Audio Technica "AT 95 HE"

Doporučte, kde jste viděli výhodnou nabídku ke koupi - výprodeje, akce
Odpovědět
Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Audio Technica "AT 95 HE"

Příspěvek od Prospero »

Pro „vinylisty“, kteri planuji postoupit od zakladni „AT 95 E“ vyse, nabizi firma „William Thakker“ vytunenou prenosku Audio Technika „AT95 HE“ s hypereliptickym hrotem.

http://www.zum-shop.de/Thakker-AT-95-HE ... 231_x2.htm

Od dvou kamaradu, kteri ji uz „otestovali“, sklidila dost chvaly (oproti „originalu“ lepsi dynamika, tonalni vyvazenost, vice detajlu), sam jsem ale zatim moznost poslechu nemel.
Vzhledem k cene si ale myslim, ze se jeji koupi v podstate nic zkazit neda. ;)

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Audio Technica "AT 95 HE"

Příspěvek od JV »

*offtopic* Takže namiesto škaredej zelenej, ešte škaredšia modrá. :lol:

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

:D
Poslouchat holt pouze vecer, za svitu svicek ci mesice! (?) :lol:

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Tak pro vsechny, kterym se ani original AT „zelena“, ani hyperelipticka AT „modra“ nelibi, se nabizi jeste jedno, velmi "highendove", reseni:
Vymena chvejky prenosky AT 95 za “decentni bilou” s hrotem Shibata! *bravo*

http://www.zum-shop.de/Thakker-ATN-95-S ... 675_x2.htm

(Jeji zvuk by mne opravdu zajimal…. *sunglases* )

Jupi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jupi »

Ta AT 95 SA (Shibata) sa mi dost pozdava. Mozno by som ju skusil ako alternativu ku Shure WhiteLabel na SL1200.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Prospero píše:Tak pro vsechny, kterym se ani original AT „zelena“, ani hyperelipticka AT „modra“ nelibi, se nabizi jeste jedno, velmi "highendove", reseni:
Vymena chvejky prenosky AT 95 za “decentni bilou” s hrotem Shibata! *bravo*

http://www.zum-shop.de/Thakker-ATN-95-S ... 675_x2.htm

(Jeji zvuk by mne opravdu zajimal…. *sunglases* )

Osobně tvar hrotu vnímám velmi, včera hrála novučká Ortofon Rondo Bronze s výborným hrotEm F. Gyger parádně.
Starou Suprafonku na nastavení gramofonu oživila parádně. Výškrab až z nejhlubšího místa ve drážkách LP oživil starou slávu dobrého lisu za dohledu autorů, pana Fendrycha a Kulhana z ČS Hifi klubu.

I má Acutex s Shibatou hraje velmi filigránsky, tiše a dobrou dynamikou společně s výborným až drobnohledným detailem.
Je li audio sestava s dobrým rozlišením, poskytne taková přenoska i jednodušší konstrukce Moving Magnet výborný zvuk za velmi příjemnou cenu.

Obrázek

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Jupi píše:Ta AT 95 SA (Shibata) sa mi dost pozdava.
Nutno ale upozornit, ze uz musis vlastnit prenosku AT 95, tohle je pouze chvejka k ni! ;)
Ale i pokud bys ji musel koupit novou "k teto jehle", urcite je to cenove asi ta nejdostupnejsi varianta, jak okusit zvuku Shibaty.
Shibata je kvalitativne a take zvukove uplne jinde, nez hroty sfericke a eliptice. Tento brus byl puvodne vyvinut pro snimani "quadrofonich" nahravek. Kdyz se po case ukazalo, ze snaha o jejich zavedeni "ztroskotala", uspesne se prosadil "alespon" u sterefonich. *thumbs up*
Nektere firmy, jez se specializuji na "retiping" MC prenosek, hrot Shibata dokonce nabizeji jako alternativu za puvodni. *palec*

Tak pokud se k tomuto kroku skutecne odhodlas, nezapomen pozdeji poreferovat... *sunglases*

kemo87
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kemo87 »

Já jsem se odhodlal. Né tedy přímo k AT95, i když by mě zajímala.
Vlatním totiž přenosku AT11E s eliptickým hrotem, která je údajně totožná s AT12S (shibata) a AT12XE (speciál eliptický). Podle zahraničních referencí jsou chvěvky AT12 na 100% osaditelné do těla AT11. Takže jsem se včera odhodlal a objednal z jůesej originální chvěvku AT12S s Shibata hrotem. Původní AT12S je velmi dobře hodnocená a jeden majitel jí proovnával například s AT440Mla, kterou taky vlastní a tvrdí že takhle vintage přenoska je pro něj lepší. Takže uvidíme...

Včetně poštovného ta sranda přišla na 2800 Kč což si myslim že není vůbec špatné v provonání se 160E za Shibatu do AT95. Pokud budu mít štěstí, tak mi to třeba ani neproclí :D.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Kdybych to byl věděl, tak bych ti tu AT-11E býval nedal :D . Byl bych ti do Duala nainstaloval VM 2204 :D .

kemo87
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kemo87 »

Aspoň můžeš mít dobrej pocit že jsi někomu udělal radost. Já stejně počítám že s tím, že žádnej rozdíl neuslyšim, a akorát budu nakrknutej že jsem za takovou blbost vysolit takový peníze.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

A to jsem si myslel, že největší hlušec na světě jsem já (vůbec nepoznám rozdíly mezi kabely a Nordost je pro mne značka na kompasu, poličkami a podložkami) ale zrovna mezi vložkami je rozdíl ve zvuku velký - nechci soudit, která hraje lépe ale každá hraje jinak. A třeba výměna hrotu OM 5 za OM 10 byla velmi slyšitelná.m

Odpovědět