Jaký zobrazovač pro 60" - 70"?

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jaký zobrazovač pro 60" - 70"?

Příspěvek od Karel1 »

V sobotu jsem byl s kolegyní z práce na návštěvě u jejího bratra na exkurzi, sledoval jsem referenční blu-ray Avatar (+ ukázky např. Jurský svět či nějakého toho Hobita) na Sony Bravia KD-65AF9 (BR player CA 752BD). Mám pokračovat? ;)
PS: Nebýt absence 3D a mít doma alespoň o metr více prostoru před TV, rozbíjím prasátko *klanimse*
Naposledy upravil(a) Karel1 dne 22 lis 2018 22:04, celkem upraveno 1 x.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Sony Bravia KD-65AF9 je určitě dobrá, ale bylo by docela zajímavé porovnat reálně s C8. Pouze obrazově, předpokládám, že zvuk tu má každý vyřešený externě...

Pokud budou obrazové rozdíly oproti LG C8, tak nepředpokládám, že v řádu aktuálního rozdílu cen (desítek tisíc)... Spíš bych to odhadl na vyrovnanost v řadě věcí. Pořád se mi zdá, že ty akce, které uvádím výš, jsou opravdu slušné. Sám jsem před pár dny upgradoval LG OLED B6 z roku 2016 na letošní 65 LG C8 a je znát, že na obrazu zapracovali. Obraz je celkově lepší ve stínech i jasech... Filmy v Dolby Vision ve 4K z Netflixu či Apple TV teď vypadají fakt hodně dobře... HD také vypadá lépe... Tj. upgrade LG OLED z roku 2016 mi za to rozhodně stál.

RaDu65
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaDu65 »

Referenční 4K/UHD HDR OLED TV.Pokud hledáte špičkový obraz, jednoduché ovládání a výborný zvuk, tady je jeden z kandidátů.Jedná se o jeden z nejlepších televizorů ve své třídě a rozhodně stojí za to zvážit jeho nákup.
OLED televizor Panasonic TX-65FZ950 se, shodně se staršími bratry, chlubí vlastnostmi, kteréžto leckterému protivníkovi zasazují smrtící ránu. Osazený Bright Panel typu 4K ULTRA HD/Master OLED HDR se systémem Absolute Black Filter a řízením OLED Superb Motion Drive podporuje HDR10, certifikované HDR10+ a HLG (třída ULTRA HD Premium).Špičkový procesor Studio Colour HCX společně s hollywoodskými odborníky se údajně postarají o vyladění obrazu, jehož kvalita odpovídá představám filmových tvůrců. 4K displej obdržel certifikaci THX.
Nadčasová krása zapadne všude. Zvuk vychází z Dynamic Blade Speaker - reproduktoru s výkonem 80 W (20 W x 2 + 20 W x 2). Moderní prostředí vychytaného a vysoce stabilního a neskutečně operačního systému Firefox OS, se spojuje v uživatelském prostředí my Home Screenu verze 3.0.
Klady
+ Excelentní barevnost obrazu (výborná i Out of Box)
+ Precizní pohybová plynulost se slušnou ostrostí pohybu
+ Vhodně odstupňované obrazové režimy
+ Korekce plynulosti a ostrosti pohybu se dvěma posuvníky a samostatným přepínačem
+ Viditelné HDR
+ THX certifikát
+ Slušná prostorovost scény
+ Streamovací funkce (TV Anywhere)
+ Klidné, svižné, přehledné a stabilní prostředí
+ Obsáhlé menu
+ Kontinuální procházení menu
+ Programovatelné tlačítko na obou ovladačích
+ Ekvalizér
+ Možnosti titulků
+ Samostatné řízení hlasitosti sluchátkového výstupu s nastavením
+ Zdvojené tunery s dvěma CI+ sloty
+ Dva ovladače, hlavní s podsvícením tlačítek
+ Nadčasový design s pevně uchyceným soundbarem
Zápory
- Lesklý panel
- Uživatelská nepřívětivost satelitní části bez FastScanu
- Méně zřetelné mluvené slovo
- Nepodporuje Dolby Vision
- Chybějící DTS a Dolby Atmos
- Průměrná podpora multimediálních formátů k přehrávání přes USB
- Chybí ještě více aplikací pro českého diváka
- Neupozorní na požadovaný pořad

Bruno47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bruno47 »

I já mám také dobrou zkušenost ze sony bravia

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Obecně, už jsem to tu psal, je na všech zahraničních fórech zcela jasno. Korejci jsou mimo hru a souboj jede mezi Sony a Panasonic. Bavíme se o nejvyšších modelechtěchto dvou značek tj Panasonic LZ2000, 1500 a jim adekvátních modelech od Sony. Korejci jim vyrobili a dodali panely LG, Sony a Panasonic z těch korejských panelů vyrazili mnohem lepší obraz, než Korejci sami ve svých modelech. Korejci tlačí na cenu, Japonci na kvalitu, jelikož cenou konkurovat nemohou, když nemají svoje vlastní OLED panely.
Na našem trhu vládne LG a Samsung ocelovou rukou, pokud klesají prodeje, jsou schopni zákazníkům nabídnou takové slevy, aby neváhal a koupil. Tak pracují Korejci. Mají v podstatě celý TV trh u nás. Nic proti ničemu, jen to tu uvádím jako zajímavost.
Pokud kvalitu, tak Japonce, pokud cenu tak Korejce. Nakonec téměř každý volí toho Korejce.

Odpovědět