Sennheiser HD 660S2 a ...?

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
Odpovědět
faajn
Kontaktovat uživatele:

Sennheiser HD 660S2 a ...?

Příspěvek od faajn »

Jdu si... jak jinak, pro radu. Chci si koupit HD660s2. Rád bych zůstal se sluchátky mobilní (dost cestuju) i když poslech bude pouze v interiéru. Žádné dopravní prostředky při poslechu neplánuji. Vím, že to nebude zřejmě ideální kombinace (myslím přenosný zesilovač) přesto bych rád vaše tipy, doporučení. Nejdřív jsem myslel že pořídím Chord Mojo, ale co jsem spatřil Astell&Kern KANN Max poněkud jsem přehodnotil záměr. Ještě koukám na FiiO M11s/M15s. Jediné čím si nejsem jist jestli na to nebude sluchátkových 300 Ohm příliš. Ze specifikací daných zařízení nejsem schopen vyčíst. Např. max. 15Vrms u Astellu bude stačit?

Díky za pomoc a pochopení ;)

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Re: Sennheiser HD 660S2 a ...?

Příspěvek od bacil2 »

... úplne budú stačiť aj 3Vrms ;)

faajn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od faajn »

Tak jsem si byl dneska poslechnout ty sennheisery na živo a budou z toho Hifiman Arya :D HD660s mě těžce zklamaly. Na Aryu se to absolutně nechytalo. A&K Kann Maxi je fajn volba u které zůstanu a na kterých jsem sluchátka testoval. Vyzkoušel jsem 4 a Arya Stealth jasně zvítězila. Jenom si k nim hned objednám i kabel. Ten dodávaný je prý dle prodejce trochu sráží. Ještě mi ukazoval model Organic, ale tam už je cena skoro 2x vyšší a jak sám řekl ty sluchátka 2x líp nehrají. Mají teplejší víc basový tón.
Holt není nad to si fakt zajít někam do studia ty sluchátka před koupí vyzkoušet a upřímně jsem byl hodně nemile překvapen jak HD660s zněly.

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Mozem sa spytat co na Senn sa Ti nepacilo? Mam HD660S (nie S2) a pridu mi lepsie ako HD800. Ale mozno som len hluchy :)

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Spíš se zeptej, co se mu líbilo na těch Arya :)

https://unheardlab.com/2022/05/21/hifim ... d-rolling/

Asi basy. A ten zbytek taky hezky měří.

faajn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od faajn »

Pánové cítím zde jistý sarkastický posměch. Zřejmě jsem někomu šlápnul na kuří oko ;) Nejsem erudovaný audiofilský hnidopich studující hodiny všemožné grafy a pročítající nejnovější recenze. Můj příběh je prostý jako já sám. Prostě jsem si právě na základě cizích recenzí a z jisté nostalgie, (kdysi jsem vlastnil jedny levné Senny) vybral právě HD660. S tím jsem šel do studia, kde mají opravdu široký výběr audio techniky. Převážně sluchátek a sluchátkových zesilovačů. Ochotný pán mi přinesl mnou vybrané HD660 a zeptal se mně jestli chci vyzkoušet pouze tento model nebo jestli mi může nabídnout i jiné alternativy. Z nepřeberného množství mi v podobné cenové kategorii přinesl k velmi pohodlnému gauči a na stůl před ním stojící položil další asi 4 sluchátka různých značek. Mezi nimi právě taky Hifimany. Jak jistě víte každý máme trochu jiné sluchovody, kterým lahodí něco jiného. K mému nemalému překvapení Hd660 zněly.. a nyní nečekejte žádný audiofilský kritický popis zvuku ve stylu "zvuk byl jako lehký jarní vánek otírající se o čerstvě rozkvetlé lísky konvalinek. Ne. Prostě mi to znělo jako, bez urážky "Zdeneodie" jako bych poslouchal přes plechovku za pár šupů koupenou někde z Temu. Vím že HD660 a Hofiman jsou každý jiná technologie, ale přes to. Po nasazení Arye jsem byl více méně doma. Proč více méně? Protože já blbec nic nekupuji bez rozmyšlení a proto jsem si sluchátka hned neodnesl, ale nechal jsem to zrát. Takže jsem do té prodejny šel po pár týdnech znovu. Hádejte jak to skončilo? Zkusil jsem Organics. Ty už byly moc "barevné, teplé, basové nebo jak chcete. Prostě ochotný pán podal ještě HE1000SE a já byl s prominutím v prdeli. Nebo spíš náš rodinný rozpočet ;) Pokud jste dočetli, až sem tak vám děkuji a každému co jeho ucho ráčí. Mému lahodí zvuk čínského Hifimanu ;)

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Ziadna urazka. Len ma to zaujimalo jednoducho, kedze som este nemal tu cest s Arya, aj ked pokukujem po nich.... Dakujem za nazor.

faajn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od faajn »

Ono vážně pokud máš kde, tak zajdi a poslechni si je. Osobní zkušenost žádná recenze nenahradí. Ty Arye se dají koupit za rozumný peníz a hrají opravdu dobře. HE1000SE jsou zas ještě o kus dále a recenze k nim nejsou myslím vůbec přehnané. Což se bohužel nedá napsat o jejich ceně.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Podle grafů co jsem postnul, by měla ta sluchátka hrát velmi podobně. Verze SE asi bude neco jiného, než verze 2?

Odpovědět