Pro skalní příznivce audiokazet
Re: Pro skalní příznivce audiokazet
Spíš pro příznivce sado-maso. 
S kvalitou "původních" MC absolutně nesrovnatelné...
(Bohužel...)
A tím pádem i předražené...
S kvalitou "původních" MC absolutně nesrovnatelné...
(Bohužel...)
A tím pádem i předražené...
Je videt, ze si Fox nikdy nemel/nevyzkousel, jedna z nejlepsich nových kazet a predci i mnohe stare kazety. Francouzum se povedlo naladit novy pasek opravdu vytecne.
To opravdu ne. A pokud máš s Fox dobrou zkušenost, beru to zpět. Je jedině dobře, že zase nové kazety obstojí.
Měl jsem tu čestst jen s nějakou tureckou produkcí... nevím už ani název.... rád jsem to jméno zapomněl.
Pro kamaráda do Walkmanu to stačilo...ale doufám, že už nebude chtít další nahrávky.
Měl jsem tu čestst jen s nějakou tureckou produkcí... nevím už ani název.... rád jsem to jméno zapomněl.
Pro kamaráda do Walkmanu to stačilo...ale doufám, že už nebude chtít další nahrávky.
FOX je z Francie a pasek se jim nadmiru povedl. Kazdy, kdo ji zakoupil je na ruznych "kazetovych" forech nadsen.
V posledních letech jsem kupoval kazety Maxell UR C90, 1 ks/30 Kč. Nepochybuji o tom, že pásky Fox jsou kvalitní (spojení technologií BASF + Pyral), ale 120 Kč za C60 už nedám. Ale, proti gustu žádnej dišputát...
Kdo stale oceni kazetu, tak to rad da.
Audiokazety formátu CC jsou již celá léta mrtvé médium: hrací doba, úzká stopa, nízká rychlost, drop-outy...pár archívních kusů (Sony, Maxell, Fuji, TDK...) si opatruji, to ano a občas převinu tam a zpět, primárně však již nenahrávám ani na deck s kalibrací, ta doba je prostě fuč.
Kazety su nudny mainstream a davno out.
Skutocni hipsteri dnes frcia na voskovych cylindroch [aj ked tazko povedat, co hra technicky horsie, ci kazeta alebo cylinder, je to asi celko jedno]
https://www.nfsa.gov.au/collection/cura ... ith-potger
Skutocni hipsteri dnes frcia na voskovych cylindroch [aj ked tazko povedat, co hra technicky horsie, ci kazeta alebo cylinder, je to asi celko jedno]
https://www.nfsa.gov.au/collection/cura ... ith-potger
Audiokazety Philips přišly na konci 60.let min.století jakožto "partner"
tranzistorových radií na dvě tužkové baterky, potom sice jakost šla
prudce nahoru (chrom, metal) a dolby, dbx
americké osmistopé cartridge RCA se v Evropě komerčně neprosadily
ani syst. Elcaset (Sony) nebyl úspěšný, DAT převálcoval CD
tranzistorových radií na dvě tužkové baterky, potom sice jakost šla
prudce nahoru (chrom, metal) a dolby, dbx
americké osmistopé cartridge RCA se v Evropě komerčně neprosadily
ani syst. Elcaset (Sony) nebyl úspěšný, DAT převálcoval CD
Tak jsem v centru Prahy v jednom nejmenovaném obchodě s hudebními nosiči zakoupil několik prázdných audiokazet od různých výrobců. Osobní poznatky po vyzkoušení (mgf. Sony TC-KA6ES, Revox b710, Technics AZ6):
Mediarange C60 typ I (SRN) - zvukový záznam subjektivně přijatelný, ale strašně špiní páskovou dráhu (oba dva zakoupené kusy)
CFK HXC60 typ I (Čína) - záznam velmi dobrý, zatím bez výhrad (vyzkoušen 1 ks)
RTM Fox C60, C90 typ I - bez výhrad, zvukově subjektivně vemi dobré (vyzkoušeno po jednom kusu)
ATR C60 typ I - vyzkoušen 1 kus, originál balení - oba okraje pásku zvlněné v celém rozsahu, s vytlačeným podélným reliéfem několika rovnoběžných pruhů šíře cca 1 mm - nic podobného jsem ještě neviděl, záznam úděsný - dropouty, zkreslení, jedním slovem hnus, pokud to není kopie (na balení Made in USA), tak nechápu, 165 Kč/ks...
Po zkušenosti s poslední kazetou si dám na nějakou dobu pauzu.
Mediarange C60 typ I (SRN) - zvukový záznam subjektivně přijatelný, ale strašně špiní páskovou dráhu (oba dva zakoupené kusy)
CFK HXC60 typ I (Čína) - záznam velmi dobrý, zatím bez výhrad (vyzkoušen 1 ks)
RTM Fox C60, C90 typ I - bez výhrad, zvukově subjektivně vemi dobré (vyzkoušeno po jednom kusu)
ATR C60 typ I - vyzkoušen 1 kus, originál balení - oba okraje pásku zvlněné v celém rozsahu, s vytlačeným podélným reliéfem několika rovnoběžných pruhů šíře cca 1 mm - nic podobného jsem ještě neviděl, záznam úděsný - dropouty, zkreslení, jedním slovem hnus, pokud to není kopie (na balení Made in USA), tak nechápu, 165 Kč/ks...
Po zkušenosti s poslední kazetou si dám na nějakou dobu pauzu.
Ze vsech zmnenych osvedcena kvalita jest RTM Fox, jedine nove a pouzitelne kazety s paskem z Francie.
AlfH to se mi u .flac nestává