Chi-Fi

Doporučte, kde jste viděli výhodnou nabídku ke koupi - výprodeje, akce
hřebík
Kontaktovat uživatele:

Re: Chi-Fi

Příspěvek od hřebík »

S tím SACD gaplessem je to prý následovně (ve zkratce: z podstatné části opraveno firmwary, ale stále to může to být slyšet):

The Gapless Playback Controversy

The most substantive criticism concerns gapless playback — the ability to transition between disc tracks without an audible silence or interruption. This matters for live albums, classical works, and concept albums like Pink Floyd’s The Wall. At launch, Shanling’s marketing advertised full gapless support. Early owners discovered it was disabled by default and, even when enabled, some SACD discs still exhibited small gaps at track boundaries.

Shanling acknowledged the issue publicly, removed the gapless claim from marketing materials, and committed to firmware fixes. Multiple updates (V1.8, V1.9) have shipped. As of early 2026, the gap on SACD is described by most users as a tiny, mostly negligible cut — improved through firmware but still noted by the most critical listeners.

- Info opět pochází z tohoto odkazu:
https://soulfi-audio.com/read/the-ultim ... d-to-know/

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

No skutečně, vykazuje to problémy s Gaplessem a SW se to opravit zatím nedaří, výrobce si zřejmě neví s tím rady.
Tady je to popsano celkem dobře: zvuk nativně přes I2S vynikající, ale bohužel ty neopravitelné problémy. Je to přeložené.

https://positive--feedback-com.translat ... _tr_pto=sc

Kupuji to u Hifi kámoše ve studiu v Kaiserslauternu a v pondělí to sním ještě musím prodiskutovat. Já jsem puntíčkář, zvyklý na bezchybný provoz DP 950 a toto by mně jako převážného posluchače klasické hudby rušilo.

Ještě uvidím.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

blesk666 píše:
06 kvě 2026 22:30
Dadaft: Tu máš o tomto DAC-e celé vlákno:
https://hififorum.sk/phpBB3/viewtopic.php?f=23&t=874
Nezbývá než s krytonem souhlasit, OCTO je vynikající převodník, dalších pár dnů mi to potvrdilo. A muzikálnost skutečně není dána změkčením nebo zprasením výšek, ale texturou a bohatostí. Neznám ty jednobity Discrete, ale jinak OCTO nejlepší a obecně velmi dobrý Topping. ZVUKEM!!!

A mimochodem osm Cirrusů má i Luxsin X8, jak jsem zjistil.
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... -luxsin-x8

A ten superslavný český dac, co ho před pár lety na Stereophile vynášeli do nebes, Okto dac8, asi bude ten samý princip, jen s ESS stereo čipy. Podle názvu.
Je to dobrá myšlenka evidentně.

OCTO je *thumbs up*

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

PvelHrudička

Maš SZ.

PvelHrudička
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PvelHrudička »

Oldear díky. Ozvu se ti, jak na to budu mít klid a prostor.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Topping OCTO --- Tak delší používání dalo odpověď na otázku, jestli je OCTO "dospělý" DAC.
Není.
Bohužel není. Má bohatý efektní zvuk, ale čas ukáže, že efektní znamená na efekt. Chybí mu nadhled a vnitřní klid dospělých DACů. Je to jako tůrovat slabší motor, ne že by ses nedostal k výkonu, ale je cítit, že jedeš na hraně a nemáš rezervy. Možná na poslech elektronické hudby (nebo kupodivu sólového klavíru) by stačil, ale když znáš dospělé DACy, prostě nestačí... Pořád nutí zkoušet nějaké kabely, ale chyba není v kabelech, to tomu převodníku něco schází, něco, co se těžko definuje... Zkrátka dobrý DAC, ale ne dost dobrý DAC pro mě. Šupajdá do skříně.

No, trošku mi to komplikuje situaci, byl to nejnadějnější pokus nahradit v malé poslechovce Gustard X26pro, který dospělým DACem je bez pochyby a ověřeně. Měl jít zpátky do větší poslechovky, protože už brzy začnu skládat nejlepší bedny v galaxii :D , ale zůstane v malé, ta sestava je s ním parádní a od dob CD960 + V7000 jsem tam nic lepšího neměl. A ve velké zůstane Cambridge přes digitální vstupy, není to tak zlé...

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

dadaft: Díky aj za prešlapávanie slepých uličiek.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

blesk666 --- Zajímavé je, jak se v poslední době změnila důležitost komponentů v dostupných sestavách. Aspoň teda podle mě. Dobré bedny se dneska dají koupit za rozumný peníz. Obzvlášť pokud máš rád regálovky. Třeba Wharfedale EVO 4.2, ať zmíním něco co znám. Rozehrané jsou to prostě dobré bedny. Ale taky bedny od různých českých výrobců mají hodnotu.
Pokud jde o zesilovače, s novými čipovými zesilovači třídy D sestoupila kvalita na nepochopitelnou cenu. Už nemusíš kupovat koncáky Rotel, 10x levnější Fosi V3 mono ti dají totéž.
A malé streamery třeba od WiiM coby digitální transporty jsou taky fajn.
Ale u DACů zatím nedokážu v levném segmentu najít nic, s čím by se dalo žít. Octo nebyl jediný...

Nevím, ale DAC prostě musí být bytelný, mít kvalitní napájení, součástky a konstrukci, a taky kvalitní analogovou výstupní cestu, nejlépe symetrickou diskrétní ve třídě A. Pod 1500 EUR se asi nedá dostat (Gustard X26 III)

Obrázek

Až aspoň takhle postavený DAC (nebo lepší) dokáže rozehrát sestavu. A Fosi V3 mono a Wharfy 4.2 (nebo podobná kombinace) ukážou, že na to mají. Úroveň, kdy už to prostě fakt hraje.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Dadaft: Neviem na to napísať súhlas ani nesúhlas.
Niekedy dokážem akceptovať posluch Tidal priamo z mobilu na továrensky dodávané špunty (iPhone 15 pro max) a inokedy mi nie je nič dosť dobré:-) Záleží ako velmi kriticky sa k tomu staviam.
Ak nie úplne tak sú fajn aj najnovšie D-class (Purifi) alebo aj 25-rocné Behringer B2031A s LM3886 a asi by šlo aj to Fosi V3, rovnako aj tie Wharfedale (počul som 4.4 Evo a za danú cenu fajn). Gustard X30 som ale nedokázal akceptovať ani cez zuby, (skor som akceptoval zvuk Holo Audio Spring 3 KTE). Zvuk X30 mi proste vadil (najmä neprirodzene krátky decay a aj vďaka tomu plochá len na šírku roztiahnutá scéna). Na tie B2031A alebo Wharfedale by to ale asi bolo jedno a casom by som si asi zvykol.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

blesk666 ........ Koukám, že jsi (nejen tady) na předozadní prostor vysazený. :D
X30 neznám a -- upřímně -- si nepamatuju, že by měl nějaký DAC co jsem měl problém s předozadním prostorem, aspoň ve srovnání s zesilovači a bednama... možná to dělá ten vestavěný streamer? Na každý pád X26pro žádný takový problém nemá. Mé ucho spíš oceňuje u bytelně postavených DACů jednak přirozenost u nástrojů symfonického orchestru, jednak jakousi suverénnost nebo jistotu, kterou dobře postavené převodníky mají. Opadne stres, jestli to ve vypjatých pasážích zvládne, protože zvládne. Kdysi jsem měl Philips CD960, říkalo se mu "digitální gramofon", legendární zvuk a konstrukce. A tenhleten macek rozhodoval o zvuku sestavy. Když jsi k němu připojil cokoliv, co nebyl úplný šrot, hrálo to jako z praku a už jsi neřešil...
Docela CD960 ovlivnil můj názor na to, co je nejdůležitější komponent digitální sestavy.
Ještě nedávno ovšem v dostupné kategorii, což je můj koníček, nebyla šance zařadit nabušený přehrávač, dnes spíš DAC. Osobně jsem byl přesvědčený, že schůdná cesta je dac/amp v jednom, dává to lepší výsledky, když použiješ digitální vstupy současných integráčů, než používat levné samostatné DACy. Ale s příchodem ultra levných čipových D class zesilovačů se to změnilo. Ušetřené peníze je radno vrazit do dobrého DACu.

Odpovědět