Výběr sluchátek
Re: Výběr sluchátek
Já vždy platil manipulační poplatek, bývalo to 300. Kolik je to teď nevím, ale kamarád má červené z datartu za 800 - neslyšel jsem jak hrají.
Mám značku Peltor, lehká a pohodlná, netlačí, hezčí než hifi audio z marketu...
zbývá zvolit, osadit a dobastlit měniče, přepínač stereo-mono a reg. volume-balance
zbývá zvolit, osadit a dobastlit měniče, přepínač stereo-mono a reg. volume-balance
Jo to byly časy. Jako měniče se dávali dynamické mikrofony Tesla a kroucená šňůra od telefonního sluchátka….
Aurender N100>HoloAudio Cyan2>Hifiman HE1000v2>Cayin HA6-a>Qobuz
Nebo se tam dávaly malý repráčky z tranzistoráků.Byly na to i nějaký oficiální návody v literatuře.Ono se to na první pohled zdá jako naprostá pitomost, ten malej repráček přece hraje jenom na středech, ale ve sluchátkový ozvučnici a v uzavřeným prostoru kolem ucha, se to chovalo jinak.Nazančovalo to i basy a vejšky.
Ale dnešní doba je jinde.Dneska koupíš pohodlný sluchátka za pár korun s výborným zvukem.
Ale dnešní doba je jinde.Dneska koupíš pohodlný sluchátka za pár korun s výborným zvukem.
kabelguru.cz
Je srandovním paradoxem že chrániče sluchu Peltor apod. stojí přibližně tolik co audio sluchátka
poněkud nižší třídy
poněkud nižší třídy
JJ, AMD 108 Tesla bývaly vyprodanou komoditou. Díky tomu, že jsem studoval v Pardubicích, trávil jsme poměrně hodně času v prodejnách ve Smilovské a u nádraží na úkor přednášek

Mikrofonní vložky řady AMD, no nápad to byl. Zvuk o dvě třídy lepší
než z telefonních 3FE 56201 ba i vojenskejch 2x27Ω tzv. inkurant.
Nedalo mně fotku sem nevložit:
než z telefonních 3FE 56201 ba i vojenskejch 2x27Ω tzv. inkurant.
Nedalo mně fotku sem nevložit:
- Přílohy
-
Nebo pak...

Lechos, ty si z toho děláš prdel, ale já jsem před lety potkal maníka u pokladny v IKEA a hádej co měl na hlavě ?
Dva, nekecám, eliptický reproduktory menší velikosti (asi jako z malý televize).Propojený kusem drátu vomotaným izolačkou.Poslouchal muziku a vypadal docela spokojeně.
Byl jsem hrozně zvědavej, jak to asi hraje, takže doma jsem to pak zkusil.Mám schovaný dva elipťáky z černobílejch televizí, přiletoval jsem k nim teda šňůru od sluchátek, připojil jsem to do discmana a poslech si to.
Hrálo to překvapivě dobře.
Je to vlastně něco jako poslech v blízkým poli.Jako když máš malý bedničky na stole, tak to hraje relativně dobře i nějaký basy.Ale ty reproduktorový měniče maj jednu obrovskou nevýhodu.Všechno okolo tebe je slyšet, páč to nijak netlumí.Takže na ven je to absolutně nepoužitelný.
Dva, nekecám, eliptický reproduktory menší velikosti (asi jako z malý televize).Propojený kusem drátu vomotaným izolačkou.Poslouchal muziku a vypadal docela spokojeně.
Byl jsem hrozně zvědavej, jak to asi hraje, takže doma jsem to pak zkusil.Mám schovaný dva elipťáky z černobílejch televizí, přiletoval jsem k nim teda šňůru od sluchátek, připojil jsem to do discmana a poslech si to.
Hrálo to překvapivě dobře.
Je to vlastně něco jako poslech v blízkým poli.Jako když máš malý bedničky na stole, tak to hraje relativně dobře i nějaký basy.Ale ty reproduktorový měniče maj jednu obrovskou nevýhodu.Všechno okolo tebe je slyšet, páč to nijak netlumí.Takže na ven je to absolutně nepoužitelný.
kabelguru.cz
Ale nedělám...to se ještě doopravdy bastlilo, z nedostatku financí i maloobchodní nabídky. Kdo si lajsnul sluchátka
Aiwa z Tuzexu za 190 TK ("bonů")? viz str. 7 vlákna. Jediné schopné byly součásti setu recívru Prometheus (Videoton)
opět jedna legenda splňující okrajové požadavky hi-fi, dovoz do ČSSR cenu taktně promlčím.
Aiwa z Tuzexu za 190 TK ("bonů")? viz str. 7 vlákna. Jediné schopné byly součásti setu recívru Prometheus (Videoton)
opět jedna legenda splňující okrajové požadavky hi-fi, dovoz do ČSSR cenu taktně promlčím.
... keď tu sledujem túto vašu "retro" debatu, tak fakt neviem čo si mám myslieť ... ja som v mladosti tiež bastlil kadejaké hovadiny, ale v osemdesiatych rokoch minulého storočia som sa nakoniec rozhodol, že si kúpim aj nejaké normálne sluchátka.
HD 430-ky som vtedy zohnal ako sekáč od nejakého priekupníka ... a minul som na ne všetky študentské úspory. Doteraz neľutujem, že som sa vtedy tak rozhodol!
HD 430-ky som vtedy zohnal ako sekáč od nejakého priekupníka ... a minul som na ne všetky študentské úspory. Doteraz neľutujem, že som sa vtedy tak rozhodol!

V rámci států lidovejch demokracii se dovážely k nám sluchátka Unitra Tonsil SN60 a jim podobná, černotržním přepočtem měn byla cena takmer lidová a zvuk dostatečně dobrý.
Nedávno jsem na netu našel sluchátka Buxton BHP 10 002 s certifikací Hi-Res v ceně cca 1500 Kč. To by byla krásná cena. Ale ta certifikace mě tam mate. Jestli to není jen nějaký marketingový tah. Tady se hází tisíci i desetitisíci za slušná sluchátka. To já dát nehodlám. Na moje 62leté uši by ty Buxtony mohly stačit.
Nemáte někdo nějaké postřehy o jejich kvalitě zvuku a mechanických vlastností?
Nemáte někdo nějaké postřehy o jejich kvalitě zvuku a mechanických vlastností?
Ano, "Hi-Res certifikace" je čirej a naprostej nesmysl, jen marketingovej blud, nic víc.
A za 1500,- žádná "slušná" sluchátka opravdu nekoupíš.
A za 1500,- žádná "slušná" sluchátka opravdu nekoupíš.