...trochu túto hustú atmosféru odľahčím...
..tak a čím ďalej čítam rôzne fóra o slúchadlách a dopĺňam si to študovaním rôznych technických pojmov, tým viac som z toho ,,jeleň,,.
Z mojej dlhoročnej praxe v zdravotníctve ale viem, že nikto na svete z ľudí nemá rovnaký sluch (ucho), čuch (nos) ani zrak...správne (oko). Ak nepočítam úrazy, tak sa toto všetko mení z roka na rok u každého jednotlivca, bez výnimky, (u mimozemšťanov - to neviem). Znižuje sa počuteľnosť vysokých frekv., stráca sa vnímanie jemných vôní a oko už nevidí také far.spektrum ako za mladi. Čiže slúchadlá ktoré mi sedia dnes o rok môžem vyradiť.
Nechcem sa chváliť a ani nemám čím už mám po ....siatke a hudba je môj život, záľuba no všetko, vyrastal som keď leteli Kiss, Abba, Smokie, Led Z..., Uriah H..., Pin F.., Deep P..., atď, atď. Denno denne, áno denne som počúval min. 5 hodín svoje idoly a to hlavne cez Hifi cievk.magnetofón. Cievky (pásky) som si posielal nahrávať do štúdií alebo cez známych do zahraničia, (jasne že za lóve) nakoľko médiá origo Cd a LP platne boli zač. 70-rokov neskutočne drahé (pre nás). Do sveta hifi som vkĺzol prostredníctvom Tuzexu kde predávali hifi audio techniku, veže Jvc, sony, ,,kotúčaky,,- Revox, Akai a tam som chodil POČÚVAŤ ako to pekne ,,hifi,, hraje

.
Chcem pokračovať v počúvaní, ale doma i keď nie som ešte na dôchodku.
...preto som tu prispel do diskusie svojou možno hlúpou otázkou.....otázkami.
Na jednu mi bolo odpovedané ,,Áno, lepšie sú slúchadlá s vyššou citlivosťou, na druhú ohľadom impedancie nie.
V podstate je mi šuma-fuk či môj amp. Marantz pm5005 má alebo nemá samostatný zosilovací obvod na výstupe pre slúchadlá i keď by to bola bomba v tejto cen.kategórii, alebo je cez nejaké 300 ohm. odpory vyvedený k nemu.
Mňa zaujíma hlavne osobná skúsenosť s posluchom tohto železa a na akých typoch-modeloch slúchadiel to hralo DOBRE, NIE dostatočne. Na inom fóre mi prezentovali že s lepšími slúchadlami na tomto železe nedosiahnem ani 50 perc. výkon vybudenia....?
Osobne preferujem široké fr.spektrum, s dôrazom na brilantné výšky (kôli veku), uderný spodný stred a čisté basy - nebruniace, nehučiace bez skreslenia.
Na moju otázku ohľadom osobnej skúsenosti s týmito modelmi Marantzu mi odpovedal jeden, ohľadom citlivosti slúchadiel jeden, a ohľadom impedancie nikto.
Čiže neviem či som dobre vydedukoval, na tento model PM5005, budú lepšie slúchadlá s čím vyššou citlivosťou a s nižšou impedanciou? Ale tam už je riziko skreslania či???
Díky všetkým čo prispejú radou laikovi....