Výběr sluchátek

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
Odpovědět
Maxpower
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Výběr sluchátek

Příspěvek od Maxpower »

Já vždy platil manipulační poplatek, bývalo to 300. Kolik je to teď nevím, ale kamarád má červené z datartu za 800 - neslyšel jsem jak hrají.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Mám značku Peltor, lehká a pohodlná, netlačí, hezčí než hifi audio z marketu...
zbývá zvolit, osadit a dobastlit měniče, přepínač stereo-mono a reg. volume-balance

bessinka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bessinka »

Jo to byly časy. Jako měniče se dávali dynamické mikrofony Tesla a kroucená šňůra od telefonního sluchátka….
Aurender N100>HoloAudio Cyan2>Hifiman HE1000v2>Cayin HA6-a>Qobuz

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Nebo se tam dávaly malý repráčky z tranzistoráků.Byly na to i nějaký oficiální návody v literatuře.Ono se to na první pohled zdá jako naprostá pitomost, ten malej repráček přece hraje jenom na středech, ale ve sluchátkový ozvučnici a v uzavřeným prostoru kolem ucha, se to chovalo jinak.Nazančovalo to i basy a vejšky.

Ale dnešní doba je jinde.Dneska koupíš pohodlný sluchátka za pár korun s výborným zvukem.
kabelguru.cz

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Je srandovním paradoxem že chrániče sluchu Peltor apod. stojí přibližně tolik co audio sluchátka
poněkud nižší třídy

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

bessinka píše:
12 led 2023 15:32
Jo to byly časy. Jako měniče se dávali dynamické mikrofony Tesla a kroucená šňůra od telefonního sluchátka….
JJ, AMD 108 Tesla bývaly vyprodanou komoditou. Díky tomu, že jsem studoval v Pardubicích, trávil jsme poměrně hodně času v prodejnách ve Smilovské a u nádraží na úkor přednášek :-) Sluchátka ala Otík a už to hrálo. A poměrně slušně, na tehdejší dobu...

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Mikrofonní vložky řady AMD, no nápad to byl. Zvuk o dvě třídy lepší
než z telefonních 3FE 56201 ba i vojenskejch 2x27Ω tzv. inkurant.
Nedalo mně fotku sem nevložit:
Přílohy
H2.jpg

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Nebo pak...
Obrázek

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Lechos, ty si z toho děláš prdel, ale já jsem před lety potkal maníka u pokladny v IKEA a hádej co měl na hlavě ?

Dva, nekecám, eliptický reproduktory menší velikosti (asi jako z malý televize).Propojený kusem drátu vomotaným izolačkou.Poslouchal muziku a vypadal docela spokojeně.

Byl jsem hrozně zvědavej, jak to asi hraje, takže doma jsem to pak zkusil.Mám schovaný dva elipťáky z černobílejch televizí, přiletoval jsem k nim teda šňůru od sluchátek, připojil jsem to do discmana a poslech si to.
Hrálo to překvapivě dobře.

Je to vlastně něco jako poslech v blízkým poli.Jako když máš malý bedničky na stole, tak to hraje relativně dobře i nějaký basy.Ale ty reproduktorový měniče maj jednu obrovskou nevýhodu.Všechno okolo tebe je slyšet, páč to nijak netlumí.Takže na ven je to absolutně nepoužitelný.
kabelguru.cz

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Ale nedělám...to se ještě doopravdy bastlilo, z nedostatku financí i maloobchodní nabídky. Kdo si lajsnul sluchátka
Aiwa z Tuzexu za 190 TK ("bonů")? viz str. 7 vlákna. Jediné schopné byly součásti setu recívru Prometheus (Videoton)
opět jedna legenda splňující okrajové požadavky hi-fi, dovoz do ČSSR cenu taktně promlčím.

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

... keď tu sledujem túto vašu "retro" debatu, tak fakt neviem čo si mám myslieť ... ja som v mladosti tiež bastlil kadejaké hovadiny, ale v osemdesiatych rokoch minulého storočia som sa nakoniec rozhodol, že si kúpim aj nejaké normálne sluchátka.

HD 430-ky som vtedy zohnal ako sekáč od nejakého priekupníka ... a minul som na ne všetky študentské úspory. Doteraz neľutujem, že som sa vtedy tak rozhodol! :lol:
Přílohy
HD430_1024x768.jpg

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

A co ty sovětský planáry ?
kabelguru.cz

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

V rámci států lidovejch demokracii se dovážely k nám sluchátka Unitra Tonsil SN60 a jim podobná, černotržním přepočtem měn byla cena takmer lidová a zvuk dostatečně dobrý.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Nedávno jsem na netu našel sluchátka Buxton BHP 10 002 s certifikací Hi-Res v ceně cca 1500 Kč. To by byla krásná cena. Ale ta certifikace mě tam mate. Jestli to není jen nějaký marketingový tah. Tady se hází tisíci i desetitisíci za slušná sluchátka. To já dát nehodlám. Na moje 62leté uši by ty Buxtony mohly stačit.
Nemáte někdo nějaké postřehy o jejich kvalitě zvuku a mechanických vlastností?

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Ano, "Hi-Res certifikace" je čirej a naprostej nesmysl, jen marketingovej blud, nic víc.
A za 1500,- žádná "slušná" sluchátka opravdu nekoupíš.

Odpovědět