem DPH a možná i cla. Byla by tam ta kvalita jistá a nebo by to vyšlo nastejno? Doma mám již jen pozůstatky bez hlavového mostu, samotné měniče však stále OK i po těch 15 letech. Onehdá za 2 nebo 2a půl. Byly baleny tuším v papírové krabici.

radimecek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radimecek »

určitě je to slepá cesta,za cca 1500 už jde koupit velmi slušná sluchátka např.Fostex th 7...ty porty smáznou úplně s přehledem a bohužel i ty koupený před 15 -20 lety

davidm535i
Kontaktovat uživatele:

Tak, ja vychazel z tech chvalozpevu. Chtel jsem neco jen k laptopu do prace, tezko tam budu sedet a mit na palici Sennheiser HD600 :mrgreen:

Jinak 750kc vem cert, mne spis udivila ta "smejdovitost"

D.

radimecek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radimecek »

pokud to chceš do práce,tak si kup ty Fostexy,fakt hrajou náramně

http://www.sluchatka.net/fostex-th-7/

Odpovědět