Výběr

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
Odpovědět
All
Kontaktovat uživatele:

Výběr

Příspěvek od All »

Mám přístroje CA Azur 640 v2, sluchátkový zesilovač v dohledné době nebude. Muzika z 60-ti % metal, hlavně heavy, death, pagan ... Zbytek je všehochuť. Mám rád blues Joea Bonamassy, Garyho Moora, holčičí hlasy Katy Melua, Loreeny McKennitt, Lary Fabian. Občas i Björk, trošku folku i třeba peruánské indiány a keltskou muziku. U metálu se me(n)tálně vyblbnu ale mráz po zádech mi jde spíš z zěch holčičích hlasů tak co s tím? Na ceně až tak nezáleží ale chtěl bych sluchátka cenou i kvalitou přiměřená uvedeným přístrojům. Raději spíš sluchátka pro ženské vokály a blues, která ale zvládnou slušně i tvrdší žánry.
Díky.

All
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr

Příspěvek od All »

Díky za celé hejno podnětných nápadů ... jako vždy, udělěj si sám. K čemu jsou taková fóra dobrá? *bravo*

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

All píše:Díky za celé hejno podnětných nápadů ... jako vždy, udělěj si sám. K čemu jsou taková fóra dobrá? *bravo*
Nerozčiluj se, možná že jsi jen na špatném fóru, o sluchátkách toho najdeš více na Slovanetu: 4 stránky o sluchátkách . Podívej se tam, držím *thumbs up*

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

Zkus Sennheiser 595

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Dovolím si poradit - na metal, rock, blues ale i samosebou na ostatní žánry bych zkusil Bayerdynamic DT990Pro. Mají lehounce zdůrazněné basy i výšky, ale je to jen motýlí van, takže rock má šťávu a drajv. AKG 701 či Senn. HD650jsou krásně lineární, ale na rock jim přeci jen trošku chybí toho drajvu., zato mají o kousek lepší prsotor a malinko více detailů ve středním pásmu (což je logické s ohledem na jejejich kmitočtový průběh).DT990 jsou lety prověřená legenda a navíc nestojí tolik, co 650/701.

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

All píše:Díky za celé hejno podnětných nápadů ... jako vždy, udělěj si sám. K čemu jsou taková fóra dobrá? *bravo*
Já bych se hned nerozčiloval. Lepší by bylo pojmenovat nějak rozumně vlákno. Pak by nějaké odpovědi byly.
Zdeny píše: AKG 701 či Senn. HD650jsou krásně lineární, ale na rock jim přeci jen trošku chybí toho drajvu., zato mají o kousek lepší prsotor a malinko více detailů ve středním pásmu
S tou linearitou nevím, ale HD650 mají spíše více basů. Rozhodně o moc více než AKG 701. AKG mají nesrovnatelně více detailů než HD650. HD650 působí oproti AKG zahuhlaně. Na rock to vadit nemusí, ba to může někomu sedět (basa tvrdí muziku) ale u klasiky či jazzu jsou ta sluchátka pro mé uši neporovnatelná. Dlouho jsem měl doma oba modely tak vím o čem píšu.
AKG mají zvuk bližší realitě. Detailní vzdušný, prostorný...
HD650 tlačí na pilu v basech, zvuk celkově těžší, málo průzračný, méně prostoru. (proti AKG)
Ale pořád jsou to sluchátka.....

Hopp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hopp »

Rozdiely medzi HD 650 a AKG 701 vidim rovnako ako Sostakovic, ale Zdenyho tip na Beyery DT990 alebo 990 Pro je vzhladom na All-om preferovanu muziku vyborny.

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

No vida, stačí si trochu rýpnout. Myslím, že když jde o výběr sluchátek je pojmenování vlákna jakž takž srozumitelné. Myslím taky, že šest týdnů s cca 140 zobrazeními mohlo stačit k nějaké té reakci. Stejně děkuji, že jste začali psát. Zdeny mi už na jiném fóru o Bayery ťuknul. Jsou ale v cenové relaci, kterou nechci akceptovat i když peníze jsou až na druhém místě. V poslední době jsem o sluchátkách hodně četl a něco málo i poslechl. Mým favoritem jsou sluchátka Audio Technica ATH-AD900. Abych předešel diskusi o "české" ceně, která je Bayerům 990 dost podobná napíšu, že už jsou objednaná z Japonska za japonské ceny tedy za cca 200 USD včetně dopravy a flašky, kterou s kámošem, až je doveze, vypijem.
Ještě jednou díky, je rozhodnuto. Následovat bude (časem) sluchátkáč s DAC a nějaký multimediální případně audio HD přehrávač. Mám 1TB HD skoro plný vlastních záloh WAV, FLAC i (nekamenujte mně) MP3 muziky a asi 300 filmů. Dost mně láká mít všechno pohromadě a nemuset se furt hrabat v šuplících s CDčky (tuto radost si nechávám na intimní chvilky samého se sebou). Zatím o tom ale nevím lautr nic takže, je-li to možné věnujme se tomu.

Odpovědět