Jaký zobrazovač pro 60" - 70"?

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jaký zobrazovač pro 60" - 70"?

Příspěvek od Karel1 »

jimmi píše: pridavaju kurvítka či už softwarove alebo čiastočne poddimenzované sučiastky
Jsem nedovzdělané holátko, proto bych prosil uvést nějaký příklad výrobku, který má v sobě zabudované "softwarové kurvítko" ;)

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

merhaut píše:
11 kvě 2018 16:48
V dnešní době jedině OLED.
V současné době mám LED Sony 3D a do budoucna právě uvažuji o OLED, cca 55 palců. Chci ale TV s 3D a jak tak sleduji, bude to asi problém, že? :? Co mám vypozorováno, tak OLED s 3D dělá snad jen LG :( Sony mám v oblibě, 3D mít musím (používám TV hlavně jako zobrazovač pro sledování blu-ray v 3D)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Obecna kvalita dnesni spotrebni elektroniky je tristni, o tom zadna. Ale cilene programovani vyrobcu, aby se vyrobek poskodil/znicil je pevedena urban legend.

Na druhou stranu vyrobci delaji jen to, co si vetsinovy zakaznik zada: co nejmensi cena pri co nejlepsich papirovych hodnotach, ktere "oslni" a to vse temer bez ohledu na realnou uzitnou hodnotu. Proto je treba u dnesnich televizi mezi prvnimi prezentovana tenkost panelu (pro ucel TV zcela irelevantni parametr) nasledovana mnozstvim "smart" funkci.... Na prirozenost a realnost obrazu se zapomina. Ale dramaticky se prezentuje extremne prehnana saturace barev ci v realnem svete neexistujici "nekonecny kontrast".

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Od 3D se hromadně ustupuje, nabídka TV zbytková, nové věci nevycházejí.

V současné nabídce poskytuje OLED bezkonkurenční kvalitu. Provozovali jsme před vánoci vedle sebe OLED, QLED, LED, plus naši stálou srovnávací plasmu Pioneer Kuro. Zákazníci měli možnost v klidu porovnat.

My, co máme doma kvalitní plasmy, můžeme být v klidu. Dokud budou fungovat, neměnit.

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

To, že je výběr TV s 3D čím dál menší, jsem si všiml :( Proč tedy pořád vychází různé speciální edice blu-ray v 3D? :? Rádi si doma zatemníme, nasadíme brýle a necháme se unášet.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Snaha podojit z již existujícího materiálu. To je primární smysl reedic.

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

Děkuji všem za rady a tipy k výběru :) Vidím to tak, že si zatím dám trochu pauzu a počkám na lepší finance a časem se porozhlédnu po nějaké OLED nebo QLED nebo co bude tou dobou v kurzu. Nejsem sice žádný velký purista, že bych hledal poslední detaily v obrazu, ale na druhou stranu nesnáším ty překontrastované hrůzy s nereálnými barvami, které vídám v hospodách, kde většinou mívají co největší TV za co nejnižší cenu.
Co se týká toho zpracování, je fakt, že moje stará plazma má krásné celokovové šasi včetně zadního panelu a vypadá hodně bytelně, tak se ji zatím budu držet, když ještě funguje :) Jen co mi začíná vadit kromě malé úhlopříčky je relativně vysoké zahřívání (u plazmy běžné), takže teď kdy je celkově teplé počasí to samozřejmě v malém bytě moc nepomůže, když topí k zesilovači ještě televize..

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Překontrastovanou hrůzu už si mnozí pouštěli už na CRTčkách, při fotbale bila fosforeskující tráva do očí a nedalo se na to koukat. Dneska v podstatě každá televize jde nastavit na slušný obraz, známý teď koupil výprodejovou 55 OLED LG první generace, nastavili jsme ten přirozený kinorežim podle nějakého fóra, kde to kalibrovali a obraz má nádhernej. Plazmovky bych rozhodně tolik nevychvaloval, až na Kuro se to většinou dost podobalo CRT obrazovce, bylo to šedivé, blikalo to, leskly se tomu kontrastní hrany při rychlých scénách, Full HD rozlišení měly až ty poslední kousky, topilo to, bylo to těžké a zvuk u placek úplně opomíjím, ten si stejně každý tady bude řešit pomocí výstupu na pořádné sestavě k tomu. Víc než kvalitu obrazu u slušné telky bych řešil kvalitu materiálu, který ta telka dostane ke zchroupání a zobrazení, první na čem nejsou duchy a kostičky je BluRay. V podstatě je to stejně bídná analogie jako s nahrávkami vs kvalita sestavy.

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

Karel1 píše: To, že je výběr TV s 3D čím dál menší, jsem si všiml :( Proč tedy pořád vychází různé speciální edice blu-ray v 3D? :?
PítrsPraha píše: Snaha podojit z již existujícího materiálu. To je primární smysl reedic.
To jsem nějak nepochopil. Pořídím-li si novinky ve 3D, jako např. "RAMPAGE: NIČITELÉ" či "BLADE RUNNER 2049", není to žádná reedice dojící z již existujícího materiálu (cenu teď nehodnoťme). Vydávají-li stále novinky na blu-ray ve 3D, proč by se mělo od tohoto formátu ustupovat při výrobě TV? Jsem z toho volaakýsi zmetěný :?
Omlouvám se za *offtopic*

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

3D: U mě prvotní nadšení vyprchalo asi zejména leností nasazovat si brýle na 3D a přepínat režimy... Navíc jsem pozoroval relativně často přesahy a nedokonalosti (zkušenosti s projektory, plazmou) a vadilo mi to... A hlavně se mi 3D omrzelo. Nakonec bohatě vystačím jen s 2D obrazem a při výběru telky už 3D parametr nezohledňuju, přestal pro mě být jakkoli důležitý.

Jinak dnes asi OLED. Vypalování se snad zlepšilo, alespoň se to tvrdí. Na svém OLEDu ani po dvou letech nepozoruju nic, ale nekoukám moc často. U plazem byl koneckonců stejný vypalovací strašák...

... A samozřejmě kvalitní zdroj, to nepřestane platit asi nikdy. Překomprimovaný tetris nezachrání ani sebelepší obrazovka.

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

Když pominu 3D, co říkáte na tento přístroj? Zaujala mě absence 4K, což vítám. A za ty prachy ;)
https://televize.heureka.cz/lg-55eg9a7v ... e/#section

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

I starší výprodejový OLED FullHD 55" model od LG za 26 tisíc měl špičkový obraz, není důvod aby ho neměla tahle telka. Jestli máš pro telku dostatek potravy ve 4k, aby tě jeho absence trápila, to musíš rozhodnout sám. Jde spíš o výhled do budoucnosti. Mně by to asi netížilo, vysílání ve 4k není, filmy ve FullHD jsou na 55" ze 4m akorát, herní konzole jsou rády, že zvládnou hry do 4k upscalovat a ve FullHD jedou s lepší plynulostí.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Levné OLED LG jsou v současné době bezkonkurenční poměrem kvalita obrazu cena. Doporučuji. HD OLED za 25 nabízíme jako volbu č. 1 všem co mění TV a nemají majlant.

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

RedBaron píše: I starší výprodejový OLED FullHD 55" model od LG za 26 tisíc měl špičkový obraz, není důvod aby ho neměla tahle telka. Jestli máš pro telku dostatek potravy ve 4k, aby tě jeho absence trápila, to musíš rozhodnout sám. Jde spíš o výhled do budoucnosti. Mně by to asi netížilo, vysílání ve 4k není, filmy ve FullHD jsou na 55" ze 4m akorát, herní konzole jsou rády, že zvládnou hry do 4k upscalovat a ve FullHD jedou s lepší plynulostí.
Špatně jsi mě pochopil, napsal jsem "Zaujala mě absence 4K, což vítám", takže právě naopak, než zmiňuješ -> absence 4k mě vůbec netrápí. Myslím si, že OLED telka 55 palců za cca 25 000.- je dobrý kauf ;). Z 99% bude sloužit jako zobrazovač pro BRD, občas nějaký ten film z externího disku. To 1% je občas sport.

Odpovědět