Samson SR850

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
Steve
Kontaktovat uživatele:

Samson SR850

Příspěvek od Steve »

Nedávno, okolo Black Friday jsem tradičně procházel nabídku Aliexpressu, abych se podíval co tu máme zajímavého a hezkého a zda moje zraky nepadnou na nějaký zajímavý produkt, jehož nákup by stálo za to zvážit a udělat si po čase zase nějakou tu malou radost. A tak mi čirou náhodou padly do oka i tato sluchátka v ceně 21 dolarů (!!!).
https://www.aliexpress.com/item/3282250 ... b201603_53

Normálně sluchátka na běžný poslech nepoužívám, pouze je využívám na notebooku při sledování filmů a při poslechu hudby z youtube. Pro tyto potřeby mi vcelku plně dostačují obyčejné levné plastové Panasonic RP-HT010 v ceně okolo dvou set korun, kteréžto mě kdysi zaskočily svým příjemným, vyváženým a v této ceně nevídaným zvukem, který kvalitou překonal (alespoň v mých uších) slavné a daleko dražší Koss Porta Pro Jr. Teď mě však intuice naváděla k prozkoumání těchto velkých, studiových SamsonSR850. Recenze kupujících i recenze další, které jsem si posléze na netu vyhledal, byly vesměs velmi kladné, někdy až ohromující a nadšené. Takže abych to zkrátil, protože jsem jen slabý muž, který nedokáže dlouho odolávat nejrůznějším pokušením, sluchátka jsem objednal a k nim zároveň kvalitní velurové náušníky, abych jimi nahradil ty kožené.
https://www.aliexpress.com/item/3298343 ... 4c4dMcJQxT

Sluchátka jsem si nadělil pod stromeček a tak včera jsem měl možnost konečně je vyzkoušet. Testovat jsem začal jen tak narychlo na notebooku, po ruce byla zrovna skladba stažená z youtube Sina cover drums - Whitesnake - Here I go again, kde jsem byl zvědavý na zvuk bicích a samozřejmě a především na podání charismatického hlasu Davida Coverdala. Trošku jsem se bál, zda oproti Panasonicům uslyším vůbec nějaký rozdíl, vždyť nízká cena sluchátek je přece jen trochu zarážející, ovšem jak jsem tuto věc spustil, tak jsem byl, kamarádi, opravdu rád, že sedím, protože jsem utrpěl malý šok. Ze sluchátek se na mě vyvalil tak čistý, hedvábný, detailní a bohatý zvuk, že jsem jen nevěřícně zíral.Jedním slovem Obrovský zvuk. Vyměnil jsem kožené náušníky podložené molitanovou vložkou, kryjící repráček, za nové velurové náušníky, které mají oproti těm koženým uvnitř jen velmi teňulinkou a naprosto prodyšnou a průsvitnou tkaninu, a sjel to znovu. Zvuk se kupodivu a opravdu změnil - ještě více se pročistil a otevřel, ubylo kapánek basů, bylo cítit, že repráčky nic neomezuje a nebrzdí a reprodukce získala optimální kvalitu a vyváženost. Kdo by to řekl, že náušníky dokáží kvalitu zvuku ještě a slyšitelně ovlivnit a posunout dál! Pokračoval jsem CD Norah Jones - Come away with me, kdo toto album zná, tak ví, že se jedná o excelentní nahrávku se skvělým zvukem po všech stránkách, navíc nedotčenou dynamickou kompresí, takže je radost ji poslouchat.Nejprve jsem hrál dále v notebooku, později v mém druhém přehrávači Onkyo DX-7511, kterýžto stroj je sice 20 let starý, ale je známý svým velmi kvalitním sluchátkovým výstupem. Tak při tomto poslechu, ať už z noťasu nebo Onkya už jsem opravdu nechápal, protože takovou nádheru jsem ze sluchátek ještě nikdy neslyšel. Ohromující a dospělý zvuk, pevný a konturovaný, přirozený, vyvážený, absolutně čistý a neuvěřitelně detailní, přitom zároveň uvolněný a neagresivní v celém frekvenčním spektru. Hlas Norah zní jednoduše kouzelně, je jak živý, prokreslený, smyslný a sexy, jindy, ve vyšších polohách půvabně dívčí a něžný, doprovázený zvukem klavíru, který je taktéž bohatý, barevný a zvonivý, křišťálově čistý. Stejně bezchybně by se dal popsat i zvuk všech ostatních nástrojů.Dále jsem si dal další výbornou nahrávku, tentokrát Stinga a jeho Mercury falling. Opět luxusní poslech, kdy máte pocit, že z nahrávky je vám odhaleno opravdu a do posledního puntíku vše, co se v ní skrývá. Zpěváka mám rád, i když jeho hlas a projev na mě působil často a do určité míry jaksi chladně, sterilně a někdy až nezajímavě (skalní příznivci prominou). Teď mě to ale opravdu bavilo poslouchat! Stejně, jako když poslouchám svoji sestavu, do které jsem ovšem za celý ten čas provozu a různého vylepšování vrazil jistě suma sumárum přes 200 tisíc korun.
Pro srovnání bych ještě uvedl, že kdysi jsem vlastnil i nádherná a bytelná sluchátka AKG K530 Ltd. s cenovkou okolo 3000Kč. Ač to byla velmi dobrá a kvalitní sluchátka s pěkným, kultivovaným a čistým zvukem této firmě vlastním, troufnu si tvrdit, že tyhle Samsony, co se týká ZVUKU samotného, je v pohodě přehrávají.

Závěr: Tímto jsem chtěl dát jen tip a navést určitým směrem případné zájemce o koupi kvalitních sluchátek, toužících po kvalitním poslechu. Myslím si, že jejich koupí nemůžete udělat chybu.👍

Steve
Kontaktovat uživatele:

Re: Samson SR850

Příspěvek od Steve »

Hodně názorů a zkušeností se sluchátky najdete i na amazon.com.
Právě jsem zde vyčetl z jednoho komentáře, že potřebují na rozehrání cca. 70 hodin a pak že budeme překvapeni...
Já už jsem překvapený teď. *thumbs up*

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Steve Tvé nadšení z takto levných sluchátek by mi ještě před několika dny přišlo jako úlet.
Ale udělal jsem si obdobnou zkušenost se sluchátky Superlux HD672 v ceně 580,-
Je to také výrobek Čínské značky, ale je distribuován i v ČR, například Muziker.cz
https://www.muziker.cz/superlux-hd672-bk
Byl jsem na návštěvě u kamaráda, a ten mi je dal na hlavu ať mu k tomu něco řeknu. Nepoužívám pořádná sluchátka již snad dvacet let, ale protože kámoš má ještě hodnotné Hifiman, tuším, že model 400i se kterými jsem tyto levné mohl porovnat tak můj dobrý pocit ze zvuku získal na objektivitě a ještě se umocnil. I pan domácí se přiznal, že je až překvapen, že raději sahá po těchto Superlux.
Tento zážitek mě přiměl k prostudování co se o sluchátkách značky Superlux píše po internetu a zjistil jsem, že dělají hodně modelů, a tyto HD672 jsou na trhu poměrně krátce a zdá se, že mají lepší zvuk než jejich předchůdci, a mimořádně povedené.
Nešlo si tyto až nestydatě levné a přitom tak dobře hrající sluchátka neobjednat.
Noble Audio - výroba a prodej

tt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tt »

Tiež som si ich kúpil a musím uznať, že sú fakt dobré. Tak prirodzene znejúce dialógy vo filmoch som už dlho nepočul. Len tie gumové náušnice si moc nevyhovujú, nie že by neboli pohodlné, ale radšej by som mal na ušoch nejaký príjemnejší materiál.

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

to NA:
Věřím. Ty Superluxy dělá tuším stejná fabrika, když se podíváme třeba na Superlux HD668 a HD681 tak jsou si velmi podobné vizuálně i technickými parametry:
https://itemvsitem.com/samson-sr850-vs-superlux-hd668b/
https://itemvsitem.com/samson-sr850-vs-superlux-hd681/
Každopádně zvuková kvalita je zarážející a jak jsem psal, věřím, že tato sluchátka mohou směle konkurovat produktům věhlasných značek v cenové úrovni okolo 3000 Kč. Mluvím tu jen a pouze o kvalitě zvuku a tedy za předpokladu, že jsme ochotni akceptovat levnou plastovou konstrukci.
to tt: Doporučuji vyměnit náušníky za velurové, viz odkaz výše. Kvalitativní posun ve zvuku je znatelný, i když malinko, ale opravdu malinko ubyde síla na basech. těch je tam ale dostatek takže zvuk se spíš vyladí do optimální vyváženosti,je ještě o chloupek průzračnější, čistější, detailnější a vzdušnější. *thumbs up*

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

*2thumbsup* To že si objavil Ameriku dávno bacil2 píše *2thumbsup*

http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... 08446a26fd

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

Sluchátka jsou k zakoupení i v Česku, sice skoro za trojnásobek ceny, nicméně zájemce si je může tak u prodejce u nás aspoň poslechnout, když ne rovnou koupit.
https://sluchatka.heureka.cz/samson-sr850/#

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

bacil2... dovolím si tvrdiť, že s určitým nadhľadom a časovým odstupom je treba tento môj výrok upraviť:

Superlux HD672 hrajú skutočne vynikajúco bez ohľadu na ich cenu !

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

to jimmi: S tú Amerikú reaguješ asi na poznámku NA. Hlavné ale je, že rozumy z akéhosi slovanet.sk nikto z nás nečíta😄😅, tak vďaka NA za príspevok. *thumbs up*

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Steve píše:
26 pro 2019 11:45
to NA:
Věřím. Ty Superluxy dělá tuším stejná fabrika, když se podíváme třeba na Superlux HD668 a HD681 tak jsou si velmi podobné vizuálně i technickými parametry:
https://itemvsitem.com/samson-sr850-vs-superlux-hd668b/
https://itemvsitem.com/samson-sr850-vs-superlux-hd681/
Každopádně zvuková kvalita je zarážející a jak jsem psal, věřím, že tato sluchátka mohou směle konkurovat produktům věhlasných značek v cenové úrovni okolo 3000 Kč. Mluvím tu jen a pouze o kvalitě zvuku a tedy za předpokladu, že jsme ochotni akceptovat levnou plastovou konstrukci.
to tt: Doporučuji vyměnit náušníky za velurové, viz odkaz výše. Kvalitativní posun ve zvuku je znatelný, i když malinko, ale opravdu malinko ubyde síla na basech. těch je tam ale dostatek takže zvuk se spíš vyladí do optimální vyváženosti,je ještě o chloupek průzračnější, čistější, detailnější a vzdušnější. *thumbs up*
Tomu never že načítaju Slovanet ludia. :lol: Reagujem na Teba , ved sám píšeš. :roll:

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Každý tahá rozumy kde sa dá. *2thumbsup*

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

to jimmi: Tak jo, bratko moj. :lol:

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

Steve píše:
26 pro 2019 12:14
--- Hlavné ale je, že rozumy z akéhosi slovanet.sk nikto z nás nečíta😄😅 *thumbs up*
Mluv za sebe, prosím. Pak nebude hrozit, že ze sebe uděláš blba ;)

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

... to je fajn, že ste si všimli už aj tu na HIFIroome, že existujú tiež "lacné a dobré" sluchátka ;)

https://galerie.avmania.zive.cz/showpho ... user=92836

... možno aj toto niekoho bude zaujímať:
x_Samson SR850_SuperluxHD672.jpg

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

bacil2
díky, jaký je zdroj těchto grafů?
Noble Audio - výroba a prodej

Odpovědět