Jaký zobrazovač pro 60" - 70"?

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Jaký zobrazovač pro 60" - 70"?

Příspěvek od Miro_CZ »

Ahoj,

začíná mi čím dál více vadit malá obrazovka (37" plazma) k "velkému" zvuku a přemýšlím o něčem větším. Co jsem tak načetl, tak z hlediska vzdálenosti pozorování bych mohl pořídit něco s úhlopříčkou v rozmezí 60" - 70". Hodně mě láká projektor, ale tam bych byl jednak cenově asi hodně mimo požadavky a navíc nechci řešit zatemnění (jsem v bytě v pronájmu, takže bych se rád vyhnul jakýmkoliv náročným úpravám), takže bych se zatím vydal cestou nějaké normální TV. A teď ta hlavní otázka - je možné sehnat něco s ucházejícím obrazem za rozumné peníze? Na jaký typ obrazovky se zaměřit? Vyplatí se hledat po bazarech? Nebo to momentálně nemá cenu řešit a raději počkat rok dva až klesnou ceny za nové QLED?

Předem děkuji za rady :)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jaký zobrazovač pro 60" - 70"?

Příspěvek od PítrsPraha »

Co jsou rozumne penize?

Ackoliv jsem loni koupil 60'' LCD Samsung 7002, doporucil bych prisetrit a koupit LED. Puvodni 9 let stara (bezproblemove fungujici) 42'' plasma je v detskem pokoji. LCD je papirove ve vsem lepsi, oproti plasme ale pokulhava krom homogenity barevnych ploch hlavne v prirozenosti obrazu.

Je to smutny, ze plasmy podlehly vseobecnymu mamonu. Prirozenosti obrazu je zatim nic neprekonalo.

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

No při psaní dotazu jsem si říkal kolem 20k, ale co to teď tak procházím, tak koukám, že to je hodně nereálný odhad. Našel jsem různé TCL 65" asi za 20k, 50" stejný model dokonce asi za 11k, ale co jsem koukal, tak si lidi stěžujou na pomalej systém a hlavně pomalej a občas trhanej obraz :(

Mně právě obraz plazmy taky vyhovuje a štve mě, že už se nevyrábí. Takže obrazem bych byl nejradši co nejblíže plazmě co se věrnosti obrazu týká.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Pro super obraz v tehle uhlopricce pocitej tak od 50 tis. Kc nahoru.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Souhlas s Pítrsem, jde o ty peníze. Letitou plasmu Pioneer Kuro už mám jen ve venkovním sezení ( dosluhuje ) a současnou hlavní nejvyšší model Paňasu už mám taky 5 let. Trnu, co koupit až plasmy odejdou - na trhu není adekvátní náhrada - bohužel díky EU, kdy nařídila zrušit výrobu plasmy. Za mně LCD a LED - nebrat! Do budoucna se snad jeví technologie Qled, ale ta skutečně kvalitní od renomovaného výrobce např. Loewe je v ceně kolem 200 litrů a to je ten problém. V současnosti Tvůj požadavek může snad vyřešit jen projektor, ale ani tady ta kvalita není zadarmo. Pokud plasma "žije" ještě bych počkal. Tak šťastné rozhodnutí.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Nepodceňuj zdroj signálu. Kvalitní satelitní receiver poskytuje zcela jinou kvalitu obrazu než pozemní signál DVB-T.
Jinak také doporučuji jít do projektoru a levnou TV mít jen jako vedlejší zobrazovač pokud chceš TV spíš jako kulisu nebo nenáročné koukání.

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

Toho jsem se přesně bál, že to bude jedině v kategorii 50k+ a čím více tím lépe. Klasické TV kanály nesleduji vůbec, de facto používám TV jen jako "monitor" k PC, ze kterého pouštím hlavně seriály a občas nějaký ten film, případně k Apple TV a Netflixu..
Projektory mě lákají, ale nevím, jak bych dělal zatemnění místnosti. Teď tam mám na oknech klasické žaluzie a to rozhodně není řešení ani když se stmívá, natož přes den. Navíc mám rád při sledování alespoň nějaké minimální osvětlení lampičkou v místnosti.
Takže jak na to tak koukám, tak se zatím asi budu muset smířit s menším obrazem a počkat až trochu klesnou ceny za QLED, nebo až se trochu posunu v kariérním žebříčku a zvýším si budget na zábavu :)

merhaut

Příspěvek od merhaut »

V dnešní době jedině OLED.

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Hmmm, "seriály a občas nějaký ten film, případně k Apple TV a Netflixu.." tak že nesleduješ barevné odstíny pixelů? 🙄 Tak si zajdi do obchoďáku, nech si pustit testování vertikálního a horizontálního pohybu a hned poznáš, který panel stojí za prd a který je dobrý a to i v kategorii do 25k ? Ok to jsem trochu podcenil 60-70" do cca 35k 😉? Ovšem pokud nepotřebuješ návštěvám ukazovat že máš doma a koukáš na ordinaci v "S class" 😈

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Pridam jeste jeden poznatek ke srovnani starsich a soucasnych televizi a to ohledne kvality materialu a zpracovani. Zminena 9leta plazma Panasonic za tehdy 26 tis. je o dve tridy poctiveji zpracovana nez soucasny Samsung za 46 tis. Samsungu vladne vsudypritomny plast, a to vcetne vnitrku. Panasonic ma celokovove sasi i zadni panel. Panasonic ma perfektni uhlopricnou tuhost, Samsung se prohyba i pri jemnem tlaku. Dan za zcela nesmyslnou honbou za co nejtensim provedenim. Zadni plastovy panel Samsungu je upevneny kombinaci plastovych zacvakavacich patentku v kombinaci s lepkavym paskem (!!!), Panak klasicky na kovove srouby. Atd.

Co jsem se dival po televizich podobne ceny, je to u soucasnych modelu velmi podobna bida. Zpracovanim bych toho Samsunga tipoval na telku za 10 tis. Kc, ne za 4,5nasobek... Vsude v recenzich pritom chvali dokonale zpracovani. To jsem se fakt smal.

p79avt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p79avt »

Zdravím

za mě

SONY KD-65XE9005 - 50k s DPH

několikrát instalace a špička

Pavel K.
Miro_CZ píše:
11 kvě 2018 14:55
Ahoj,

začíná mi čím dál více vadit malá obrazovka (37" plazma) k "velkému" zvuku a přemýšlím o něčem větším. Co jsem tak načetl, tak z hlediska vzdálenosti pozorování bych mohl pořídit něco s úhlopříčkou v rozmezí 60" - 70". Hodně mě láká projektor, ale tam bych byl jednak cenově asi hodně mimo požadavky a navíc nechci řešit zatemnění (jsem v bytě v pronájmu, takže bych se rád vyhnul jakýmkoliv náročným úpravám), takže bych se zatím vydal cestou nějaké normální TV. A teď ta hlavní otázka - je možné sehnat něco s ucházejícím obrazem za rozumné peníze? Na jaký typ obrazovky se zaměřit? Vyplatí se hledat po bazarech? Nebo to momentálně nemá cenu řešit a raději počkat rok dva až klesnou ceny za nové QLED?

Předem děkuji za rady :)

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Pítrs, to máš absolutní pravdu, má stará 42" Pana plasma je oproti současné Pana led 50" jak nebe a dudy a to jak ve zpracování ale naopak v obraze. Poctivá plasma u které si strhneš záda a obrazově mnohem lepší ledka. A přitom té plasmě možná stačila aktualizace software, kterou samozřejmě Pana z jasných důvodu už léta neposkytuje. 😒

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Výrobcovia dnes chcu vyrábať a hlavne predávať.Technologicky je kvalita vymyslená a realizovatelná ale oni (manažment a majitelia) to zámerne brzdia. Setrí a oje... sa dnes už všetko. Ci su to počitače, autá , domy a byty , potrava a celkovo všetky výrobky.
Kvalitu nemáš zaručenu" skoro" nikde. Poruchové a udržbu potrebuje a technologicky zostarne či to stojí 1000€ alebo 10.000€ časom všetko.
Načo vyrábať uplne kvalitné za lacno a aby to malo životnosť 20rokov. To by potom nekupovali ludia dalšie.
Takže zámerne vyrábaju a degraduju kvalitu aby to nevydržalo (pridavaju kurvítka či už softwarove alebo čiastočne poddimenzované sučiastky ) a človek bol nutený to na opravu po 2 a 2/1/2 roku dať do oficialneho servisu(drahá oprava a výrobca zase má z toho profit) alebo odložiť nepouživať(najlepšie pre nich vyhodiť) a kupiť nové.

Aj ten 55″ LG OLED55B7V – nejlevnější OLED televize v akci stál cca test z 26. 9. 2017 omnoho viacej ako teraz za cca 40.000 Kč ,
1 599,00 € Ale kupiť sa dá už aj za 1350,41 € s DPH.

Za rok možno bude stáť 30.000 Kč alebo aj menej.Alebo už bude vypredaný a nová rada zase bude kusok lacnejšia a pre práchačov zase TOP novinka drahšia. :D
Naposledy upravil(a) jimmi dne 12 kvě 2018 07:52, celkem upraveno 1 x.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Oldear píše:
11 kvě 2018 15:48
Souhlas s Pítrsem, jde o ty peníze. Letitou plasmu Pioneer Kuro už mám jen ve venkovním sezení ( dosluhuje ) a současnou hlavní nejvyšší model Paňasu už mám taky 5 let. Trnu, co koupit až plasmy odejdou - na trhu není adekvátní náhrada - bohužel díky EU, kdy nařídila zrušit výrobu plasmy. Za mně LCD a LED - nebrat! Do budoucna se snad jeví technologie Qled, ale ta skutečně kvalitní od renomovaného výrobce např. Loewe je v ceně kolem 200 litrů a to je ten problém. V současnosti Tvůj požadavek může snad vyřešit jen projektor, ale ani tady ta kvalita není zadarmo. Pokud plasma "žije" ještě bych počkal. Tak šťastné rozhodnutí.
Taky se říkám a doufám,že mi snad vydrží moje plasma Samsung co nejdéle.Kvalitou obrazu se prostě LCD nechytaj.
Štve mne ,že už se nevyrábí. *headbang* Koupil bych znova i když mají znatelně vyšší spotřebu.Kvalitou obrazu nemají konkurenci.

Odpovědět