Topping L30 ll

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
cvrcek69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Topping L30 ll

Příspěvek od cvrcek69 »

Zdravím fórum, koupil jsem si sluchátkový zesilovač Topping L30 ll , jelikož v poslední době používám hodně sluchátka. Mám k němu připojený streamer Bluenode. Existuje řešení nějaká rozdvojka nebo něco podobného abych mohl připojit i CD přehrávač? Nebo bude lepší to vyřešit DACem a posílat do něj koaxem digitální signál z CDP a i z toho streameru a pak do sluchátkového a integrovaného zesilovače?Podotýkám že jsem dost hluchý a zdá se mi že mi hrajou sluchátka (M50X) velice dobře i z telefonu přes aplikaci Tidal (hifi) Nikdy jsem sluchátkový žes neměl, snažím se dosáhnout co nejlepšího zvuku i když můj sluch je už za zenitem. Zároveň mně štve že to nemá nějaký true bypass a ten sluchátkáč musim mít zapnutý i když poslouchám normál přes bedny...

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Topping L30 ll

Příspěvek od progsociety »

O aký CD player ide?

O prevodniku v Bluesound Node som čítal nelichotivé nazory, mozno by externý DAC nebol na škodu.

True bypass tusim mal Topping A30. Dodnes ľutujem ze som ho predal - zvuk posielal dalej aj ked bol vypnuty.

Sluchátka M50x tuším hrajú dobre všade a na rozlíšenie kvality nahravky nie su velmi vhodné.

cvrcek69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od cvrcek69 »

Já mám sluch úplně v háji... Kde jsou ty časy že jsem rozeznal MP3 od CD. Dnes klidně zvládnu i 128 MP3. Jen spíš mám rád ty hračky okolo muziky. Zdá se mi že hraje výborně i výstup z Xiaomi 12 pro 5g. CDP je Marantz CD 67SE ... Asi by ten převodník byl dobrý, že bych do něj posílal jak streamer tak CDP. Já mám cca 1500 CD ale jak říkám z pohodlnosti i hluchoty jedu spíš přes Tidal... Stane se ale že tam není vše a tak bych měl rád i možnost z cd jít trochu kvalitně do sluchátek a netrápit kvůli tomu lampy v Luxmanu Lv 105 u... Díky za reakci...

cvrcek69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od cvrcek69 »

Nemám s tím žádné zkušenosti, když připojím CDP koaxiálním kabelem do DAC a zároveň nechám připojený integrovaný zesilovač přes normál analog výstup tak to bude fungovat? Dac zatím nemám , ptám se než ho pořídím. Abych měl možnost výběru Sluchátka - repro.

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Asi jsem se ztratil... Ten uvažovaný sluchátkový zesilovač má jen 1 analogový vstup. Tzn. nikdy do něj nejde připojit najednou 2 zdroje analogového signálu. Leda přepojovat kabely. Pokud bych byl v situaci, kdy mám 2 zdroje analogového signálu (např. streamer + CD), tak bych hledal sluchátkový zesilovač, který má 2 vstupy, abych mezi nimi mohl pohodlně přepínat. Např. Topping L70 je pro tohle vhodnější.

Jestli se ptáš, zda je možné souběžně nechat zapojený analogový i digitální výstup z CD, tak to určitě možné je.

Jiná situace je, pokud mám zdroj, který má jen 1 analogový výstup a chci ho připojit ke 2 zesilovačům. To se dá řešit rozdvojkou, viz https://www.aq.cz/audioquest-hard-rca-s ... rd-p11873/.

A jestli uvažuješ i nad nákupem DAC, tak by možná byl nejlepší kombinovaný DAC se sluchátkovým zesilovačem, který má tzv. PRE-OUT výstupy. Všechny vstupy bys přivedl digitálně, sluchátka zapojil přímo do něj a analogový zesilovač z PRE-OUT výstupu. Např. Topping DX5.

cvrcek69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od cvrcek69 »

Myslel jsem právě že bych k tomu Toppingu L30ll který už mám přikoupil dac E30ll aby to ladilo spolu trochu... Takže bych připojil streamer do DAC,CDP koaxem též do DAC a pak bych to poslal analogovým jediným výstupem z toho dac do sluchátkového zesilovače a z něj už normál do Luxmana. Poté by mi šlo poslouchat obojí na sluchátka i do beden...a CDP bych mohl poslouchat do beden i normál z analog výstupu do Luxmana... Nikdy jsem nepoužíval CDP jako transport tak nevím jestli třeba zrovna docela solidní Marantz CD 67SE tím převodníkem nepošlu k horšímu zvuku...

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Ano, takhle se to zapojit dá. Kvalitu posoudíš sám, to se dopředu nedá moc odhadovat. Osobně bych to raději přes ten sluchátkový zesilovač do Luxmana nehnal, protože je to o krabičku a kabel navíc, ale uvidíš resp. uslyšíš sám.

cvrcek69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od cvrcek69 »

Já vím no, ale tak by vlastně šel jen ten streamer... To víc používám jako kulisu, a nebo na poslech CDP přes sluchátka. Jinak normál CD přímo do Luxmana. Sluchátkový výstup na Marantzu je dost mizerný... Můj dojem a to fakt mám sluch v háji . To se mi fakt zdá o hodně příjemnější zvuk sluchátky přímo z výstupu mobilu. Tam nejsem schopen rozeznat rozdíl přes 3,5 Jack a nebo přes USB do Dragonfly red.Takze už spíš řeším obsah muziky než dokonalý zvuk 😃 Díky moc za radu...

cvrcek69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od cvrcek69 »

Tak jsem přikoupil Project Pre box S2 digital. Připojil CD coaxem, streamer do USB, napájení přes USB funguje ale nehraje to přes něj, použil jsem tedy optický kabel a vše ok. Abych využil MQA ( ne že bych byl schopný to rozeznat) tak bych potřeboval právě rozchodit to USB. Ve streameru jsem nastavil pevnou hlasitost a potom mi šla zapnout volba Dac MQA ale stejně to přes něj nehraje. Na zadním panelu je ještě jeden výstup USB, takovej malej ale to považuji za nějakej servisní konektor. Má smysl se s tím trápit nebo to má nějaké řešení ? Nevím jestli to ještě patří sem do sekce sluchátek.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Nemá smysl se s tím trápit. MQA v žádným případě nepoužívej, je to ztrátovej formát, kterej navíc zanáší do signálu šum a rušení a degraduje tak zvuk.

cvrcek69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od cvrcek69 »

Dobře, takže nechám USB jen aby to napájelo ten DAC. Coax a optika se dostane na cd kvalitu a to by mi mělo asi stačit... Zítra ještě zkusím nějaká porovnání sluchátkových výstupů Topping vs Pro ject a když nezaznamenám rozdíl tak asi zůstanu jen s DAC a Topping půjde do šuplíku. Díky 😉

cvrcek69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od cvrcek69 »

cvrcek69 píše:
04 kvě 2024 10:09
Zdravím fórum, koupil jsem si sluchátkový zesilovač Topping L30 ll , jelikož v poslední době používám hodně sluchátka. Mám k němu připojený streamer Bluenode. Existuje řešení nějaká rozdvojka nebo něco podobného abych mohl připojit i CD přehrávač? Nebo bude lepší to vyřešit DACem a posílat do něj koaxem digitální signál z CDP a i z toho streameru a pak do sluchátkového a integrovaného zesilovače?Podotýkám že jsem dost hluchý a zdá se mi že mi hrajou sluchátka (M50X) velice dobře i z telefonu přes aplikaci Tidal (hifi) Nikdy jsem sluchátkový zesilovač neměl, snažím se dosáhnout co nejlepšího zvuku i když můj sluch je už za zenitem. Zároveň mně štve že to nemá nějaký true bypass a ten sluchátkáč musim mít zapnutý i když poslouchám normál přes bedny...

cvrcek69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od cvrcek69 »

Omlouvám se, nějak mně to tu neposlouchá 🙏

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

cvrcek69 píše:
30 kvě 2024 22:22
Dobře, takže nechám USB jen aby to napájelo ten DAC. Coax a optika se dostane na cd kvalitu a to by mi mělo asi stačit... Zítra ještě zkusím nějaká porovnání sluchátkových výstupů Topping vs Pro ject a když nezaznamenám rozdíl tak asi zůstanu jen s DAC a Topping půjde do šuplíku. Díky 😉
Coax i optika se dostanou na mnohem víc než na "CD kvalitu," přenesou i Hi-Res (Coax zvládne víc než optika). A to skutečnej Hi-Res, ne jeho napodobeninu jménem MQA.

cvrcek69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od cvrcek69 »

No já se v těch číslech moc nevyznám, třeba na Tidalu (BluOS) mi tituly co dřív měly ikonku mqa teď píšou HR...na displayi DACU 48k...to co bylo v CD tak je pořád v CD... A píše to 44.1. Se zvukem jsem spokojený... Ještě zkusím porovnat ty sluchátkové výstupy. Že bych tam třeba nemusel mít zbytečně připojený ten Topping a tím pádem další spoje...

Odpovědět